Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Lileikite sasniedz ITF dubultspēļu turnīru pusfinālus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Lileikite sasniedz ITF dubultspēļu turnīru pusfinālus
Līga Dekmeijere
Foto: Sergejs Ņeverkevičs

Dalību ITF sērijas turnīros turpina trīs Latvijas tenisistes. Līga Dekmeijere piedzīvojusi neveiksmi Kanādas pilsētas Saginē ITF 50 000 sērijas vienspēļu turnīra pirmajā kārtā, bet dubultspēlēs tikusi jau pusfinālā. Lina Lileikite tikmēr tikusi dubultspēļu pusfinālā Novisadā, bet Jūlija Kuļibaba ceturtdaļfinālā Salonikos (arī dubultspēlēs).

Saginē ITF 50 000
Nozīmīgākajā no ITF turnīriem šonedēļ spēlē Līga Dekmeijere. Mūsu dubultspēļu meistare šī gada izskaņā nolēmusi piedalīties arī vienspēļu turnīros, tāpēc arī izvēlētas ITF sacensības. Kanādas pilsētas Saginē vienspēļu pamatturnīru Līga sasniedza naktī uz pirmdienu, pārvarot kvalifikāciju, bet pirmajā pamatturnīra spēlē tikās ar argentīnieti Horhelinu Kravero (WTA 431.). Diemžēl tikai pats spēles sākums iznāca līdzīgs un Līga atzina pretinieces pārākumu ar 3:6, 0:6. Par uzvaru kvalifikācijā mūsu sportiste ieguva sešus reitinga punktus.

Labākas sekmes dubultspēļu sacensībās, kurās Dekmeijere spēlē kopā ar amerikānieti Medisonu Brenglu (abu duets izlikts ar 3.numuru). Jau ziņojām, ka pirmajā kārtā tika apspēlētas mājinieces Kimberlija Anna Surina un Kerola Žao (6:1, 6:3), bet aizvadītajā naktī uzvara pār amerikānietēm Makolu Herkinsu un Aleksandru Meleri – 6:2, 7:5. Pusfinālā Līgai būs iespēja atspēlēties argentīnietei Kravero, kura spēlē duetā ar Francijas tenisisti Stefāniju Forecu Gaconu. Pagaidām Līga ieguvusi 32 dubultspēļu reitinga punktus.

Novisadas ITF 10 000
Kārtējo spēļu dienu Serbijas pilsētā Novisadā aizvadījusi Lina Lileikite. Jau ziņojām, ka vienspēļu sacensībās Lina sāka spēlēt jau no sestdienas, pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas, tomēr otrdien pamatturnīra pirmajā kārtā nācās zaudēt ar 2. numuru izliktajai čehietei Martinai Kubičikovai (WTA 573.) - 3:6, 5:7. Vakar Lileikite aizvadīja pirmo cīņu dubultspēļu turnīrā, kas uzreiz bija ceturtdaļfināls (turnīrā startē tikai seši dueti). Viņas pāriniece turnīrā ir krieviete Ksenija Gospodinova, bet pirmās pretinieces bija horvātietes Ivana Filipi un Tanja Gržana, kuras izdevās apspēlēt ar 6:2, 6:3. Pusfinālā Latvijas un Krievijas dueta pretinieces būs Lidija Marozava (Baltkrievija) un Jekaterina Jakovļeva (Krievija). Pusfināla sasniegšana Linai devusi sešus reitinga punktus, kas viņai pirmo reizi ļaus iekļūt WTA dubultspēļu rangā.

Saloniku ITF 10 000
Grieķijas pilsētas Saloniku ITF sacensībās šonedēļ startē Jūlija Kuļibaba. Diemžēl vienspēļu turnīrs viņai beidzās izšķirošajā kvalifikācijas kārtā - 6:7(3), 6:4, 5:7 pret austrālieti Annelīzi Teperi. Dubultspēļu turnīrā Jūlija par savu pārinieci bija sarunājusi krievieti Aleksandru Razumovu, un abas iekļuvušas ceturtdaļfinālā. Lielas pūles gan tas pagaidām nav prasījis, jo pirmās pretinieces- itālietes Martina Kačioti un Federika Gracioso no spēles atteicās. Šodien Latvijas un Krievijas duets cīnīsies pret bulgārietēm Nadeždu Vasiļjevu un Daliju Zafirovu

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page