Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko zaudē "WTA Finals" debijas spēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko zaudē "WTA Finals" debijas spēlē
Aļona Ostapenko
Foto: Reuters/Scanpix

Aļona Ostapenko svētdien, 22. oktobrī, debitēja WTA finālturnīros, Singapūrā ar 3:6, 4:6 zaudējot pasaules otrajai raketei Garbinjei Mugurusai. Ostapenko nākamajās divās cīņās sacentīsies ar Venusu Viljamsu un Karolīnu Pliškovu.

Ostapenko 1. setā tika sodīta gan par sliktu servēšanu, gan nepacietīgu, kā arī paviršu tenisu garajās izspēlēs. Aļonas pirmie divi serves geimi bija ļoti līdzīgi. Viņa sāka ar eisu un uzvarēja arī otrajā izspēlē, bet visā geimā tomēr zaudēja no 30:0 pārsvara. Ostapenko pēc pārsvara iegūšanas problēmas spēlē ar otro servi un trāpīšanu laukumā.

Pirmajā servēšanas reizē viņa vēlāk arī bija vadībā ar 40:30 un nespēja atspēlēt otro breikbumbu, bet otrajā serves geimā Aļonai no 30:0 četras nepiespiestās kļūdas pēc kārtas – divi "forehand" auti un divas dubultkļūdas.

Nodemonstrējot augsta līmeņa tenisu uzņemšanā, Ostapenko 1. setā divreiz atspēlēja breiku (0:2, 1:4), bet, servējot pie rezultāta 3:4, trešo reizi setā zaudēja serves geimu. Un jau atkal Ostapenko bija vadībā – šoreiz 30:15 pārsvars.

Aļonai tūlīt divas kļūdas, bet pēc tam breikbumbas izspēlē neizdevās atvairīt Mugurusas uzbrukumu otrajai servei. Nokļuvusi iedzinējos ar 3:5, Ostapenko vēlreiz atspēlēties neprata, un Spānijas tenisiste viegli izservēja setu.

Latvijas tenisistei serves geimi ļoti problemātiski bija arī 2. setā, tagad grūtībām rodoties pārsvarā sasteigta tenisa dēļ, nevis pēc vājām otrajām servēm. Aļonai bija iespēja diktēt spēli, taču tas darīts pārāk neprecīzi, it īpaši ar "backhand" uzbrukumiem.

Ostapenko trešajā geimā ar trim "backhand" kļūdām noorganizēja Mugurusai breikbumbu, kuras izspēlē Garbinje ar spēcīgu "forehand" uzbrukumu piespieda Ostapenko iesist tīklā – 1:2. Aiznākamajā geimā Aļonai vēl divas "backhand" kļūdas, arī viena ar otro servi un "forehand", un Mugurusa ieguva jau seta un divu breiku pārsvaru.

Turnīra debitante savu mača labāko tenisu spēlēja kopš brīža, kad 2. setā nokļuva iedzinējos ar 1:5. Uzvara savas serves geimā lika Mugurusai servēt par uzvaru mačā. Mugurusai nervozs astotais geims, un Ostapenko realizēja otro breikbumbu, ar asu uzbrukumu, piespiežot pretinieci bumbiņu raidīt autā. Ostapenko pēc tam mača vienīgais "sausais" serves geims, pietuvojoties līdz 4:5, bet Mugurusai bija vēl viena iespēja servēt par uzvaru.

Ostapenko ar jaudīgiem uzbrukumiem pēdējā geimā atspēlēja divas mačbumbas un pēc tam izveidoja labu uzbrukumu breikbumbas iegūšanai, taču bumbiņu trāpīja tīklā, izpildot "backhand" sitienu pa līniju,– trešā mačbumba Mugurusai. Garbinje labi uzsita pa labo līniju, un Ostapenko bumbiņu nespēja dabūt tālāk par tīklu.

Statistika

RādītājsOstapenkoMugurusa
Eisi22
Dubultkļūdas42
1. serves precizitāte59%69%
Iegūtie punkti ar 1. servi20/3234/46
Iegūtie punkti ar 2. servi8/226/21
Tīri uzvarētās izspēles2110
Nepiespiestās kļūdas2514
Breikpunktu realizācija3/85/7
Visi iegūtie punkti5566

Sezonas rangā ierindojoties 7. vietā, Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura kvalificējusies "WTA Finals" turnīram. Tikmēr Mugurusa gada galvenajā finālturnīrā spēlē trešo reizi. Spānijas tenisiste debijas turnīrā pirms diviem gadiem sasniedza pusfinālu, bet pērn netika ārā no grupas.

Zaudējums pirmajā mačā Aļonu neizslēdz no tālākas cīņas, taču tā ar šodienas neveiksmi pamatīgi sarežģīta. Ostapenko 2. kārtas mačā otrdien tiksies ar Venusu Viljamsu, bet grupu turnīru pabeigs ceturtdien, kad viņai pretī stāsies Karolīna Pliškova. Ostapenko Singapūrā pagaidām nopelnījusi 125 punktus un 110 000 dolāru prēmiju.

"WTA Finals 2017" Singapūrā

Baltās grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Karolīna Pliškova – (5) Venusa Viljamsa6:2 6:2
(2) Garbinje Mugurusa – (7) Aļona Ostapenko6:3 6:4

Turnīra tabula

VTenisisteSUZSetiGeimi
1.Karolīna Pliškova1102-012:4
2.Garbinje Mugurusa1102-012:7
3.Aļona Ostapenko1010-27:12
4.Venusa Viljamsa1010-24:12

     [+] [-]

, 2017-10-22 16:13, pirms 7 gadiem
Apbrīnoju Ostapenko cīņas sparu. Šie 3 geimi, kurus beigās vinnēja var būt izšķiroši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2017-10-22 16:16, pirms 7 gadiem
orākuls5 rakstīja: Ostija izdomā paņemt komandā amatieri Jušku laikā kad visas komandas kurās ir latvieši kāš-zirgs, podriņķis, dinamo un rezultātā bezierunu kāsiens 2 setos heh
Var redzēt, ka no sporta maz ko saproti. Bet ņemot vērā ka tev ir tikai 5 gadi, tas ir piedodams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-10-22 16:29, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: Juška nav pat koledžas sertifikāts sporta zinībās un psiholoģijā, bet ne tāpēc zaudēja. Zaudēja, jo atkal par daudz kļūdījās.
Nu jau, parasti uzvarētās izspēles un nepiespiestās uzvarētos mačos in gandrīz 1:1, šajā mačā arī bija gandrīz tas pats. Te vienkārši Mugurza bija labāka, nevis kaut kādas kļūdas

  +5 [+] [-]

, 2017-10-22 16:30, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: Juška nav pat koledžas sertifikāts sporta zinībās un psiholoģijā, bet ne tāpēc zaudēja. Zaudēja, jo atkal par daudz kļūdījās.
Bet daudz kļūdījās, jo par daudz riskēja, uz ko arī norādīja Juška, kam nav pat koledžas sertifikāta.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-22 16:33, pirms 7 gadiem
Ostapenko līmenis nevelk uz Jušku. Andim jāšancē ar Džokeru vai Fedju. Sliktākajā gadījumā ar Rafu. Priekā!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-22 16:37, pirms 7 gadiem
Ostapenko spēlē savu spēli.Jā šodien viņa kļūdījās vairāk un viņa pati to saprot vislabāk.Tā ir savas meistarības pilnveidošana.Jau nākošajā spēlē pieļaus pusi no šodienas kļūdām un pretiniecēm nebūs nekādu izredžu.

     [+] [-]

, 2017-10-22 16:41, pirms 7 gadiem
Tas ir pilnīgi vienalga, kādi sasniegumi sportā ir trenerim. Tehniski viņu tāpat trīs dienās nevar pilnveidot, bet tas ka treneris spēlētājai kura visus savus sasniegumus ir guvusi ar adrenalīnu un sportisko niknumu, pasaka spēlēdrošāk un mierīgāk, mani nedaudz izbrīna...

  -4 [+] [-]

, 2017-10-22 16:46, pirms 7 gadiem
janiso rakstīja: Tas ir pilnīgi vienalga, kādi sasniegumi sportā ir trenerim. Tehniski viņu tāpat trīs dienās nevar pilnveidot, bet tas ka treneris spēlētājai kura visus savus sasniegumus ir guvusi ar adrenalīnu un sportisko niknumu, pasaka spēlēdrošāk un mierīgāk, mani nedaudz izbrīna...
Mani vēl vairāk izbrīna tas,ka tas tā saucamais "treneris" pasaka par divkārtēju GS čempioni un šī gada Vimbldonas uzvarētāju,ka nekas tur no viņas nav!
Juška=Laužņu lauznis!

  +4 [+] [-]

, 2017-10-22 16:50, pirms 7 gadiem
janiso rakstīja: Tas ir pilnīgi vienalga, kādi sasniegumi sportā ir trenerim. Tehniski viņu tāpat trīs dienās nevar pilnveidot, bet tas ka treneris spēlētājai kura visus savus sasniegumus ir guvusi ar adrenalīnu un sportisko niknumu, pasaka spēlēdrošāk un mierīgāk, mani nedaudz izbrīna...
Ja grib nokļūt pašā virsotnē, tad jāiemācās spēlēt pacietīgi.

     [+] [-]

, 2017-10-22 16:51, pirms 7 gadiem
miesnieka nedarbi hauzenē rakstīja: Mani vēl vairāk izbrīna tas,ka tas tā saucamais "treneris" pasaka par divkārtēju GS čempioni un šī gada Vimbldonas uzvarētāju,ka nekas tur no viņas nav!
Juška=Laužņu lauznis!
Tad viņam tas bija jāsaka par Aļonu? Dīvaini.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-22 16:59, pirms 7 gadiem
miesnieka nedarbi hauzenē rakstīja: Mani vēl vairāk izbrīna tas,ka tas tā saucamais "treneris" pasaka par divkārtēju GS čempioni un šī gada Vimbldonas uzvarētāju,ka nekas tur no viņas nav!
Juška=Laužņu lauznis!
Un ko tu būtu teicis? Ej malā jo viņa ir stipra! Pareizi Juška teica,jāiedveš pārliecība,viņa bišku bija tomēr nobijusies.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-22 17:08, pirms 7 gadiem
Kad es ieraudzīju Jušku tribīnēs tad mani parņēma juška ka šodien nebūs

  -2 [+] [-]

, 2017-10-22 17:09, pirms 7 gadiem
Eh, zirga galva. ..

     [+] [-]

, 2017-10-22 17:54, pirms 7 gadiem
Ko jūs gribat, viņa vēl bērns. Neklausīja mammu, paņēma spānieti. Sākumā klausīja pēc tam atkal runāja pretī. Juska tur ir tāpat vien, kārtis uzspēlēt un bildes taisīt.
Domāju ka viņa tur šogad aizbrauca atpūsties, tā teikt atzīmēt sezonas beigas. Un varu teikt ka viņa to ir pelnījusi. Un par zaudējumiem ar nāk nauda.
Super lai atpūšas un gūst pieredzi. Mana prognoze ka nākamās divās spēlēs dabūs smagi iekšā!

  +2 [+] [-]

, 2017-10-22 17:59, pirms 7 gadiem
orākuls5 rakstīja: Neredzēju nekādu cīņassparu un apņēmību lai gan turīrs ir ļoti svarīgs. Kādu gan apņēmību var iemācīt cilvēks kuram zaudējumu karjerā ir 5 reizes vairķ nekā uzvaru.
Šitas orākuls vnk rauj jumtu ar savām asprātībām esi dzirdējis par tādu sprinteri uzvārdā Bolts? Jamaiku pārstāv uz pasaules skatuves. Ieguglē, kas ir viņa treneris un kādi ir viņa sasniegumi kā sportistam, apņēmīgais nākotnes paredzētāj

  +1 [+] [-]

, 2017-10-22 18:03, pirms 7 gadiem
aizermans rakstīja: Un ko tu būtu teicis? Ej malā jo viņa ir stipra! Pareizi Juška teica,jāiedveš pārliecība,viņa bišku bija tomēr nobijusies.
Ja miesnieks būtu spēli skatījies, nevis savu gaļu kapājis, tad būtu redzējis, kas tieši nākamajā geimā pēc šiem vārdiem Aļona veica dažas vnk lieliskas izspēles un galu galā arī pretinieci nobreikoja. Varētu visu laiku Juška sēdēt viņai blakus un stāstīt, ka nekas no tās pretinieces nav, varbūt, ka būtu vēl spēli uzvarējusi

     [+] [-]

, 2017-10-22 18:15, pirms 7 gadiem
1. Serves precizitāte jau ir labāka, dubultkļūdas arī krietni mazāk kā parasti. Nav jau nemaz tik slikti. Vienīgā problēma ir pacietības trūkums. Tas lēnais segums ātrajai un nepacietīgajai Aļonai ir par nepiemērotu. Viņa nespēj dabūt ritmu,nervozē. Pielāgošanās spēju neērtiem laukumiem un pretiniekiem viņa apgūs ar laiku. Nākamās 2 spēles domāju,ka arī zaudēs, jo pret tādām servētājām ir grūti ko pasākt. Vis mums par sliktu- visas pretinieces garas, labas servētājas, vienīgo, kuru ir vinnējusi, tai šodien zaudēja, segums draņķīgs un pašai pacietība pazūd ātri. Taču prieks, ka šodien skaisti cīnijās Lai vai kā, viņa ir starp labākajām un tur wta fināla turnīrā.

     [+] [-]

, 2017-10-22 18:39, pirms 7 gadiem
kemrausis rakstīja: Ko jūs gribat, viņa vēl bērns. Neklausīja mammu, paņēma spānieti. Sākumā klausīja pēc tam atkal runāja pretī. Juska tur ir tāpat vien, kārtis uzspēlēt un bildes taisīt.
Domāju ka viņa tur šogad aizbrauca atpūsties, tā teikt atzīmēt sezonas beigas. Un varu teikt ka viņa to ir pelnījusi. Un par zaudējumiem ar nāk nauda.
Super lai atpūšas un gūst pieredzi. Mana prognoze ka nākamās divās spēlēs dabūs smagi iekšā!
He, tu domā, ka spānieti paņema Aļona, nevis mamma? Nu, nu!
Ja Venusa spēlēs tā, kā šodien, Aļona viņu sasitīs. Tas gan laikam maz ko dos izkļūšanai no round robin. Naudu gan - kas arī laikam ir galvenais, ko šajā turnīrā var dabūt.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-22 18:51, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: He, tu domā, ka spānieti paņema Aļona, nevis mamma? Nu, nu!
Ja Venusa spēlēs tā, kā šodien, Aļona viņu sasitīs. Tas gan laikam maz ko dos izkļūšanai no round robin. Naudu gan - kas arī laikam ir galvenais, ko šajā turnīrā var dabūt.
galvenais , ko šajā turnīrā var iegūt - pieredze un respekts no tenisa pasaules. To pat par lielu naudu nenopirksi.

     [+] [-]

, 2017-10-22 19:30, pirms 7 gadiem
vorkuta rakstīja: galvenais , ko šajā turnīrā var iegūt - pieredze un respekts no tenisa pasaules. To pat par lielu naudu nenopirksi.
Respekts no tenisa pasaules jau ir iegūts FO vinnējot.
Pieredze, protams, jā, taču ne tik būtiski daudz. Sezonā jau ap 50 dažāda kalibra spēles ar dažāda kalibra pretiniecēm ir aizvadītas.
Galvenais šajā turnīrā tomēr ir nauda. Nu, varbūt tām divām, kurām izšķiras N1 - arī reitinga punkti.

     [+] [-]

, 2017-10-22 19:37, pirms 7 gadiem
tad jau par treneri daudz piemērotāks būtu Gulbis.

     [+] [-]

, 2017-10-22 19:39, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: He, tu domā, ka spānieti paņema Aļona, nevis mamma? Nu, nu!
Ja Venusa spēlēs tā, kā šodien, Aļona viņu sasitīs. Tas gan laikam maz ko dos izkļūšanai no round robin. Naudu gan - kas arī laikam ir galvenais, ko šajā turnīrā var dabūt.
Venusai būtu jāspēlē uz maksimumu lai uzvarētu, jo Aļonas uzbrukums ir efektīvāks nekā Nastjas aizsardzība, bet tāpat slikti neizskatījās

  +1 [+] [-]

, 2017-10-22 20:13, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Respekts no tenisa pasaules jau ir iegūts FO vinnējot.
Pieredze, protams, jā, taču ne tik būtiski daudz. Sezonā jau ap 50 dažāda kalibra spēles ar dažāda kalibra pretiniecēm ir aizvadītas.
Galvenais šajā turnīrā tomēr ir nauda. Nu, varbūt tām divām, kurām izšķiras N1 - arī reitinga punkti.
Nu nezinu, nezinu par to naudu. Protams, arī tā ir svarīga, bet zinot, cik ļoti Aļonai nepatīk zaudēt - es domāju, ka viņa izbauda iespēju mēģināt iekost pasaules labākajām.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-22 20:19, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: tad jau par treneri daudz piemērotāks būtu Gulbis.
Nu tad viņa ātri noslīdētu uz kādu 5to simtu

  +2 [+] [-]

, 2017-10-22 20:30, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Respekts no tenisa pasaules jau ir iegūts FO vinnējot.
Pieredze, protams, jā, taču ne tik būtiski daudz. Sezonā jau ap 50 dažāda kalibra spēles ar dažāda kalibra pretiniecēm ir aizvadītas.
Galvenais šajā turnīrā tomēr ir nauda. Nu, varbūt tām divām, kurām izšķiras N1 - arī reitinga punkti.
FO daudzi uzskata par " haļavu" . toties šeit ir iespēja aci pret aci sisties turnīrā ar labākajām vienādos apstākļos. Tas ir kā pasaules augstākā līga pokerā, kad sanāk kopā dažādu turnīru uzvarētāji.

     [+] [-]

, 2017-10-22 21:23, pirms 7 gadiem
vorkuta rakstīja: FO daudzi uzskata par " haļavu" . toties šeit ir iespēja aci pret aci sisties turnīrā ar labākajām vienādos apstākļos. Tas ir kā pasaules augstākā līga pokerā, kad sanāk kopā dažādu turnīru uzvarētāji.
Uz haļavu vinnēt GS turnīru?? Tas nav reāli!
Protams, var uzskatīt, ka kaut kur viņai noveicās, kaut kur Halepa otrajā setā nolažoja, TOMĒR - tas ir GS turnīrs!

Jā, šeit var sisties aci pret aci ar šajā brīdī labākajām pasaulē, jā, protams, ir motivācija vinnēt pretinieci - kā nu bez tā! Taču! Te pamatā ir piķis - īpaši jaunajām, kas tikai sāk savu ceļu lielajā apritē.

Tāpēc šajos turnīros ir bijuši gadījumi, kad tenisisti piedalās traumēti un pusbeigti - ka tikai novelk pirmo spēli un izstājas.