Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai neveiksme ITF dubultspēļu finālā, Vismane zaudē kvalifikācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai neveiksme ITF dubultspēļu finālā, Vismane zaudē kvalifikācijā
Diāna Marcinkeviča. Foto: Tobias Froehlich

Latvijas trešajai spēcīgākai tenisistei Diānai Marcinkevičai neizdevās trešo gadu pēc kārtas uzvarēt Senmalo ITF 60 000 sērijas dubultspēļu turnīrā, kad viņa kopā ar rumānieti Aleksandru Kadancu nenosargāja pārsvaru finālā.

Ar pirmo numuru izsētais duets titula mačā ar 6:4, 1:6, 8:10 zaudēja ar ceturto numuru izliktajai Spānijas un Kolumbijas komandai Kristina Buksa/Marija Fernanda Eraso Gonsalesa. Diānai Marcinkevičai ar pārinieci supertaibreikā vairākas reizes bija trīs punktu pārsvars, pēdējo reizi esot vadībā ar 8:5, kad sekoja piecu pēc kārtas zaudētu izspēļu sērija.

Marcinkeviča 2016. gadā šajā māla seguma turnīrā uzvarēja kopā Maķedonijas tenisisti Linu Gjorčesku, bet 2017. gadā ar čīlieti Danielu Segelu. Šogad paliekot soli no titula, aizstāvēti 60 no 100 punktiem.

Marcinkeviča uzvarējusi 26 ITF dubultspēļu turnīros. 2017. gadā viņai bija otrā sezona (iepriekš 2012. gads) uzvarot sešos turnīros. Savukārt šogad pagaidām "tikai" viens tituls, kas iegūts Altenkirhenes ITF 25 000 turnīrā ar polieti Katažinu Piteru.

Diāna Senmalo pirms gada arī vienspēlēs tika līdz finālam, kur ar 3:6, 3:6 zaudēja divu WTA titulu īpašniecei Polonai Hercogai. Šoreiz Marcinkeviča tika apturēta ceturtdaļfinālā, kur viņu ar 7:5, 2:6, 6:2 pieveica Krievijas tenisiste Ludmila Samsonova. 19 gadus vecā Samsonova vēlāk kļuva par čempioni, izcīnot savu vērtīgāko titulu.

Latvijas ceturtā rakete Daniela Vismane (WTA 573.) šodien zaudēja Valensijas ITF 60 000 kvalifikācijas turnīra 2. kārtā – 6:7(5), 5:7 pret rangā augstāk esošo Spānijas tenisisti Evu Gerrero Alvaresu (WTA 326.). Vismane abos setos bija vadībā ar breiku (5:2 un 4:3). Māla seguma turnīrā nopelnīts viens reitinga punkts. Vismane šogad otro reizi spēlēja ITF 60 000 līmeņa kvalifikācijā. Arī pirmajā reizē, kas bija augusta beigās Budapeštā, viņa zaudēja otrajā mačā.