Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis uzsāks "French Open" turnīru

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbis uzsāks "French Open" turnīru
Ernests Gulbis un Nikijs Piličs
Foto: Rolands Norietis, "Sporta Avīze"

Parīzē šodien tiek uzsāktas "French Open" tenisa turnīra cīņas. Vienā no gaidāmajām 24 spēlēm būs pārstāvēta arī Latvija – Ernests Gulbis ap 18:00 pēc Latvijas laika cīnīsies pret amerikāni Semu Kveriju.

Kādas pārmaiņas būs devis Piličs?

Ja pērn Ernests Gulbis bija viens no Latvijas mīlētākajiem sportistiem, tad šogad daļa fanu no viņa jau paspējuši novērsties. Mīl uzvarētājus – visticamāk tā var raksturot šo situāciju, jo Ernestam pēdējā laikā pārāk nav sekmējies. Patiesībā jāsaka, ka nesekmējas jau no pērnā gada augusta. Tik ilgi Gulbis nav izcīnījis divas uzvaras pēc kārtas viena turnīra ietvaros. Šis gads iesākās ļoti jauki, ar uzvaru pret Novaku Džokoviču, taču īsta turpinājuma nav bijis. Ernestam spēlē visvairāk, šķiet, pietrūkst stabilitātes un spēja uzvarēt izšķirošos punktus. Tas bija redzams vairākkārt šosezon, kad zaudēts no teju uzvarētām situācijām (pret Starači, Kīferu).

Neveiksmīgais periods ASV turnīros šķīra Gulbja un viņa trenera Karla Hainca Vetera ceļus, un vairākus mēnešus Ernests bija bez trenera. Pēdējā laikā parādījās arī runas, ka tenisists esot saķildojies ar tēvu, kurš Ernestam braucis līdzi uz vairums turnīriem, bet tā kā Ernesta un Latvijas preses attiecības nav tās rožainākās, tad apstiprinājumu tam rast nav izdevies. Skaidrs gan ir kas cits – īsi pirms „French Open” Gulbis atkal atsācis sadarbību ar savu iepriekšējo treneri, horvātu Nikiju Piliču. Tieši Piličs bija tas, kurš Ernestu ieveda ATP tūrē, tagad atliek cerēt, ka horvātu speciālists spēs latvieti ievest pareizajās sliedēs. Aizvadītajā nedēļā Gulbis turnīros nespēlēja, bet aizvadīja treniņus Piliča akadēmijā. Šonedēļ Piličs ir devies arī uz Parīzi, kur Ernestam asistē treniņos. Pēdējos treniņus Ernests aizvadīja pret mājinieku Žiljēmu Rufēnu un argentīnieti Agustinu Kaljeri, kurš, iespējams, būs Gulbja pretinieks otrajā kārtā. Vispirms gan jāpārvar pirmā, kurā pretī stāsies amerikānis Sems Kverijs.

Amerikānis ar prasmīgu spēli uz māla

Piektdien notikušajā izlozē Gulbim 1. kārtā pretī tika ielozēts ASV tenisists Sems Kverijs. Pirmā asociācija – amerikānis un māls – liek domāt, ka izloze bijusi sekmīga, tomēr, papētot dziļāk, rožaina situācija nav. 21 gadus vecais tenisists ATP rangā pašlaik ieņem 56. vietu, taču šī gada sākumā bijis pat augstāk nekā Gulbis - 33. Šo pozīciju Kverijs ieguva pēc fināla sasniegšanas ATP turnīrā Oklendā, bet pērn viņš tika arī pie karjeras pirmā ATP titula – triumfs Lasvegasā. Abi šie panākumi gan gūti uz hard seguma, un kā jau amerikānim pieklājas, Kverija spēcīgākais ierocis ir labā serve. Tomēr viņš spēj arī pacietīgi spēlēt no gala līnijas, kas ļaut svinēt panākumus uz māla seguma - tā pērn Deivisa kausa izcīņas mačā Kverijs pat vienā setā uzvarēja Rafaelu Nadalu...

Kverija kopējā bilance uz māla seguma kortiem gan ir negatīva un arī šogad vairāk bijuši zaudējumi, nekā uzvaras, tomēr pārsvarā tās bijušas neveiksmes sīvās spēlēs. Pagājušajā gadā „French Open” turnīrā amerikānim nepaveicās ar izlozi, jau pirmajā kārta pretī bija Rodžers Federers, kuram zaudēts ar 4:6, 4:6, 3:6, bet gadu iepriekš pirmajā kārtā viņš piekāpās mājiniekam Lorēnam Rekuderkam – 6:7(4), 6:2, 0:6, 7:6(5), 3:6. Šogad uz māla seguma Kverijs aizvadījis septiņas spēles, izcīnot trīs uzvaras. Pārspēti Radeks Stepaneks, Rainers Šutlers un Žils Simons, bet zaudēts divreiz Andreasam Seppi, pa reizei Viktoram Troickim un Robinam Soderlingam.

Jāturpina tradīcijas

Pagājušajā gadā "French Open" bija Ernesta Gulbja sekmīgākais turnīrs. Tika izcīnītas četras uzvaras, līdz ceturtdaļfinālā cienīgi zaudēts Novakam Džokovičam. Toreiz tika izcīnīti arī 250 reitinga punkti, kas šī gada sākumā, mainoties ranga sistēmai, pārvērtās par 500 punktiem. Šogad par ceturtdaļfināla sasniegšanu iespējams iegūt vien 360 punktus, tāpēc nepiedzīvot kritumu rangā Ernestam būs grūti. Tomēr ne tas ir galvenais. No Gulbja beidzot gaida stabilu spēli un uzvaras līdzīgās spēlēs. Un tieši tāda varētu būt arī pret Kveriju. Ernests Parīzē pirmo kārtu pārvarējis abas reizes – uzvarēts kā Henmans, tā Griols, kamēr Kverijs abas reizes zaudējis. Latvijas līdzjutēji noteikti priecātos, ja šī tradīcija turpinātos arī šogad.

Bukmeikeri abu tenisistu izredzes iekļūt otrajā kārtā vērtē līdzīgi un Gulbim atvēlēta visai nosacīta favorīta loma. Abu mačs šodien gaidāms kā noslēdzošais (ceturtais) 2. kortā, kas pēc nozīmīguma ir ceturtais. Tas liek cerēt, ka mačam līdzi varēs sekot ne tikai interneta teksta tiešraidē, bet arī video formātā - ja ne "Eurosport" ekrānos, tad vismaz kādā no interneta vietnēm.

Izmantotie resursi:
atptennis.com
rolandgarros.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1419 631 komentārs
Slēpts komentārs: Spiegs08
Slēpts komentārs: sandris789

 +11 [+] [-]

, 2009-05-24 11:48, pirms 15 gadiem
jācer, ka Gulbis šodien uzvarēs un 2ajā kārtā paspēkosies ar Almagro
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-05-24 11:49, pirms 15 gadiem
RayAllen rakstīja: jācer, ka Gulbis šodien uzvarēs un 2ajā kārtā paspēkosies ar Almagro
1. variants- ceriba mirst pedeja
2. variants- ceriba mulka mierinajums

Kuru tu domaji?

  +9 [+] [-]

, 2009-05-24 11:50, pirms 15 gadiem
Nu vismaz uzsāks, bet tu tālāk pa savu komentāru nekur nevari tikt!

Lai Gulbim veicas!

  -1 [+] [-]

, 2009-05-24 11:52, pirms 15 gadiem
Nu jacer Eurosport paradis
Tgd radis Ivanovicas speli

  +2 [+] [-]

, 2009-05-24 11:53, pirms 15 gadiem
Jāturpina tradīcija..

  +2 [+] [-]

, 2009-05-24 11:54, pirms 15 gadiem
Es lloti veeleetos Guulbi rdzeet pa tv baigi sen nav redzeets!!
gribaas redzeet kas vinnam ir ar to psihologgiju!!

  -1 [+] [-]

, 2009-05-24 11:55, pirms 15 gadiem
Ir reālas cerības?

     [+] [-]

, 2009-05-24 11:59, pirms 15 gadiem
Jābūt optimistiem. Sarauj Gulbi!

Eurosport 18.30 rāda French Open, un apmēram tajā laikā arī Gulbim ir spēle.
Bet pararēli spēlēs:
Anna-Lena Groenefeld (GER) v. Amelie Mauresmo (FRA)[16]
Andy Murray (GBR)[3] v. Juan Ignacio Chela (ARG)
Victoria Azarenka (BLR)[9] v. Roberta Vinci (ITA)
Frederico Gil (POR) v. David Ferrer (ESP)[14]
Maria-Emilia Salerni (ARG) v. Kristina Barrois (GER)
Daniel Brands (GER) v. Robert Kendrick (USA)
Varvara Lepchenko (USA) v. Alla Kudryavtseva (RUS)

Izskatās, ka visdrīzāk EUROSPORT rādīs Mjureja spēli, bet Gulbja varētu likt otrajā vieta starp interesantākām, tāpēc ir cerības Gulbi vērot pa TV.

  +2 [+] [-]

, 2009-05-24 12:07, pirms 15 gadiem
Ernij, mē tev ticam!! Katram ir kāpumi un kritumi, laiks iet uz augšu!

  -2 [+] [-]

, 2009-05-24 12:09, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Jābūt optimistiem. Sarauj Gulbi!

Eurosport 18.30 rāda French Open, un apmēram tajā laikā arī Gulbim ir spēle.
Bet pararēli spēlēs:
Anna-Lena Groenefeld (GER) v. Amelie Mauresmo (FRA)[16]
Andy Murray (GBR)[3] v. Juan Ignacio Chela (ARG)
Victoria Azarenka (BLR)[9] v. Roberta Vinci (ITA)
Frederico Gil (POR) v. David Ferrer (ESP)[14]
Maria-Emilia Salerni (ARG) v. Kristina Barrois (GER)
Daniel Brands (GER) v. Robert Kendrick (USA)
Varvara Lepchenko (USA) v. Alla Kudryavtseva (RUS)

Izskatās, ka visdrīzāk EUROSPORT rādīs Mjureja spēli, bet Gulbja varētu likt otrajā vieta starp interesantākām, tāpēc ir cerības Gulbi vērot pa TV.
tad jācer, ka Marejs vai Čela gūs traumu (tpfu, tpfu, tpfu), vai kāds no viņiem gūs pārliecinošu vinni, baigi gribās redzēt Gulbja spēli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-24 12:14, pirms 15 gadiem
veel jau neaizmiirsim par NTV Tennis nu protams kam raada!!

     [+] [-]

, 2009-05-24 12:15, pirms 15 gadiem
Ļoti ceru, ka kautkur varēs redzēt spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-24 12:17, pirms 15 gadiem
Gan jau kaut kur rādīs!!!!

  -2 [+] [-]

, 2009-05-24 12:23, pirms 15 gadiem
es domaaju ka shinii sezonaa nepanjems nevienu pirmo kaartu - taa nu tas ir... (ceru lai taa nenotiktu)

  +2 [+] [-]

, 2009-05-24 12:28, pirms 15 gadiem
zomers rakstīja: veel jau neaizmiirsim par NTV Tennis nu protams kam raada!!
Kā arī rāda par NTV+ Online
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-24 12:46, pirms 15 gadiem
Jāliek pret Gulbi, tas ilgtermiņā stabili atmaksājas. Arī šodien ārpus Latvijas lielākoties paredz kārtējo Gulbja aplauzienu...

 +16 [+] [-]

, 2009-05-24 12:52, pirms 15 gadiem
"Ja pērn Ernests Gulbis bija viens no Latvijas mīlētākajiem sportistiem, tad šogad daļa fanu no viņa jau paspējuši novērsties. Mīl uzvarētājus..."
labs Cīruļa raksts, objektīvs (bet visi jau tādi viņam sanāk) - te parādās daudzu "fanu" būtība - tikai uzvaras gaida, bet ko tas prasa no sportista..., necenšas aizdomāties, ka tā ir paša sportista dzīve - veiksmīga vai mazāk..., attiecībā uz EG vispār muti būtu mazāk jāvirina - ne mums kauns par zaudi (nevajag visur piesaukt Latvijas vārdu vai godu), ne žēl, ne ko pārmest par iztērētajiem līdzekļiem (visa nauda nāk no viņa kabatas).
Vienīgais, ko varam - turēt īkšķus veiksmei vai atzīt pretinieka māku zaudējuma gadījumā..
Lai Tev izdodas, Ernest!

  +4 [+] [-]

, 2009-05-24 13:07, pirms 15 gadiem
pingpong rakstīja: "Ja pērn Ernests Gulbis bija viens no Latvijas mīlētākajiem sportistiem, tad šogad daļa fanu no viņa jau paspējuši novērsties. Mīl uzvarētājus..."
labs Cīruļa raksts, objektīvs (bet visi jau tādi viņam sanāk) - te parādās daudzu "fanu" būtība - tikai uzvaras gaida, bet ko tas prasa no sportista..., necenšas aizdomāties, ka tā ir paša sportista dzīve - veiksmīga vai mazāk..., attiecībā uz EG vispār muti būtu mazāk jāvirina - ne mums kauns par zaudi (nevajag visur piesaukt Latvijas vārdu vai godu), ne žēl, ne ko pārmest par iztērētajiem līdzekļiem (visa nauda nāk no viņa kabatas).
Vienīgais, ko varam - turēt īkšķus veiksmei vai atzīt pretinieka māku zaudējuma gadījumā..
Lai Tev izdodas, Ernest!
+1

Labi, ka gadās arī kādreiz palasīt šādus komentārus pie Ernesta rakstiem.

     [+] [-]

, 2009-05-24 13:21, pirms 15 gadiem
kads nezin kur es vareetu redzeet speli interneta???

  -3 [+] [-]

, 2009-05-24 13:41, pirms 15 gadiem
es arii vairs vinjam neticu...

  +6 [+] [-]

, 2009-05-24 13:44, pirms 15 gadiem
Lai izdodas, Ernest! Galvenais, lai tu tici pats sev!

  +3 [+] [-]

, 2009-05-24 13:53, pirms 15 gadiem
Loti ceru, ka Gulbim kriize bus beigusies.
Slēpts komentārs: Parasts Lietotājs

  +3 [+] [-]

, 2009-05-24 14:04, pirms 15 gadiem
Galvenais maksimāli koncentrēties spēlei, nepieļaut muļķīgas kļūdas un spēlēt ar galvu!

  +4 [+] [-]

, 2009-05-24 14:19, pirms 15 gadiem
Spiegs08 rakstīja: Cik ātri uzsāks tik ātri arī pabeigs
redziet to veco vīru ar salīkušo muguru bildē- viņš rada pārliecību un nepamet ērniju grūtā brīdī- tā kā tik uz priekšu!!!!
P.s. ticam arī mēs!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !

     [+] [-]

, 2009-05-24 14:21, pirms 15 gadiem
A kāds jau nezin kur internetā varētu sekot līdzi spēlei? ļoti gribētos beidzot pavērot gulbja spēli video formātā.

     [+] [-]

, 2009-05-24 14:22, pirms 15 gadiem
Pa Eurosport diez vai redzeesim Ernestu, jo Marejs spelee tajaa laikaa tikai Lenglen kortaa kas kip ir otrais labakais... bet musejais spelee tik 4. kortaa.. Taakaa.......

     [+] [-]

, 2009-05-24 14:25, pirms 15 gadiem
To es saprotu, ka pa eurosportu nevarees sekot liidzi, un iespeejams ka arii pa tennis+ nevarees sekot, bet mosh kaads jau ir nochekojis, varbuut, internetaa kaut kur ies. es nezinu taas lapas pa kuraa parasti raada.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1419 631 komentārs