Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Latvija uz Tunisiju ar Gulbi, Jušku un brāļiem Podžus

Latvija uz Tunisiju ar Gulbi, Jušku un brāļiem Podžus
Ernests Gulbis un Kārlis Lejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Jau nākamās nedēļas nogalē Deivisa kausa cīņu Tunisijā aizvadīs Latvijas tenisa komanda. Uz šo Ziemeļāfrikas valsti kapteiņa Kārļa Lejnieka vadībā dosies Ernests Gulbis, Andis Juška, Mārtiņš Podžus un Jānis Podžus. Tāpat kā pērn mūsu komanda cīnīsies par iekļūšanu Eiropas Āfrikas zonas 1.grupā.

Ja šonedēļ tenisa pasaules uzmanība ir pievērsta „Australian Open”, tad nākamās nedēļas centrālais notikums būs Deivisa kausa izcīņas pirmās kārtas mači. Mūsu komanda tāpat kā pērn spēlēs Eiropas Āfrikas zonas 2.grupā. Pērnā gada rudenī notikusī izloze lēma, ka latviešiem pirmais mačs būs jāaizvada ar Tunisijas komandu (Deivisa kausa rangā Latvijai 45., Tunisijai 78.pozīcija). Tā kā iepriekšējā abu komandu tikšanās bija 2004.gadā Latvijā, tad šoreiz spēle notiks viesos.

Pērnā gada izskaņā intervijā portālam Sportacentrs.com mūsu Deivisa kausa komandas kapteinis Kārlis Lejnieks norādīja, ka arī jaunajā sezonā cīņām centīsies pulcēt iespējami spēcīgāko sastāvu. Un tāds tas būs arī gada pirmajā duelī – Ernestam Gulbim un Andim Juškam pievienosies dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus. Ja Mārtiņš komandas sastāvā jau ir pabijis, tad Jānim šis būs pirmais oficiālais pieteikums. Viņš ieņēmis Denisa Pavlova vietu.

Kā atklāja Lejnieks, tad Pavlovs īsti nav gatavojies jaunajai sezonai un pagaidām neplāno piedalīties turnīros (Deniss jau pērnā gada otrajā pusē vairāk pievērsās trenera darbam). Tikmēr brāļi Podžus sezonai gatavojušies ASV un arī ieguvuši spēļu praksi Future turnīros. Atgādinām, ka Ernestam Gulbim pirmais turnīrs šonedēļ (Heilbronas Challenger) Vācijā, kamēr Juška sezonu iesācis ar 9 uzvarām 10 mačos Vācijas Future sacensībās.

Spēles Tunisijā notiks tās galvaspilsētā Tunisā uz hard seguma (atklātajos kortos). Tunisieši komandas sastāvu vēl nav nosaukuši, bet tās centrālā persona būs 28 gadus vecais Maleks Džaziri, kuram ATP rangā šobrīd ieņem 112.vietu. Līdzīgi kā Gulbis viņš šogad vēl nav aizvadījis ne mača. Bez Džaziri Tunisijai ir vēl tikai viens tenisists ar ranga vietu – Mohameds Haitems Abids (ATP 899.).

Lai gan Ziemeļāfrikas valstīs vairums turnīru notiek māla seguma laukumos, mūsu komandas kapteinis norāda, ka tas nav pārsteigums, ka spēles notiks hard kortos: „Cik zinu, tad hard ir viņu komandas līdera mīļākais segums, bet pārējie spēlētāji nav tik augstas raudzes. Turklāt arī pēc Deivisa kausa lielākā daļa turnīru notiks uz šī seguma”.

Mūsu komanda uz Tunisiju dosies jau nākamās nedēļas sākumā, bet mači gaidāmi no 1. līdz 3.februārim. Šī dueļa uzvarētāji aprīlī tiksies ar Baltkrievijas un Monako komandu cīņas uzvarētājiem, lai turpinātu cīņu par 1.grupu, bet zaudētājiem nāksies spēlēt ar otriem zaudētājiem par vietas saglabāšanu 1.grupā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-23 14:45, pirms 11 gadiem
Vai ir iespēja, ka nākamā kārta varētu notikt Latvijā?
, 2013-01-23 15:24, pirms 11 gadiem
kitauts rakstīja: Vai ir iespēja, ka nākamā kārta varētu notikt Latvijā?
raadaas ka nee.. pret Monako peedeejais machs bija maajaas, bet pret baltkrieviem neesam speeleejushi.. un tur izloze par labu vinjiem..
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.