Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vismanei Ungārijā sezonas trešais ITF pusfināls

Vismanei Ungārijā sezonas trešais ITF pusfināls
Daniela Vismane
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Daniela Vismane ceturtdien sasniedza Budapeštas ITF 15 000 sērijas vienspēļu turnīra pusfinālu un iekļuva dubultspēļu finālā. Šonedēļ dubultspēļu fināls arī Diānai Marcinkevičai, kura par titulu cīnās ITF 25 000 turnīrā Braunšveigā. Tikmēr Mārtiņš Podžus iekļuva Novisadas "Futures 15 000" turnīra ceturtdaļfinālā.

WTA ranga 645. vietā esošā Daniela Vismane ceturtdaļfināla mačā ar 6:3, 7:6(4) uzvarēja Ungārijas tenisisti Agnesi Buktu (WTA 485.), kura Budapeštas turnīrā bija izlikta ar otro numuru. Vismanei 2. setā liela izglābšanās, kad ungāriete nenosargāja divu breiku pārsvaru (4:1) un arī pie rezultāta 6:5 ar vienu setbumbu neizservēja setu.

Ar septīto numuru izliktās Vismanes pretiniece piektdien pusfinālā būs čehiete Magdalēna Pantučkova (WTA 488.), kurai ir trešais numurs. Vismane šogad trīs reizes sasniegusi ITF pusfinālu, visas trīs reizes izceļoties zemākā līmeņa jeb ITF 15 000 turnīros, kur iekļūšana četriniekā dod četrus reitinga punktus.

Vismane šonedēļ Ungārijā pirmoreiz ITF līmenī tikusi līdz dubultspēļu finālam, to sasniedzot kopā ar Kanādas tenisisti Petru Januškovu. Viņām visas trīs uzvaras divu setu mačos – 6:1, 6:1 pret Horvātijas un Kanādas duetu Vanesa Basara/Esetere Masuri, 6:1, 6:2 pret Čehijas un Polijas komandu Dagmāra Dudlakova/Joanna Zavadzka un visbeidzot pusfinālā ar 6:3, 6:3 sakautas ar otro numuru izliktās Jūlija Kimmelmana/Nadja Kolba (Vācija/Ukraina). Daniela dubultspēļu rangam ieguvusi septiņus punktus.

Diāna Marcinkeviča līdz titula spēlei Braunšveigas ITF 25 000 turnīrā tikusi, gūstot tikai vienu uzvaru. Diāna Vācijā spēlē kopā ar Zviedrijas tenisisti Kornēliju Listeri. Būdamas izliktas ar pirmo numuru, viņas turnīru sāka no 2. kārtas jeb ceturtdaļfināla, kur gūta 6:4, 6:1 uzvara pār ASV un Vācijas duetu Elizabete Halbauere/Jūlija Stamatova. Savukārt pusfinālā nebija jāspēlē, jo no mača atteicās Vācijas tenisistes Katarina Gerlaha/Lēna Rufere. ITF 25 000 turnīros fināla sasniegšana dod 30 punktus.

Mārtiņš Podžus (ATP 575.) bija divu punktu attālumā no zaudējuma Novisadas "Futures 15 000" turnīra 2. kārtas mačā, kur viņam ar rezultātu 4:6, 7:6(2), 6:3 izdevās uzvarēt Serbijas tenisistu Bodinu Zarkoviču (ATP 1705.). Vietējais tenisists 2. setā servēja par uzvaru mačā, bet no 5:4, 30:30 nespēja pielikt punktu.

Podžus trīs turnīros pēc kārtas sasniedzis ceturtdaļfinālu, garantējot divus punktus. Novisadā ar otro numuru izliktā latvieša nākamais pretinieks būs tikai 17 gadus vecais horvāts Duje Ajdukovičs. Viņš pagājušajā nedēļā tādas pašas nozīmes turnīrā Novisadā sasniedza pusfinālu, ar šo rezultātu nopelnot iekļūšanu ATP rangā, kas notiks nākamajā nedēļā. Ajdukovičs līdz pagājušajā nedēļai bija zaudējis visos sešos "Futures" pamatturnīru mačos, bet kopš tā laika sasniedzis 5-1 bilanci.


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.