Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai otrais mačs Adelaidā, Gulbis sāks Singapūras turnīru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai otrais mačs Adelaidā, Gulbis sāks Singapūras turnīru
Anastasija Sevastova. Foto: Zuma Press/Scanpix

Anastasija Sevastova trešdien turpinās Adelaidas WTA 500 turnīru, plkst. 2:30 otrās kārtas mačā tiekoties ar Beļģijas tenisa līderi Elīzi Mertensu. Savukārt Ernests Gulbis 8:00 sāks Singapūras ATP 250 kategorijas turnīru, kur tīkla otrajā pusē būs Itālijas spēlētājs Roberto Markora.

Anastasija Sevastova (#56) – Elīze Mertensa (#17)

Sevastova 1. kārtā ar 6:2, 6:4 apspēlēja Karolīnu Garsiju (#46), pirmoreiz gada laikā uzveicot Top 50 spēlētāju. Viņai pēdējoreiz tāds panākums bija pagājušā gada februārī Federācijas kausa izbraukuma mačā pret devīto numuru Serēnu Viljamsu. Pirmdien gūtā uzvara Sevastova arī ir tikai otrais panākums pieticīgi sāktajā sezonā (2-4).

Tikmēr viņas otrā pretiniece Mertensa, kura 1. kārtu izlaida, pateicoties Top 4 izsētās spēlētājas statusam (beļģietei ceturtais numurs), šogad iekrājusi 7-1 bilanci un jau izcīnījusi vienu titulu. Elīze pirms "Australian Open" uzvarēja vienā no Melburnā notikušajiem WTA 500 turnīriem. Savukārt "Grand Slam" turnīrā viņa tika līdz astotdaļfinālam, kur ar 6:7(5), 5:7 zaudēja Karolīnai Muhovai (#27).

Mertensa Melburnas "Grand Slam" turnīrā sekmīgāk nospēlēja dubultspēlēs, kur kopā ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku kļuva par čempioni. Viņām otrais "Grand Slam" tituls, iepriekš uzvarot 2019. gadā "US Open". Mertensa šobrīd dubultspēļu rangā ir augstajā vietā, priekšā ir tikai Sabaļenka.

Mertensa Austrālijā tradicionāli spēlē sekmīgi, šeit sasniedzot arī karjeras labāko rezultātu vienspēļu "Grand Slam" turnīros, kad pirms trim gadiem tika līdz pusfinālam. Mertensa pusi no sešiem WTA vienspēļu tituliem izcīnījusi Austrālijā – divi WTA 250 tituli Hobārtā (2017-18) un viens WTA 500 Melburnā (2021).

Sevastova trešo reizi tiksies ar Mertensu, kuru uzveica abās iepriekšējās cīņās, divreiz triumfējot trīs setu mačos – 2017. gadā Maljorkā uz zālāja seguma ar 7:6(2), 5:7, 6:1 un 2019. gadā "French Open" 3. kārtā ar 6:7(7), 6:4, 11:9. Sevastova Parīzes drāmā 3:18 stundas ilgajā mačā atspēlēja piecas mačbumbas.

Sevastovai pirms diviem gadiem Francijas galvaspilsētā dramatiski gūtā uzvara pret tolaik 20. vietā bijušo Mertensu bija tās sezonas vienīgā Top 20 uzvara (1-6). Viņa pagājušajā sezonā guva tikai vienu uzvaru pret divdesmitnieka tenisistēm (1-4), jau pieminēto panākumu Federācijas kausā pret Serēnu.

Sevastova 2. kārtas mačos nav uzvarējusi kopš 2019. gada "US Open", kas sasniedza "US Open" trešo raundu. Savukārt pēdējais ceturtdaļfināls viņai bija tā gada jūlijā, kad Sevastova Jūrmalā kļuva par "Baltic Open" čempioni, iegūstot karjeras ceturto WTA 250 kategorijas titulu.

Ernests Gulbis (#186) – Roberto Markora (#191)

Singapūrā no 2014. līdz 2018. gadam notika prestižais "WTA Finals" turnīrs, bet ATP turnīrs šeit notiks pirmoreiz 22 gadu laikā. Lielas intereses par šo turnīru gan nav, kas skaidri redzams tā dalībnieku sastāvā – neviena Top 30 spēlētāja. Vājais sastāvs ir arī iemesls, kāpēc šeit pie spēlēšanas tika Gulbis – ar tik zemu reitingu parasti nevar tikt pat ATP 250 turnīros.

Gulbis ATP pamatturnīrā piedalīsies pirmoreiz kopš pagājušā gada februāra, kad pēc kvalifikācijas pārvarēšanas (divas uzvaras) pamatturnīra 1. kārtā zaudēja vēlāk par čempionu kļuvušajam amerikānim Railijam Opelkam. Gulbis pēdējo uzvaru ATP turnīros guva pagājušajā gadā "Australian Open", kur no kvalifikācijas sasniedza 3. kārtu.

Gulbim šogad visos līmeņos ir 2-4 bilance, abas uzvaras gūstot pagājušajā nedēļā Bjellas "Challenger" turnīrā, kur viņš tika līdz ceturtdaļfinālam. Ernests Itālijā pārtrauca 10 zaudējumu sēriju. Savukārt Markoram līdzīga statistika ar 2-5 bilanci, arī abas uzvaras gūstot Bjellā, kur tas notika divās nedēļās ar vienu uzvaru katrā turnīrā.

31 gadus vecajam Itālijas tenisistam, kurš ATP rangā nav bijis augstāk par 150. vietu, ir ļoti īsa ATP turnīru vēsture. Markora tikai trešo reizi spēlēs pamatturnīrā (2-2). Viņš abas uzvaras guva pagājušajā gadā Punē, kur ar 6:3, 6:2 pieveica Lukāšu Rosolu (#176) un ar 6:4, 6:4 apspēlēja Benuā Pēru (#19), kurš šajā Indijas turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru.

Markora, kurš zaudējis visos piecos karjeras "Challenger" finālos, guvis tikai divas Top 100 uzvaras. Abas izcīnītas pret Pēru, kuru viņš pieveica arī 2019. gadā "Challenger" sacensībās Francijā ar rezultātu 6:3, 6:2, kad Pērs bija 69. vietā.