Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis sasniedz Kolumbusas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis sasniedz Kolumbusas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālu
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.by

Karjeras pirmo "Challenger" vienspēļu ceturtdaļfinālu 22. septembrī nopelnīja Latvijas tenisists Miķelis Lībietis (ATP 404.), kurš Kolumbusas turnīra 2. kārtā ar rezultātu 6:4, 7:6(5) pieveica ranga 285. vietā esošo Lielbritānijas tenisistu Kameronu Noriju.

Lībietim pirmais "Challenger" ceturtdaļfināls vienspēlēs

Lībietis pirmajos trīs mačos (divas cīņas kvalifikācijā un viena pamatturnīrā) spēja apliecināt favorīta statusu, apspēlējot "wild card" saņēmušos un rangā neesošos amerikāņus, kuri studē Ohaio štatā esošās mācību iestādēs. Ceturtajā cīņā Miķelim pretī stājās augstāka līmeņa sāncensis, ranga trešajā simtā esošais Norijs.

21 gadu vecais Lielbritānijas tenisists tieši šonedēļ sasniedzis savu rekordu rangā. Viņš pirms šodienas bija nospēlējis 14 mačus "Challenger" līmenī, iekrājot 7-7 bilanci. Norija kontā arī viens fināls, augustā Aptosā zaudējot pirmā simtnieka tenisistam Danielam Evansam.

Lībietis mača pirmajā geimā pēc vairākām "forehand" kļūdām atspēlēja breikbumbu, to izdarot ar labu pirmo servi. Norijam pirmās grūtības ar savu servi radās sestajā geimā, kad viņam vairākas reizes atteica pirmā serve, bet ar otro daudz paveikt neizdevās, regulāri kļūdoties garajās izspēlēs. Nokļuvis iedzinējos ar 0:40, Norijs ar eisu atspēlēja pirmo breikbumbu, bet otro Lībietis realizēja, precīzi uzsitot ar "forehand" pa līniju.

Seta noslēgumā abi tenisisti spēlēja nervozi, tādā cīņā mazliet precīzākam esot Latvijas tenisistam. Lībietim pie rezultāta 5:3 uzņemšanā neizdevās izmantot nevienu no trim setbumbām, bet nākamajā geimā nebija pa spēkam izservēt setu. Lībietim divas kļūdas spēlē pie tīkla radīja 15-40 deficītu. Spēcīga pirmā serve palīdzēja izdzēst pirmo breikbumbu, bet ar otro Miķelis galā netika, izceļoties ar lielu "backhand" autu.

Lai arī Lībietis divos geimos pēc kārtas neprata setu noslēgt savā labā, viņš arvien vēl atradās vadībā – 5:4. Nākamais geims, kurā nesekmīgi servēja Norijs, kļuva par pēdējo geimu 1. setā. Kameronam bija iespēja tikt līdz 5:5, tomēr tā palika neizmantota, un Lībietis mirkli vēlāk ieguva jau ceturto setbumbu. Šoreiz precizitāte pievīla Noriju, un viņš pārcentās ar "forehand" sitienu.

2. setā pirmais breiku ieguva Norijs, kad Lībietis trešajā geimā palika tukšā. Miķeli pievīla "serve&volley" teniss, ar to zaudējot divus punktus – vispirms kļūda, bet pēc tam pretinieks izcēlās ar apvedošo sitienu. Tā rezultātā Miķelim 0:40 problēma. Neveiksmīgais geims pabeigts ar "backhand" autu – 1:2. Lībietim pēc tam vēl divi pavirši geimi, nokļūstot iedzinējos jau ar diviem breikiem!

Sets netika atlaists, tā vietā Lībietis centās atspēlēties, un viņam tas izdevās, no 1:4 uzvarot četros geimos pēc kārtas – 5:4. Lībietis abus breikus atspēlēja identiski – laba uzņemšana, saasināta spēle no gala līnijas, pretinieku regulāri piespiežot kļūdīties. Kādu laiku nospēlējis pārliecinoši un stabili, Lībietis pie rezultāta 5:5 trešo reizi setā tika nobreikots. No 15:40 izdevās atspēlēt tikai pirmo breikbumbu, bet otrās izspēlē Miķeļa izgājiens pie tīkla neattaisnojās, un Norijs viņam bumbiņu pārmeta pāri. Norijs pēc tam nespēja izservēt setu. Lībietis šo breiku ieguva tāpat kā iepriekšējos divos.

Arī taibreikā Latvijas otrajam numuram nācās atspēlēties. Mainoties laukuma pusēm, Lībietis bija iedzinējos ar 2:4, bet uzvarēja pirmajā punktā pēc neilgās pauzes, minibreiku atspēlējot ar "backhand" apvedošo sitienu pa līniju. Kad Norijs 10. punkta izspēlē kļūdījās ar "forehand", Lībietis ieguva divas mačbumbas un izmantoja otro, kas bija ar paša servi. Lai arī viņš pirmo netrāpīja, otrās serves izspēlē izdevās uzvarēt, spēcīgi un precīzi uzsitot ar diagonālo "forehand".

Iekļūšana ceturtdaļfinālā dod 18 reitinga punktus un 1460 dolāru prēmiju. Nākamais pretinieks būs turnīra pirmais numurs, Vācijas veterāns Benjamins Bekers. 35 gadus vecais Bekers pašreiz rangā atrodas 97. vietā, bet viņa rekords ir 35. vieta. Lībietim Kolumbusā ceturtdaļfināls arī dubultspēļu turnīrā, kur viņš startē kopā ar amerikāni Denisu Noviku. Abi ceturtdaļfināli tiks aizvadīti piektdien. Kolumbusā notiek "Challenger" turnīrs ar 50 000 dolāru lielu prēmiju fondu, tenisisti spēlē "hard" seguma slēgtajos kortos.

Spēles statistika – 6:4, 7:6(5)

RādītājsLībietisNorijs
Eisi55
Dubultkļūdas25
1. serves precizitāte48%67%
Iegūtie punkti ar 1. servi24/3432/53
Iegūtie punkti ar 2. servi17/369/25
Breikpunktu realizācija5/104/7
Visi iegūtie punkti7870

Marcinkevičai ITF dubultspēļu fināls Francijā

Diāna Marcinkeviča kopā ar Maķedonijas tenisisti Linu Gjorčesku iekļuva Senmalo ITF 50 000 sērijas dubultspēļu turnīra finālā, ceturtdien uz Francijas māla ar rezultātu 7:6(4), 7:6(5) pieveicot turnīra pirmo duetu Prarthana Tombare/Marina Zaņevska (Indija/Ukraina). Marcinkeviča ar pārinieci abos setos bija iedzinējos ar breiku, bet atspēlējās un vēlāk ar lielām grūtībām nodrošināja uzvaru – 1. setā bija nepieciešamas septiņas setbumbas, setu nespējot izservēt divas reizes, bet 2. setā punktu izdevās pielikt ar piekto setbumbu jeb šajā gadījumā mačbumbu. Iekļūšana finālā dod 60 reitinga punktus, čempiones saņems 100. Fināls notiks svētdien.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-22 21:41, pirms 8 gadiem
Būs jauns karjeras rekords. Tagad pēc uzvaras tekošajā reitingā jau 356.vietā. Ja vēl vienu spēli uzvarēs būs aptuveni 335.vietā.

     [+] [-]

, 2016-09-22 21:42, pirms 8 gadiem
Labais sitiens veljoprojam loti vajs, tikai brizam var normali uzsist, bet segums ir pateicigs, lai ar labu servi un speli pie tikla to piesegtu pret sada limena speletajiem.

     [+] [-]

, 2016-09-22 23:41, pirms 8 gadiem
Pret Bekeru viņš neko neizdarīs diemžēl.

     [+] [-]

, 2016-09-23 08:02, pirms 8 gadiem
diemžēl Bekeru uzvarēt viņš varētu pie nosacījuma, ka spēlēs ar galvu un spēs savu spēli uzspiest pretiniekam. Vienkārša bumbošanās te nederēs. Bekers ir ATP līmeņa spēlētājs kurš neskatoties uz 35 gadu vecumu ir augstāk rangā par mūsu Gulbi. Tas arī visu izsaka. Lībietis nav tāda līmeņa spēlētājs un nav skaidrs vai vispār spēs līdz tam izaugt. manuprāt līdz ATP līmeņa kvaļiem tiks, tas ir ap 150 vietu rangā. ja viņam būtu lielāks potenciāls, tad izaugsme šajā līmenī būtu straujāka.

     [+] [-]

, 2016-09-23 11:09, pirms 8 gadiem
Uzreiz norakt negribās, nekāds jaunais perspektīvais Miķelis nav, bet kapātājs gan.. gaidam vakara spēli.. es teiktu, ka var uzvarēt.