Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Vēlos izbaudīt katru maču un savu tenisistes karjeru"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ostapenko: "Vēlos izbaudīt katru maču un savu tenisistes karjeru"
Aļona Ostapenko pēc triumfa Francijā
Foto: SIPA USA/Scanpix

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko, atgriežoties Parīzē, kur pērn triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, saka, ka viņas mērķis ir izbaudīt katru spēli un arī karjeru.

Kā tiek pausts WTA mājaslapā publicētajā rakstā par Ostapenko, ja pērn Parīzē tenisistei bija daudz jāatbild uz jautājumiem par savu aizraušanos ar sporta dejām, šogad šādi pat ir par viņas boksa treniņiem.

"Sāku nodarboties ar boksu pirms pāris mēnešiem un pašlaik esmu aizvadījusi aptuveni septiņus treniņus. Tas ir ļoti labi sirds veselībai un noderīgi tenisistiem," teikusi Ostapenko. "Esmu dzirdējusi, ka arī vairāki citi tenisisti to iekļauj savās fitnesa programmās. Trenējos kopā ar treneri, uzvelku cimdus un situ pa polsteriem. Neveicu sparingus ringā."

Rakstā pausts, ka dzimtenē viņai regulāri tiek atgādināts par pērno panākumu. "Rīgā manā vārdā nosaukts tenisa klubs. Katru reizi, kad aizeju tur, redzu stendu, kur aiz stikla ir mana trofeja. Tāpat tur ir televizors, kurš vienmēr rāda finālspēli. Kad atrodos tur, tas allaž man atgādina, ka uzvarēju "French Open", jo tur spēle vienmēr ir ekrānā."

"Viena no manām labākajām atmiņām ir, kad iegāju stadionā pirms fināla, redzot tur visu manu ģimeni un draugus. Tur bija aptuveni 50 cilvēki, kas ieradās no Latvijas manis dēļ. Kad viņus visus ieraudzīju, izejot kortā, bija lieliska sajūta," gadu senos notikumus Parīzē atminas sportiste. "Tāpat nekad neaizmirstu, kas notika mačbumbas izspēlē, kad veicu sitienu gar līniju un nometu savu raketi. Es biju tik laimīga. Tāpat man mīļš brīdis, protams, ir, kad paceļu trofeju, jo mans sapnis vienmēr bija uzvarēt "Grand Slam" un tas piepildījās. Vienmēr domāju, ka varu uzvarēt "Grand Slam", bet negaidīju, ka tas notiks tik agri."

"Lielākā atšķirība tagad ir, ka jebkura meitene vēlas mani uzvarēt. Kad viņas spēlē pret mani, viņas ir ar papildus motivāciju. Domāju, ka spēlētājas, kuras ir manā vecumā ap 20 gadiem, pēc manas uzvaras ir vēl motivētākas," stāsta Ostapenko. "Ārpus korta ir vairāk uzmanības, kā arī turnīros pret mani izturas citādāk. Vairāk laika veltu intervijām, tomēr viss ir kārtībā, es to izbaudu. Tas ir jautri. Tā ir daļa no tenisistu dzīves."

"Nedomāju, ka šogad, atgriežoties Parīzē, jūtu papildus satraukumu. Liels spiediens bija šī gada sākumā, tomēr sasniedzu finālu Maiami un, uzvarot vairākas labas spēles uz māla, jūtos daudz pārliecinātāka. Dodoties uz Parīzi, izbaudīšu faktu, ka jau agrā vecumā esmu uzvarējusi "Grand Slam". Tieši to es vēlos darīt - izbaudīt katru maču un savu tenisistes karjeru," teica tenisiste.

Gada otrais "Grand Slam" tituls, kurā Ostapenko vajadzēs aizstāvēt savu pērn gūto titulu, sāksies jau svētdien.

Izmantotie resursi:
Ostapenko takes up boxing ahead of fight for...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-05-23 17:46, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: lai jau Latvijas otrajai raketei Ostapenko veicas

bet būsim reāli - tāda haļava kā pirms gada te vairs nebūs

max 3.kārta
RPNC Uzņemšana » RPNC

uzzvani, ir dzirdēts, ka palīdz..

  -1 [+] [-]

, 2018-05-23 17:49, pirms 6 gadiem
Aļonas spēles stils nu ir atšifrēts un tāpēc būs grūtāk nekā pirms gada. Lai veicas. Varbūt labākas izredzes šogad ir dubultspēlēs pārī ar Vesņinu.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-23 17:58, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: lai jau Latvijas otrajai raketei Ostapenko veicas

bet būsim reāli - tāda haļava kā pirms gada te vairs nebūs

max 3.kārta

Tev, kā parasti, taisnība. Taisnība arī otiņam no Zarasiem.

Šogad haļavas nebūs, ni un ni! Osja ir atkosta, visas pirmā simtnieka tenisistes jau divus trīs gājienus iepriekš zina, ko viņa ieplānojusi darīt. Visas viņas veselu gadu naktīs negulēja, un vaļējām acīm sapņoja, kā šogad apspēlēs Osju Parīzē jau pirmajā kārtā...

… bez tam galīgi nav skaidrs, kāda tur īsti viņa rakete ir Latvijā... varbūt vismaz viņa ir pirmā bumbiņa?...

… un cik laba boksere viņa ir kļuvusi pēc 7 treniņiem... bēdu ieleja... es laikam neskatīšos, un tev arī neiesaku...

  +6 [+] [-]

, 2018-05-23 17:59, pirms 6 gadiem
Mierīgi var atkārtoti paņemt. Katram spēlētājam ir tāda vieta, kur viss sanāk. Rafam, Feģam, nupat dažas meitenes atkārtoti vinnēja.
No praktiskā viedokļa skatoties, tikpat kā nav svarīga izloze, bet jāspēj koncentrēties pirmajās kārtās, jo jebkura zemāka ranga meitene gribēs aizsūtīt mājās pašreizējo čempioni. Topa spēlētājām ir respekts un bijība, tāpēc atliek vien pašai būt 101%.

Bokss jau ir vismaz 90% pulss jeb anaerobais režīms. Vai tas nav tas pats, kas 15-30-40 sitienu izspēle? Pieļauju, ka šeit ir domāta(iekļauta) boksera sagatavošanās mačam. Tenisists līdzīgi danco kā bokseris, uz papēža stāvošs tenisists nav gatavs pieņemt bumbiņu tāpat kā bokseris tādā pozā norausies pa degunu.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-23 18:21, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: lai jau Latvijas otrajai raketei Ostapenko veicas

bet būsim reāli - tāda haļava kā pirms gada te vairs nebūs

max 3.kārta
Tu esi trollis, izlasi vēlreiz savu komentāru un pamēģini atrast kļūdu, varu pateikt priekšā, pirmajā teikumā!!!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-23 19:26, pirms 6 gadiem
Tev arī taisnība, BSMT. Bet es zinu, kā Aļona varētu pārsteigt savas pretinieces. Tad, kad viņas gaida sitienu labajā stūrī, Aļonai jāsit kreisajā, un otrādi. Uzvara garantēta!

Sveicieni no Zarasiem!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-23 22:47, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Aļonas spēles stils nu ir atšifrēts un tāpēc būs grūtāk nekā pirms gada. Lai veicas. Varbūt labākas izredzes šogad ir dubultspēlēs pārī ar Vesņinu.
Nu nav viņas spēles stilā kaut kas mega kardināls. Ja ir precizitāte tad nekāda šifrēšana nepalīdzēs. Joprojām pietrūkat laba pirmā serve kas arvieglotu viņas spēli uz pusi

  -1 [+] [-]

, 2018-05-23 23:22, pirms 6 gadiem
Gada otrais tituls sāksies svētdien! 😄

  +2 [+] [-]

, 2018-05-24 05:04, pirms 6 gadiem
Pilnīgi neprognozējami! Ja sajutīs savu spēli, nosacīti paveiksies ar pretiniecēm viss var notikt! Pērn pirms Francijas rezultāti bija ne īpaši labi bet viss notikās. Veiksmi!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-24 09:33, pirms 6 gadiem
Jāatzīst, ka Ostapenko ir cīn'tājas raksturs un bieži izvel pat it kā zaudētus setus un pat mačus. Reti jau viņa pārliecinoši uzvar divos setos. Vismaz vienā setā ir mocības.
Pērn Parīzē jau zaudētā situācijā , nenolaida rokas un pieveica Halepu, bet varēja pat izlidot 1. kārtā, kad 3 setos izmocīja uzvaru pār Stosuru.
Kā būs šogad? Grūti prognozēt.

     [+] [-]

, 2018-05-24 09:35, pirms 6 gadiem
Nesaprotu kāpēc, ja kāds kritiski vērtē Ostapenko, tad bieži tāds komentārs tiek slēpts???
Savstarpējas komentētāju ķengas, lamas tam gan visi ceļi vaļā???

  +1 [+] [-]

, 2018-05-24 09:59, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Nesaprotu kāpēc, ja kāds kritiski vērtē Ostapenko, tad bieži tāds komentārs tiek slēpts???
Savstarpējas komentētāju ķengas, lamas tam gan visi ceļi vaļā???
Komentāri tiek automātiski slēpti, ja saņem 5 vai vairāk mīnusus. Ja gribi redzēt arī tādus komentārus, aizej uz savu profilu un pie "Komentāru līmenis" -5 vietā ieraksti -50. Tev šodien izdevās tīri pieklājīgs komentārs par Aļonu- tātad vari, ja pacenties!