Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis šobrīd bez pārliecības, bet joprojām ar mērķi būt pirmajam pasaulē

Rolands Eliņš

Gulbis šobrīd bez pārliecības, bet joprojām ar mērķi būt pirmajam pasaulē
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenists Ernests Gulbis pirms šodienas spēles Dubaijas turnīrā pret Denisu Istominu, kurā cieta zaudējumu, dalījās viedoklī ar portālu "Sport360" par savu neveiksmīgo sezonas sākumu, pārliecības trūkumu, kā arī pauda apņēmību turpināt cīnīties par savu mērķi - pasaules pirmās raketes godu.

„Tie (zaudējumi) nav problēma. Es iemidzinu pārējos ar saviem neveiksmīgajiem rezultātiem, bet pēc tam gatavojos „izšaut”,” ar humora pieskaņu pirms šodienas spēles sacīja Ernests Gulbis. „Viena laba spēle, un es atgriezīšos līmenī. Šis ir klusums pirms vētras.”

Klusumu Gulbim šodien neizdevās pārtraukt, jo viņš piekāpās Denisam istominam un izstājās no Dubaijas turnīra. 2015. gadā viņš joprojām nav izcīnījis uzvaru, taču atzīst, ka spēlei vairs netraucē iepriekšējā gada beigās savainotais plecs: „Plecs man netraucēja pagājušās sezonas Vimbldonā, kur es zaudēju tāpēc, ka spēlēju slikti. Taču vēlāk tas traucēja ASV turnīros, ieskaitot „US Open”.”

„Un gada beigās situācija ar plecu kļuva arvien sliktāka,” turpināja Gulbis. „Centos savienot dalību turnīros ar ārstēšanos, taču nekas nesanāca. Tad nu man bija laiks starpsezonā ar to tikt galā, vairāk vai mazāk. Tagad plecs ir gandrīz 100% gatavībā, tā ka tā ir pozitīva lieta. Pārējais jau ir par spēlēm – dažas tiek uzvarētas, dažas zaudētas. Vienkārši jāpārvar vienā turnīrā pāris kārtas, un pašpārliecinātība atgriezīsies. Neredzu šeit nekādu lielo problēmu.”

Gulbis pirms spēles arī pavēstīja, ka nejūtas drošs par to, ko izdosies šajā turnīrā sasniegt: „Pārliecības par saviem spēkiem praktiski nav. Protams, kad tiek zaudēts pāris turnīros pēc kārtas, vairs nevar justies drošs par sevi. Taču esmu bijis daudz sliktākās situācijās, esmu pieradis pie tā. Vienkārši jāturpina strādāt tāpat, kā tika darīts veiksmīgo sēriju laikā. Gads ir garš, un nevar uzskatīt tā sākumu par zīmi, ka viss gads būs slikts. Fiziskajā ziņā jūtos ļoti labi, tikai jāpiestrādā pie pāris lietām spēles ziņā.”

Latviešu tenisists norādīja, ka pēc „French Open” panākumiem viņam joprojām netrūkst motivācijas, jo mērķi ir visaugstākie: „Joprojām vēlos paveikt to, ko vēlējos savas karjeras sākumā. Mans mērķis ir kļūt par ranga pirmo numuru. Un tā ir mana motivācija, mans dzinējspēks. Jāsaprot, ka teniss nav lieta, ko varēs darīt visu atlikušo mūžu, es to nevarēšu. Tāpēc nākamajos piecos gados jāsakopo visa enerģija, lai šo mērķi sasniegtu. Vēlos būt drošs, ka nepalaižu neko garām un sasniedzu savu iespēju maksimumu.”

„Jo šobrīd man nav daudz brīvā laika, lai darītu lietas, ko vēlētos,” izteicās Gulbis. „Nevar arī ceļot pa pasauli un satikt cilvēkus, ko vēlētos, jo to neļauj saspringtais grafiks. Ja reiz esmu uzņēmies šo ceļu, tad vēlos to paveikt maksimāli labi. Citādi vispār nav jēgas to darīt.”

Gulbis atzina, ka šobrīd viss ir viņa rokās: „Ja es spēlēju pret vislabākajiem čaļiem, kuriem ir lielā diena, tad tas ir cits stāsts. Taču spēlējot pret tenistiem ārpus „Top-10”, tad ticu, ka ar savu labāko sniegumu es spēju pieveikt jebkuru. Taču spēlējot slikti, varu zaudēt jebkuram.”

Izmantotie resursi:
INTERVIEW: Ernests Gulbis plotting rise to the...

  +2 [+] [-]

, 2015-02-23 16:51, pirms 9 gadiem
Visa vaina galvā. Kaut kādu reālu, spēcīgu dzinuli arī vajag. Bet pagaidām stipri čābīgi...

     [+] [-]

, 2015-02-23 16:56, pirms 9 gadiem
Lai nolicēji iet dēt. Ernests atkal sāks uzvarēt un visi dziedās cik viņš labs un lielisks.

  +4 [+] [-]

, 2015-02-23 16:57, pirms 9 gadiem
Nedrīkst padoties pat pie 2:5. Atceros pērnā gada maču Ferers pret Nišikori. Man liekas, ka vienā no izšķirošajiem setiem bija kādi 14 deuce .

     [+] [-]

, 2015-02-23 17:02, pirms 9 gadiem
No Tavas mutes Dieva ausī! Uzvaras nekur neizpaliks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-02-23 17:09, pirms 9 gadiem
denebs rakstīja: Visa vaina galvā. Kaut kādu reālu, spēcīgu dzinuli arī vajag. Bet pagaidām stipri čābīgi...
tūlīt būs dzinulis - visticamāk Aguts viņu apsteigs rangā...

  -3 [+] [-]

, 2015-02-23 17:21, pirms 9 gadiem
Drīzāk viņš uz mēnesi aizlidos, nevis kļūs par 1. raketi pasaulē.....

     [+] [-]

, 2015-02-23 17:30, pirms 9 gadiem
man jau ar liekas ka buus labi... pirmaa rakee toch nee, bet prieciigi briizhi veel buus..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-23 18:46, pirms 9 gadiem
Ernests sasniedzis personikso ATP līmeņa zāģu rekordu, tagad vajadzētu uzvaru sēriju, ticu, ka būs!

  -3 [+] [-]

, 2015-02-23 19:00, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V10 rakstīja: Runāt jau Ernests prot skaisti,bet ar darbiem kaut ko neveicās
Nez, nez. 14. vieta pasaulē. Tas ir kā 5 gadus pēc kārtas būt bobsleja Nr1 ekipāžai...

  -1 [+] [-]

, 2015-02-23 19:02, pirms 9 gadiem
Labs joks! Ja nopietni,tad tā Gulbja mērkaķošanās sāk jau mazliet apnikt

     [+] [-]

, 2015-02-23 19:04, pirms 9 gadiem
Kas par muldoņu... Tač beidz vienreiz gudri tarkšķēt, un sāc to visu parādit laukumā.

  +3 [+] [-]

, 2015-02-23 19:16, pirms 9 gadiem
Tomēr rodas iespaids, ka Ernests nespēj ilgstoši augstā līmenī CIEST treniņos, un tieši tāpēc laiku pa laikam iekrīt dziļās un ilgstošās formas krīzēs. Talants, redziet. Tūlīt, tūlīt spēle aizies, kamēr attapsies čelendžera kvalifikācijā.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-23 20:24, pirms 9 gadiem
Izlasot "ar mērķi būt pirmajam pasaulē", pat mans kaķis sāka smieties. Nē, nenolieku Ernestu, bet VAI VIŅŠ PATS SAPROT, ka pat Raoničš un Berdihs, kuri Grand Slam un Masters turnīros startē apskaužami stabili, īsti nevar ielauzties un nostiprināties top-5. Bet te - par pirmo pozīciju ieklepojās spēlētājs, kurš uzvar otršķirīgā turnīrā (Nicā), uzspīdēja prestižā turnīrā (FO), bet pēc tam pusgadu laukumā mušas dzenā!
Paskataties uz to pašu Roland Garosā Gulbja sisto Federeru - džeks 33 gados pēc tam iekļuva Vimbldonas finālā, uzvarēja Cincinnati, bija Toronto finālā, US Open - pusfinālā, Šanhajas Masters kļuva par čempionu, galarezultātā gandrīz atņēma Džokovičam troni.
Paskatoties abu statistiku pēc Roland Garros, rodas jautājums - KURŠ no viņiem ir ambiciozs un uzvarēt gribošs, bet kurš - 33 gadīgs veterāns, kurš tikai šad un tad atgādina TOP spēlētājiem par savu eksistenci un meistarību, bet visam gadam "pulvera" nepietiek. Nu, NEBŪS viņš pirmais. Vecam sunim jaunus trikus neiemācīsi, un 26 gadīgam nervozam sportistam stabilitāte vairs neuzradīsies.
Kaut kur lasīju, ka Gulbis teica - ja viņš uzvarēs Grand Slam, tad uzreiz beigs karjeru. Es drīzāk viņa vietā koncentrētos šim mērķim. Vienaudzis Čiličs taču varēja!

  -2 [+] [-]

, 2015-02-23 20:26, pirms 9 gadiem
KalējsunDēli rakstīja: tūlīt būs dzinulis - visticamāk Aguts viņu apsteigs rangā...
Vienalga viņš intervijā teiks - džekam paveicās, bet tā viņš nemāk spēlēt tenisu. Lūk, kad Podžus viņu apsteigs reitingā, varbūt pamodīsies...

  +2 [+] [-]

, 2015-02-23 20:36, pirms 9 gadiem
No otras puses, tie, kuri nelasa Dostojevski, peras pa čelendžeriem līdz 36 gadiem un bēdu nezin.
Mums, līdzjutējiem gan tā sāpe tāpēc ka viņš viens tāds mums
Slēpts komentārs: fidelskastro

     [+] [-]

, 2015-02-23 21:06, pirms 9 gadiem
Tikai bez panikas un nepieņemt muļķīgus lēmumus - tā ir rakstura pārbaude!

Tas pats leģendārais Agassi - pēc Nr.1 vēlāk nokrita rangā līdz 141.vietai - saņēmās, atguvās un atgriezās tronī vēlāk sasniedzot savus lielākos panākumus .. Katram vislabākajam ir bijuši kritieni, svarīgi kā un vai spēj piecelties ..

  +2 [+] [-]

, 2015-02-23 22:28, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: Tikai bez panikas un nepieņemt muļķīgus lēmumus - tā ir rakstura pārbaude!

Tas pats leģendārais Agassi - pēc Nr.1 vēlāk nokrita rangā līdz 141.vietai - saņēmās, atguvās un atgriezās tronī vēlāk sasniedzot savus lielākos panākumus .. Katram vislabākajam ir bijuši kritieni, svarīgi kā un vai spēj piecelties ..
Pirms nokrist rangā līdz 141. vietai, Agasi jau bija uzvarējis pāris Grand Slam un 1996. gadā Olimpiskajās spēlēs. Tas pats Marats Safins, kuru visi salīdzina ar Gulbi un kuram Gulbis bija elks, 20 gados uzvarēja US Open, pēc tam ilgus gadus ārstēja traumas un bija sevis meklējumos, bet vienalga spēlēja divos AO finālos, uzvarēja 5 masters turnīros... Gulbis ne tuvu nav stāvējis blakus šiem rezultātiem. Uzskatu, ka tas NAV normāli, ka sportists labākajos gados (26 gadi tenisā ir varētu teikt, labākais vecums) zaudē vienā GS 2. kārtā, nākamajā GS - pirmajā un saka, ka viss ir kārtībā. Vajadzīga stabilitāte. Pērn pirms RG Gulbim (neticami!) bija viena no labākajām uzvaru - zaudējumu bilance ATP! Bet pēc tam... Jā, ok, daudzi teiks - šiem zaudējumiem ir pluss, jo nākamgad nav jāaizstāv punkti, varēs krāt jaunus. Jā, varēs krāt... Kad džeks jau reitingā būs 90. vietā. Nez, īstais laiks sakārtot galvu, nevis atkārtot - viss kārtībā.

     [+] [-]

, 2015-02-24 08:18, pirms 9 gadiem
Onslovs rakstīja: Nez, nez. 14. vieta pasaulē. Tas ir kā 5 gadus pēc kārtas būt bobsleja Nr1 ekipāžai...
Tu laikam ne to komentē!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-25 18:08, pirms 9 gadiem
Pirmais nebūs, bet kādu turnīru vinnēt var. Viņam jau tā vienspēlēs seši tituli, dažam labam top 50 ir tikai daži vai neviena(Beneto arī nebija neviena, varbīt tagad pirmo dabūjis, nesekoju pārāk viņam līdzi).
Atnāks jauns treneris un būs stimuls.Es paņemtu Peteru Lundgrēnu un tā lieta varētu būt darīta.