Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim jauns mērķis – sezonas finālturnīrs Londonā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim jauns mērķis – sezonas finālturnīrs Londonā
Ernests Gulbis
Foto: Yohan Brandt

Ernests Gulbis pēc triumfa Nicas turnīrā atzina, ka ar 6:1, 7:6(5) uzveikto Argentīnas tenisistu Federiko Delboni būtu apspēlējis arī 3. setos, jo pretinieks bija vairāk noguris. Lieliskais sezonas sākums Gulbim liek skatīties arvien augstāk, Latvijas tenisa līderis tagad jau raugās "ATP World Tour Finals" virzienā.

"Top 10 ir nākamais solis. Vispirms bija Top 20, tagad desmitnieks. Nē, Top 8! Ja labi spēlēšu "Grand Slam" turnīros, man būs laba iespēja kvalificēties finālturnīram. Ir grūti kādu izstumt no astoņnieka, jo tur ir ļoti daudz labu spēlētāju, taču es pie strādāju," pēc triumfa Nicā paziņoja Latvijas labākais tenisists.

Gulbis pēc Nicas turnīra sezonas kopvērtējumā no 11. vietas pakāpsies uz 9. pozīciju. Novembrī "O2" arēnā Londonā spēlēs sezonas astoņi labākie tenisisti.

Gulbis arī šodien neaizmirsa par skatītāju izklaidēšanu un 2. seta 12. geimu uzvarēja savdabīgā un pat unikālā veidā – Ernests servi noturēja uz nulles, visus četrus punktus iegūstot ar "dropšotiem".

"Vai kādam tas iepriekš ir izdevies? Šķiet, ka nē. Pēc trešā saīsinātā sitiena es noteikti vēlējos izpildīt ceturto. Tas bija ļoti svarīgi," norādīja smaidošais Gulbis.

Ernests 2. setā bija divu punktu attālumā no seta zaudēšanas, taču par 3. seta spēlēšanu neuztraucās: "Zināju – ja būs 3. sets, viņš būtu piekusis. Vairāk piekusis nekā es. Mans plāns bija likt viņam vairāk skriet."

Gulbis vietējos medijus iepriecināja ar vārdiem, ka viņam patīk Dienvidfrancija. Viņš uz to, iespējams, došoties atvaļinājuma laikā. "Jūs mani šajā rajonā vēl redzēsiet, taču, cerams, citā vidē, ne tenisa kortā."

Izmantotie resursi:
Open de Nice Côte d'Azur - Tournoi de...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-24 20:04, pirms 10 gadiem
ja ir 2 grand slem 1/4 fināli un 1 masters van tauzend fināls, tad var runāt

     [+] [-]

, 2014-05-24 20:05, pirms 10 gadiem
tas lielā mērā ir atkarīgs no ši GS. ja izdodas, tad var aizķerties, bet, ja nē, tad pārējie jau būs ļoti grūti noķerami

  +1 [+] [-]

, 2014-05-24 20:19, pirms 10 gadiem
Jā,kaut kas tāds nebija redzēts-četri punkti geimā ar dropšot,skaisti.uzvara-veltījums Nikam..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-24 20:24, pirms 10 gadiem
Tas nav nereāli. Londonā viņš visus slānīs. Galvenais Grand Slamos un Masteros labi nospēlēt.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-25 00:36, pirms 10 gadiem
Šāds mērķis ir pilnībā loģisks, tomēr tas nav tik viegli izdarāms. Tagad Gulbis ir 9. ATP Ract to London, bet lai tiktu uz Londonu, ir jābūt 8. Kāds ir jānobīda zemāk. Dimitrovs, Ferers, Nišikori? Bet aiz Gulbja ir vesela plejāde,kas ar grib spēlēt Londonā, kaut vai Marejs, Čiličs, Dolgopolovs, Raoničs. Esmu diezgan droši, ka starp tieši jau esošajiem TOP 9 un manis nosauktajiem 4 varēs atrast visus spēlētājus Londonā.

Ļoti būtiski ir tik reitingā vismaz līdz 13. vietai, lai ar TOP 4 būtu jāspēlē ne ātrāk kā ceturtdaļfinālos (DelPotro nespēlē, ja spēlētu, tad būtu jātieklīdz 12. vietai).

Lai uzlabotu izredzes tikšanai uz Londonu, jāizmanto veiksmīgā izloze Roland Gaross. Benetau otrajā kārtā nav tas ērtākais pretinieks, bet Gulbim viņš ir jāuzvar. Južnijs trešajā kārtā ir vājākais iespējamais variants. Federers tagad laikam ir labāks variants nekā Varvinka, nemaz nerunājot par Nadalu vai Džokoviču. Ceturtdaļfinālā potenciālais pretinieks Berdihs ir krietni labāks variants nekā Ferers. Raoničs un Marejs laikam būtu nedaudz labāks, tomēr tas ir tāls un nebūtisks sīkums.

Katrā ziņā Rolland Gaross ir iespēja. Jautājums ir par Gulbja formu, vai ir pilnībā atveseļojies. Ja viņš ir formā, ko pēc Nicas turnīra nevarēja pateikt (apspēlēti Grand Slam pirmo kārtu līmeņa pretinieki), tad ir iespējas. Ja nesanāks, tad būs jācenšas izmantot iespēja Vimbldonā.