Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Krievijas tenisiste: ""Riga Open" spēlējuši visi mani draugi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievijas tenisiste: ""Riga Open" spēlējuši visi mani draugi"
Foto: Pēteris Lācis, Rīgas Satiksme

"Rīgā pulcējušies daudzi spēcīgi jaunie tenisisti, turnīra organizācija ir laba, tikai neērtības radījuši lietainie laika apstākļi un to radītie pārbraucieni uz slēgtajiem kortiem Purvciemā un Pļavniekos," pirmās dienas starptautiskajā jaunatnes turnīrā "Riga Open 2010" vērtē viesi no Portugāles, Azerbaidžānas, Čehijas un Krievijas.

Yalchin MANAFLI, Azerbaidžānas komandas kapteinis
Esmu Azerbaidžānas izlases galvenais treneris, Rīgā izpildu komandas kapteiņa pienākumus. Ar turnīra organizāciju viss ir kārtībā, ļoti patika atklāšana. Pirmajās dienās nav paveicies ar laika apstākļiem, bet to nosaka „debesu kancelejā” (smejas). Jāatzīmē labais dalībnieku sastāvs, kas vairumā jaunatnes turnīru ir retums. Rīgā ieradušies daudzi spēcīgi spēlētāji, esmu apmierināts.

Par Azerbaidžānas dalību sacensībās

Azerbaidžānu pārstāv Aykhan Manafli, labākais jaunais spēlētājs valstī U12 grupā zēniem. Viņš nereti piedalās arī U14 sacensībās, pirms divām nedēļām startēja turnīrā Turcijā. Taču jāsaka, ka tur bija vājāks dalībnieku sastāvs, te ir stiprāki pretinieki.

Par 2010. gada sezonas kalendāru

Grafiks ir ļoti nopietns. Pēc „Riga Open 2010” brauksim uz turnīru Baltkrievijā, tad atgriezīsimies mājās, lai divas nedēļas gatavotos Eiropas U14 čempionātam Čehijā. Aihans iekļuvis komandas sastāvā ar otro numuru. Ir prestiži startēt vecākā grupā, īpaši, ja izdodas labi nostartēt.

Vēlējums sacensību rīkotājiem

Ir vēlējums, lai uzlabotos Rīgas Satiksmes tenisa kluba finanšu situācija un rīkotāji varētu uzbūvēt ziemas kortus. Citādi sacensību laikā nav ērti braukt no viena kluba uz otru. Tiesa, kas nav mazsvarīgi, rīkotāji nodrošina transportu, taču labāk, ja sacensības notiek vienā vietā.

Ciemos pie rakešu stīgotāja
Tenisā daudz nosaka rakešu stīgojums. Profesionāļi pirms svarīgiem turnīriem pārbauda pat vairākus desmitus rakešu ar dažādu stīgojumu. Katra stīga ar īpašas iekārtas palīdzību tiek nospriegota nepieciešamajā stiprumā, kuru mēra kilogramos. Rakešu stīgu diametrs visbiežāk ir 1,2-1,3 milimetri, bet nospriegot tās var pat līdz 34 kilogramiem (profesionāliem spēlētājiem).

Aleksejs, stīgošanas konsultants
„Riga Open 2009” laikā nācās labot raketes apmēram 70 sacensību dalībniekiem. Šogad strādāju ar otro raketi. Tās ir dažādas – „Babolat”, „Wilson”, „Head”, katram dalībniekam sava. Vidējais stīgošanas laiks ir 40 minūtes. Manā praksē nav bijis gadījumu, kad bērni salauž raketes (kā to mēdz darīt pieaugušie).

Anastasia Aleshcheva, Krievijas U14 komandas kapteine
Pārstāvu Krievijas U14 zēnu un meiteņu komandu. Ļoti patika sacensību atklāšana, kurā uzstājās Rīgas pilsētas mērs. Turnīra organizācija nav slikta, ir ēdināšanas taloni un citas ērtības, turklāt ēdināšana ir laba. Žēl, ka nav slēgto kortu, taču citādi ir labi. Sacensības notiek jau daudzus gadus, te spēlējuši visi mani draugi, galvenais, lai nepieviltu laika apstākļi.

Mūsu nākamais turnīrs ir Liepājā, tālāk brauksim uz Tallinu un turpināsim sacensties Eiropā. Četrpadsmit gadu vecumā vēl nav skaidrs, ko spēlētāji var sasniegt, taču līmenis ir salīdzinoši augsts. Mums ir daudz labu meiteņu.

Par RIGA OPEN

„Riga Open” ir perspektīvs un funkcionāls jauno talantu tenisa turnīrs ar kvalitatīvu menedžmentu, labu tehnisko bāzi un starptautiskas izaugsmes iespējām. Trīs gadu perspektīvā „Riga Open” jākļūst par „ITF Junior Circuit” pirmās kategorijas turnīru, bet nākotnē paredzētas arī pieaugušo sacensības. 2010. gadā turnīrs ieguvis jaunu zīmolu (skatīt pielikumu) un tā devīze ir: „Riga Open” inspired by tennis.

Pirmajos divpadsmit „Riga Open” turnīros piedalījusies virkne starptautisku atpazīstamību ieguvušu tenisistu, piemēram,
• trīskārtējā „Grand Slam” fināliste, Olimpiskās sudraba medaļas ieguvēja un bijusī WTA tūres spēlētāja #1 Dināra Safina (šobrīd #9 WTA rangā, vienspēļu bilance 336-149),
• septiņkārtējā WTA turnīru uzvarētāja un „US Open” pusfināliste Anna Čakvetadze (augstākā vieta WTA rangā #5, vienspēļu bilance 245-139),
• WTA turnīra un desmit ITF turnīru uzvarētāja Alisa Kleibanova (augstākā vieta WTA rangā #22, vienspēļu bilance 199-92),
• ATP vienspēļu (Delray Beach 2010) un dubultspēļu (Houston 2008) turnīru uzvarētājs, ATP 1000 turnīra pusfinālists (Roma 2010), „French Open 2008” ceturtdaļfinālists Ernests Gulbis (augstākā vieta ATP rangā #27, vienspēļu bilance 80-75, treneris Hernán Gumy),
• Federācijas kausa ieguvēja, WTA (2009 Istanbul Cup) un ITF turnīru uzvarētāja Vera Duševina (augstākā vieta WTA rangā #31, vienspēļu bilance 222-145)
• Trīskārtēja ITF turnīru uzvarētāja Jevgeņija Ļiņecka (augstākā vieta WTA rangā #35, vienspēļu bilance 115-55)
• „2010 Estoril Open” WTA turnīra un septiņkārtēja ITF turnīru uzvarētāja Anastasija Sevastova (augstākā vieta WTA rangā #57, vienspēļu bilance 131-60)
• Latvijas izlašu spēlētāji Irina Kuzmina, Andis Juška, Alise Vaidere

Turnīra dalībvalstis: Austrija, Baltkrievija, Čehija, Dānija, Francija, Gruzija, Horvātija, Igaunija, Izraēla, Krievija, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Luksemburga, Moldova, Norvēģija, Polija, Portugāle, Slovākija, Slovēnija, Somija, Spānija, Ukraina, Vācija, Zviedrija u.c.

 +11 [+] [-]

, 2010-06-23 17:10, pirms 14 gadiem
Skaista meitene

  -1 [+] [-]

, 2010-06-23 17:17, pirms 14 gadiem
Usain Bolt rakstīja: Skaista meitene
Piekrītu!
Kā ta sauc? Rīgas satiksme?

  +1 [+] [-]

, 2010-06-23 17:54, pirms 14 gadiem
kāds būs balvu fonds??? atpakaļceļam uzvarētājam sanāks
'???

  +2 [+] [-]

, 2010-06-23 18:15, pirms 14 gadiem
Jaa meitene bildee laba