Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Lietus pārtrauc Sevastovas neveiksmīgi sākto spēli Maiami turnīrā

Lietus pārtrauc Sevastovas neveiksmīgi sākto spēli Maiami turnīrā
Anastasija Sevastova
Foto: Qatar Total Open

Anastasijas Sevastovas (WTA 25.) spēle Maiami "Premier Mandatory" 2. kārtā pret Rumānijas tenisisti Soranu Kirsteju (WTA 65.) 1. seta taibreikā pie rezultāta 4:6 tika pārtraukta lietus dēļ, cīņas turpinājumam tiekot pārceltam uz piektdienu.

Vismaz viena breikbumba bija mača pirmajos astoņos geimos. Kirsteja divreiz bija vadībā ar breiku, pārsvaru nopelnot ar agresīviem uzbrukumiem Latvijas tenisistes servēm, tādā tenisā mūsu sportistei "neļaujot elpot". Anastasija Sevastova divreiz atspēlējās, pateicoties aizsardzības tenisam, jo rumāniete savas serves geimos pārāk daudz kļūdījās, to darot gan pati, gan ar Sevastovas palīdzību.

No 1:3 tikusi līdz 4:3, 30:0, Sevastova astotajā geimā tomēr nespēja nosargāt servi un nupat iegūto breika pārsvaru. Kirsteja ar trim asiem uzbrukumiem pēc kārtas nopelnīja breikbumbu, kuras izspēlē Sevastova trāpīja tīklā "dropšotu". Astoņos geimos pēc kārtas esot breika iespējām, nākamajos četros to nebija, kas nozīmēja taibreika spēlēšanu.

Tas sākās ar Sevastovas uzvaru garā izspēlē, ar retu uzbrukumu piespiežot pretinieci kļūdīties. Kirsteja atbildēja ar četrām pēc kārtas uzvarētām izspēlēm. Sevastovu divreiz pievīla "forehand" sitiens, bet Kirsteja vēl divus punktus ieguva ar neatvairītu pirmo servi, kā arī jaudīgu diagonālo sitienu. Kirsteja vēlāk bija vadībā ar 6:2, kas nozīmēja četras setbumbas pēc kārtas. Sevastova pirms cīņas pārtraukšanas paspēja atspēlēt divas.

Pirmo viņa atspēlēja uzņemšanā, kad beidzot spēja laukumā atsist Soranas pirmo servi, turklāt to izdarīja tik veiksmīgi, ka Kirsteja bumbiņu nedabūja tālāk par tīklu. Otro setbumbu Sevastova atspēlēja savas serves izspēlē, kad spēcīgi un precīzi uzsita ar "backhand" pa līniju – 4:6. Mačs tobrīd tika pārtraukts lietus dēļ un tiks turpināts šovakar ap plkst. 19:00, Latvijas un Rumānijas tenisistēm kortā dodoties pēc Jirži Veselija un Alberta Ramosa-Vinjolas mača, kam jāsākas plkst. 17:00.

Aļona Ostapenko Maiami 1. kārtā zaudēja arī dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar Vācijas tenisisti Jūliju Gergesu favorītu statusā piekāpās Spānijas un Ķīnas komandai Lara Aruabarena/Čena Liana – 6:7(3), 6:7(3). Ostapenko un Gergesa 2. setā pie rezultāta 5:3 neizservēja setu, bet vēlāk pie 6:5 uzņemšanā neizmantoja setbumbu, kad Ostapenko nespēja pie tīkla paspēlēt Aruabarenu. Par piedalīšanos vienā mačā pienākas 10 punkti un 6775 dolāri. Ostapenko tas bija otrais turnīrs kopā ar Gergesu, abas 1. kārtā zaudēja arī Indianvelsā. Tiesa, Kalifornijā tas notika pret spēcīgākām pretiniecēm – Sanju Mirzu un Barboru Stricovu.


, 2017-03-24 08:50, pirms 7 gadiem
Bēdu ieleja!
, 2017-03-24 13:27, pirms 7 gadiem
nu,nu. Divi punkti pa sliktu taibreikā - tā esot neveiksmīgi sākta spēle? Neveiksmīgi - tas būtu 0:6 vai 1:6 setā.
, 2017-03-24 18:45, pirms 7 gadiem
cerams atspelesies !
, 2017-03-24 19:26, pirms 7 gadiem
atkal lietus
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
5

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.