Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Zviedrijā sezonas pēdējais māla turnīrs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Zviedrijā sezonas pēdējais māla turnīrs
Anastasija Sevastova
Foto: SIPA USA/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 17.) šodien startēs Bostādes "International" sērijas turnīrā, pirmajā mačā Zviedrijā plkst. 16:00 tiekoties ar ranga 115. vietā esošo Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu, kurai abu vienīgajā iepriekšējā cīņā zaudēja ar piecām mačbumbām.

Bostādē šonedēļ notiks sezonas pēdējais WTA līmeņa turnīrs uz māla seguma. Sevastova šogad uz māla sakrājusi 13-6 bilanci, vismaz līdz ceturtdaļfinālam tiekot četros no sešiem turnīriem. Divi izņēmumi bija Roma (2. kārta) un "French Open" (3. kārta). Labākais māla turnīrs Anastasijai bija maijā Madridē, kur sasniegts "Premier Mandatory" līmeņa pusfināls.

Šonedēļ Bostādē, kā jau "International" turnīros pieņemts, sastāvs nav ļoti spēcīgs. Sevastova izlikta ar otro numuru, pirmais ticis Karolīnai Vozņacki.

Sevastova šajā Zviedrijas turnīrā spēlēja arī pērn, kad ar 6:2, 6:4 apspēlēja Anetes Kontaveitas uzbrukumu, bet pēc tam 2. kārtā nespēja apspēlēt Annikas Bekas aizsardzību (2:6, 0:6).

Sevastovas pirmā pretiniece šoreiz būs 18 gadus vecā Krievijas tenisiste Anna Bļinkova, kura Anastasijai ir zināma, viņai pērn oktobrī Maskavā piedzīvojot atmiņā ļoti labi paliekošu zaudējumu ar rezultātu 6:4, 1:6, 6:7(10). Sevastova toreiz 3. setā bija vadībā ar 5:2, kā arī nespēja izmantot piecas mačbumbas. No tām ar savu servi bija tikai viena.

Bļinkova, kuras ranga rekords ir 114. vieta, uzvarējusi divos ITF vienspēļu turnīros, bet WTA līmenī viņa piedalījusies tikai sešos turnīros, tajos sakrājot vien trīs uzvaras. Pirmā no tām bija pret Sevastovu pērn Maskavā, bet šogad apspēlētas Monika Nikulesku ("Australian Open") un Naomi Broudija (Budapeštā).

Bļinkova zaudējusi visus trīs mačus pret Top 20 tenisistēm, bet viņas karjeras šobrīd lielākā uzvara arvien ir oktobrī gūtais panākums pret Sevastovu, kura toreiz rangā bija 31. vietā.

Sevastova pēdējos divus zaudējumus kā arī trīs no pēdējiem četriem piedzīvojusi pret tenisisti, kura spēles brīdī atradās ārpus ranga Top 100, zaudējot Petrai Martičai ("French Open"), Hezerei Vatsonei (Vimbldonā) un Anai Bogdanai (Bukarestē).

     [+] [-]

, 2017-07-24 16:28, pirms 7 gadiem
nu šis gan būs easy!

     [+] [-]

, 2017-07-24 17:03, pirms 7 gadiem
Bērziņš varēs rakstīt - pretiniece dominēja spēlē, bet pārāk daudz kļūdījās, un Sevastovai pašai nekas nebija jādara, lai uzvarētu spēlē, sasitot tikai pāri par 20 vineriem.