Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Bartone un Ozoliņš "US Open" iesildās ar uzvaru nozīmīgā turnīrā ASV

Bartone un Ozoliņš "US Open" iesildās ar uzvaru nozīmīgā turnīrā ASV
Kamilla Bartone un Kārlis Ozoliņš

17 gadus vecie Latvijas tenisa juniori Kamilla Bartone un Kārlis Ozoliņš šonedēļ uzvarēja "Grade 1" turnīrā Koledžparkā (Merilenda). Bartonei otrais tituls šīs kategorijas turnīros, bet Ozoliņam pirmais.

Junioru ranga 16. vietā esošā Bartone bija izsēta ar otro numuru, bet faktiski bija rangā visaugstāk esošā tenisiste šajā turnīrā, jo 12. pozīcijas īpašniece Seida Nahimana (Burundi), kura bija izlikta ar pirmo numuru, nepaspēja laicīgi ierasties uz savu pirmo maču, jo iepriekšējā nedēļā sekmīgi spēlēja ITF W15 turnīrā Nairobi, kur sasniedza finālu.

Bartone finālā ar rezultātu 6:2, 3:6, 6:0 uzvarēja 17 gadus veco Taizemes pārstāvi Maju Napatu Nirudornu (#54) un izcīnīja otro "Grade 1" līmeņa titulu. Kamillai pirmais panākums šīs kategorijas turnīros bija pagājušā gada novembrī Kampečē (Meksika).

Bartone triumfēja arī dubultspēļu turnīrā, kur piedalījās kopā ar amerikānieti Robinu Montgomeriju. Ar trešo numuru izsētais duets finālā pieveica ar otro numuru izlikto ASV pāri Savana Broudusa/Abigeila Forbsa – 6:3, 7:5.

Bartone šovasar jau trešo reizi nozīmīgā junioru turnīrā spēkojās ar šo ASV komandu. Pirmajās divās reizēs viņas pāriniece bija krieviete Oksana Seļehmeteva. Latvijas un Krievijas komanda amerikānietēm ar 5:7, 7:5, 2:6 zaudēja Vimbldonas finālā, nespējot atkārtot divas nedēļas agrāk Rohemptonas turnīra astotdaļfinālā gūto rezultātu, kad Broudusu un Forbsu izdevās uzvarēt (4:6, 6:3, 10:2).

Meiteņu turnīrā piedalījās arī 16 gadus vecā Darja Semeņistaja (#42), kura zaudēja 3. kārtā. Savukārt dubultspēlēs viņai kopā ar Francijas tenisisti Kerolu Monnē neveiksme jau pirmajā mačā.

Kārlis Ozoliņš (#106) divu neizsēto spēlētāju finālā ar rezultātu 6:4, 4:6, 6:2 pieveica 17 gadus veco amerikāni Maiku Brasvelu (#180). Abi tenisisti pirmoreiz spēlēja tik nozīmīga turnīra finālā.

Ozoliņš dubultspēlēs zaudēja 1. kārtā, spēlējot kopā ar Zviedrijas pārstāvi Kevinu Šahudu.

Visi trīs Latvijas pārstāvji nākamajā nedēļā plānojuši spēlēt vēl vienā "Grade 1" turnīrā, dodoties uz Kanādu, bet pēc tam "US Open". Minētie "Grade 1" turnīri junioru sacensību piramīdā ir zem "Grand Slam" un "Grade A" turnīriem.


, 2019-08-24 23:44, pirms 5 gadiem
Malači! Kāpēc Bartonei lielāks šķīvis?
, 2019-08-25 02:01, pirms 5 gadiem
Tādēļ, ka tas ir augļu šķīvis, kamēr Ozoliņam deserta. Bet ja nopietni, tad lai veicas mūsējiem, īpaši Ozoliņam, lai ir kāda vairāk vai mazāk pēctecība vīriešu tenisā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.