Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai un Vismanei panākumi ITF dubultspēļu turnīros

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai un Vismanei panākumi ITF dubultspēļu turnīros
Daniela Vismane. Foto: Tobias Froehlich

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča otrdien pārvarēja pirmo kārtu Andižanas ITF W25 dubultspēļu turnīrā, bet valsts ceturtais numurs Daniela Vismane to pašu iespēja W25 turnīrā Kjaso.

Diāna Marcinkeviča (WTA 268.) devusies uz Uzbekistānu, kur piedalīsies divos W25 līmeņa "hard" seguma turnīros. Viņa šodien kopā ar krievieti Jekaterinu Jašinu graujoši sāka dubultspēļu turnīru – ar pirmo numuru izsētais duets ar 6:1, 6:1 sakāva "wild card" saņēmušās Uzbekistānas tenisistes Eļinu Šaripovu un Valēriju Vorobjovu.

Marcinkeviča vienspēļu turnīrā izlikta ar otro numuru un trešdien 1. kārtas mačā tiksies ar Omānas tenisisti Fatmu Al Nabhani (WTA 415./ITF 561.).

Daniela Vismane (WTA 616./ITF 79.) Kjaso W25 vienspēļu turnīrā nepārvarēja kvalifikāciju, bet Šveicē uz māla seguma bez uzvarām nav palikusi, jo šodien kopā ar Luksemburgas tenisisti Eleonoru Molinaro dubultspēļu turnīra 1. kārtā ar 7:5, 7:6(3) pieveica Rumānijas un Serbijas duetu Irina Fetekau/Dejana Radanoviča.

Abas Latvijas tenisistes WTA dubultspēļu rangam nopelnījušas deviņus punktus.

Artūrs Lazdiņš (ITF 1268.) nespēja kvalificēties Kairas M15 pamatturnīram. Lazdiņš pirmajā mačā ar 6:0, 6:1 sagrāva Ēģiptes tenisistu Abdallahu Rabī, kurš zaudējis visos piecos "Futures" kvalifikācijas mačos, bet pamatturnīros nav spēlējis. Lazdiņš kvalifikācijas finālā ar 5:7, 3:6 piekāpās Itālijas tenisistam Paolo Daņino (ITF 1211.).

Lazdiņš pagājušajā nedēļā Kairā kvalificējās tādas pašas kategorijas turnīram uz māla seguma, kur sasniedza 2. kārtu. Tas viņam arvien šogad ir vienīgais "Futures" pamatturnīrs.

Artūram šonedēļ dubultspēļu pamatturnīrā izdevās uzkavēties tikai 42 minūtes, kuru laikā viņš ar krievu Daniilu Sokolovu tik vien spēja, kā iegūt goda geimu mačā pret beļģiem Arno Bovī un Gotjē Onslinu – 0:6, 1:6.

45 gadus vecais Māris Šipkovs savā pirmajā "Futures" kvalifikācijas mačā kopš 2014. gada Santa Margeritas Di Pulas M25 turnīra kvalifikācijas 1. kārtā uz Itālijas māla ar 1:6, 1:6 zaudēja 28 gadus vecajam Austrijas tenisistam Džibrilam Diarrā (ITF 717.).