Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastovas ceļā uz pusfinālu talantīgā Konjuha

Sevastovas ceļā uz pusfinālu talantīgā Konjuha
Anastasija Sevastova
Foto: EPA/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 19.) šodien Maljorkas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā sacentīsies ar ranga 28. vietā esošo Horvātijas tenisisti Anu Konjuhu. Spēles sākums aptuveni laika posmā no 15-16.

Sevastova Maljorkā ir atradusi vidi, kur spēj gūt tādus rezultātus, kādi citviet uz zālāja seguma viņai nav iespējami. Pērn šeit sasniegts fināls, bet šogad jau gūtas divas uzvaras. Anastasija labi spējusi tikt galā ar spēlēšanu lielā svelmē, kas daudzām viņas pretiniecēm sagādā problēmas.

Sevastova pirmajos divos mačos trīs setu cīņās pieveica Elīzi Mertensu un Varvaru Ļepčenko. Šodien viņai pretī stāsies daudz spēcīgāka un meistarīgā tenisiste 19 gadus vecās Konjuhas personā. Ana pirmajā mačā ar 7:6(1), 4:6, 6:3 pieveica Onsu Žabūru un otrajā cīņā ļoti pārliecinoši izrēķinājās ar Viktoriju Azarenku (6:1, 6:3). Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība viņai šajā spēlē bija 27-11, ka liecina par augstas kvalitātes sniegumu.

Konjuhai bija spoža junioru karjera, 2013. gadā uzvarot "Australian Open" un "US Open". Viņa tolaik kļuva par junioru ranga līderi. WTA līmenī viņai nav strauja progresa, toties ir mērķtiecīga virzīšanās augšup. Šobrīd ieņemtā 28. vieta viņai ir karjeras rekords, to sasniedzot maija vidū.

Konjuha ir visu segumu spēlētāja, ieskaitot zālāju, uz kura viņa ir 13-6 bilance WTA pamatturnīros. Zīmīgi, ka viņa vienīgo WTA titulu ieguvusi tieši uz šī seguma, 2015. gada vasarā uzvarot Notingemā, kur titula mačā apspēlēta Monika Nikulesku. Viņas kontā ir vēl viens WTA fināls, šogad Oklendā zaudējot Lorenai Deivisai.

Konjuha pagājušajā nedēļā sasniedza pusfinālu Hertogenbošā, kur piekāpās citai sava gada (1997) "talantu fabrikas" pārstāvei Natālijai Vihļjancevai (3:6, 5:7). Konjuha iepriekšējā dienā spēlēja ļoti nogurdinošu ceturtdaļfinālu pret Jevgeņiju Rodinu (6:3, 6:7(4), 7:6(10)), nespējot atjaunoties.

Neskatoties uz augstāku reitingu nekā pretiniecei, Sevastova šodienas mačā šonedēļ pirmoreiz nebūs favorīte. Konjuhai ir dominējošāks teniss, kas viņai ļaus būt situācijas noteicējai. Anai ir laba serve, viņa spēcīgi sit no abām pusēm, turklāt spēj variēt ar spēli un mēdz izmantot arī saīsinātos sitienus.

Sevastovai šodien būs trešā spēle galvenajā kortā. Pirmajā cīņā plkst. 13:30 Sisi Bellisa sacentīsies ar Kristīnu Plikškovu, bet pēc tam jāpabeidz vakar tumsas dēļ neizspēlētais Karolīnas Garsijas un Janas Čepelovas mačs, kur 3. setā ir rezultāts 2:2.


, 2017-06-23 09:39, pirms 7 gadiem
Sevastovai šodien būs trešā spēle galvenajā kortā.
Pareizi būtu rakstīt pēc kārtas trešā spēle,no uzrakstītā izriet,ka Nastja šodien spēlēs trīs spēles.
Mūsdienu tā saucamie žurnālisti nepieprot elementāri izteikties latviešu valodā,ieteiktu palasīt Andreju Upīti lai uzlabotu izteiksmes iespējas.
, 2017-06-23 10:51, pirms 7 gadiem
Šis teikums vispār konfekte: Sevastova Maljorkā ir atradusi vidi, kur spēj gūt tādus rezultātus, kādi citviet uz zālāja seguma viņai nav iespējami. Sanāk, ka pārējos uz zālāja seguma notiekošajos turnīros Nastjai vispār nav vērts spēlēt jo uzvarēt tajos tieši viņai nav iespējami pat, ja pretī nāktu 80 gadīga vecmāmiņa uz vienas kājas. Protams, iespējams, viņa labāk panes karstumu, bet tā var būt arī vistīrākā apstākļu sakritība. Veiksmīga izloze, konkrēto pretinieču forma konkrētajā dienā utt. Konjuhu uzvarēt uz zālāja diez vai izdosies, bet vēlu veiksmi.
, 2017-06-23 14:03, pirms 7 gadiem
Konjuhu tikai ērzelis var apturēt, tāpēc... Nastja nav ērzelis!
, 2017-06-23 14:47, pirms 7 gadiem
Kur tiešraidi varēs redzēt? Var kāds iemest linku?
, 2017-06-23 15:29, pirms 7 gadiem
crocodile12 rakstīja: Kur tiešraidi varēs redzēt? Var kāds iemest linku?
LiveTV / WebPlayer
, 2017-06-23 16:12, pirms 7 gadiem
ingars31 rakstīja: http://cdn.livetvcdn.net/webplayer.php?t=ifr&c=725266&lang=ru&eid=539911&lid=725266&ci=72&si=4
Paldies!
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.