Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Viedoklis: Vai pirmā grupa ir mūsu līmenis?

Viedoklis: Vai pirmā grupa ir mūsu līmenis?
Ernests Gulbis
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Aizvadītā nedēļas nogale Lielupes tenisa kortos bija viena no saspringtākajām pēdējo gadu laikā. Latvijas Deivisa kausa komanda sīvā cīņā pārspēja Slovēnijas izlasi un izcīnīja vietu Eiropas Āfrikas zonas pirmajā grupā, kuras pretiniekus uzzināsim rīt. Vai šī grupa ir atbilstoša Latvijas tenisam?

Deivisa kausa izcīņā, kas ir nozīmīgākās vīriešu tenisa komandu sacensības, izspēles formula ir gana interesanta. Ir viena Pasaules (jeb Elites) grupa, kurā kopumā spēlē 16 labākās planētas komandas. Pēc tās izlases tiek dalītas pēc zonālā principa, un Latvijai ir jāspēlē Eiropas Āfrikas zonā. Kopumā šajā zonā ir trīs grupas – debitējot 1993. gadā latvieši spēlēja zemākajā (trešajā), bet lielāko daļu pavadījuši otrajā grupā. 2007. gadā Latvijas komanda izmantoja veiksmīgo izlozi un apstākļu sakritības, apspēlēja Bulgāriju, Somiju un Monako un pirmo reizi iekļuva pirmajā grupā. Tādas pat sakritības mūs nākamajā gadā atmeta atpakaļ (zaudējumi Maķedonijai un Itālijai), bet šogad ceļu uz atgriešanos nācās lauzt cieši grūtāk. To gan īsti nevar attiecināt uz pirmo spēli mājās, kad viegli pārspējām nemotivēto Moldovu, arī bulgāri savās mājās apliecināja, ka pirmajai grupai nav gatavi, tomēr cīņas Lielupē pret slovēņiem bija īsts emociju pārbaudījums. Viss beidzās labi, kaut vairākos brīžos tā nemaz nešķita. Nākamajā gadā atkal spēlēsim 1. grupā ar vēl desmit citām komandām. Ko parādījām Lielupē, ko vajadzētu turpmāk? Izvēlējos to apskatīt no trīs skatpunktiem.

Komanda

Mūsu komanda pēdējos gados vairāk vai mazāk ir prognozējama – līdera loma Ernestam Gulbim, otrās raketes gods Latvijas Tenisa Savienības atbalstītajam Andim Juškam, trešais ir dubultspēļu meistars Deniss Pavlovs, bet kā ceturtais pabijis gan Kārlis Lejnieks, gan Adrians Žguns, tāpat arī Rihards Emuliņš un nule kā arī 17 gadus vecais Artūrs Kazijevs. ATP vienspēļu rangā šobrīd mums ir seši pārstāvji, dubultspēlēs par vienu vairāk, tādējādi nekādas lielās izvēles jau nav. Lai ko kliegtu skauģi, Ernests Gulbis tomēr ir elites tenisists un visu, kas viņam ir iekšā vēl nav parādījis. Arī šajā cīņā Gulbis parādīja, ka ir visaugstākās klases sportists no visiem atbraukušajiem. Viņš spēja iziet kortā visās trijās spēlēs atšķirībā no ļoti labi spēlējošā Lukas Gregorča. Kas zina, kā viss būtu beidzies, ja Gregorčs tomēr būtu spējis iziet kortā pret Andi Jušku, bet tā tomēr vairs nav Latvijas problēma. Gulbja klātbūtne ļauj krietni drošāk justies arī pārējai komandai un tās kapteinim. Īpaši to varēja izjust šogad Bulgārijā – līdz pat brīdim, kad spēlēšanu apstiprināja Gulbis, komandas noskaņojums bija vairāk nemierīgs.

Tomēr viens pats uzvaru izcīnīt nevar. (Par to varam pārliecināties kaut vai Lielbritānijas sakarā - viena no tenisa šūpļa zemēm divu gadu laikā Deivisa kausā ir spērusi divus pakāpienus zemāk.) Andis Juška ranga pirmajā simtā diezin vai ielauzīsies, tomēr otrais simts pavisam noteikti ir viņa spēkos. Galvenā problēma – nestabilitāte. Tie, kuri redzēja Andi kortā gan piektdien, gan svētdien, piekritīs, ka tie bija divi pavisam dažādi spēlētāji. Satraukums un atbildība lielāka Juškam varēja būt pat noslēdzošajā mačā, tomēr to viņš aizvadīja lieliski. Denisa veselības likstas liedz uz viņu raudzīties kā vienspēļu speciālistu, tomēr dubultspēli Pavlovs pieprot gana labi. Pēdēja gada laikā sevi arvien labāk pieteicis Adrians Žguns, kura plānos nākamgad ir krietni vairāk spēlēt „Challenger” līmenī. Kārli Lejnieku pēdējā laikā arvien vairāk nomoka savainojumi, tomēr izslēgt viņu no komandas iespējamajiem palīgiem nevar. Lai gan puiši vēl ir gana jauni, tomēr prasās arī aizmugure – pārāk lielu plaisu atstāt nevar. 17 gadus veco tenisistu grupā līderi Latvijā ir jau minētais Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis, tomēr viņi abi vēl nav gatavi lielajam tenisam, ar mainīgām sekmēm cīnoties junioru turnīros. Lielas cerības tiek saistītas ar vēl 15 gadus veco Mārtiņu Podžus, kurš jau šobrīd konkurē ar saviem vecākajiem kolēģiem junioru turnīros. Vismaz tuvākajos gados ar komandas kodola saglabāšanu, šķiet nevajadzētu būt problēmām, tomēr jaunā maiņa ir jāuzmana un jāveido.

Organizācija

Kamēr esi vairāk vai mazāk apakšā, tikmēr vari rīkoties kā gribi, vai kā sanāk. Augot panākumu līmenim, jāaug līdzi arī citās sfērās. Skan pārlieku jauki, tomēr tā ir tikai taisnība. Deivisa kausa cīņām vairāk vai mazāk sanācis sekot pēdējos četrus gadus, vairākas reizes piedaloties arī sacensību iekšienē, ne tikai kā līdzjutējs. Visvieglāk, protams, ir aizbraukt un nospēlēt mačus viesos, kad uz tevi nav nekāda atbildība (tā iznāca 2008. gadā), bet mājās viss ir citādi. Nav tikai tā, ka spēlētāji atbrauc, nospēlē un aizbrauc. Vispirms jau vietas izvēle. Lielas iespējas Latvijai pagaidām nav – Lielupes komplekss ir tāds, kā tas ir – vasarā varētu spēlēt arī ārā, bet pavasarī un rudenī jāspēlē iekšā uz citiem neiepazītā paklāja. Jā, mūsu sportisti te cīnījušies jau no bērnības, tomēr fiziski smagi uz tā cīnīties ir visiem. Pēc uzvaras Bulgārijā tika apsvērta iespēja mačus sarīkot arī „Arēnā Rīga”, tomēr, lai to paveiktu ir nepieciešamas ne vien milzīgas investīcijas, bet arī papildus telpas – ierīkot arī treniņiem paredzētu kortu arēnā nav pārāk reāli. Par citu organizatorisku problēmu pēcspēles preses konferencē ieminējās Ernests Gulbis. Pagalam nevērīga bijusi bumbu izvēle, kas mājiniekiem nekādas priekšrocības nav devusi. Kā pēc tam atzina komandas kapteinis Ģirts Dzelde, līdz šim tam nav pievērsta uzmanība un kopumā bumbas nemaz tik sliktas neesot bijušas. Turpmāk gan šis faktors netikšot palaists garām. Medijiem šoreiz iespējas visu atspoguļot bija gana labas, lai gan preses konferencēm bija vajadzīga atsevišķa telpu, kuru Lielupes kompleksā atrast ir grūti. No ārvalstu žurnālistiem gan bija ieradies tikai viens Slovēnijas radio pārstāvis, bet pirmajā grupā interese no viesiem varētu būt lielāka.

Fani

Teniss, protams, ir elitārs sporta veids, tomēr Deivisa kausā fanošana un savējo atbalstīšana ir neatņemama cīņas sastāvdaļa. Cīņā pret Slovēniju tribīnes diemžēl nebija pavisam pilnas, kaut kopumā skatītāju vietas bija tikai 750. Liela daļu vietu pat aizņēma lūgtie viesi, kaut arī biļešu cena bija pietiekami demokrātiska (5 lati par vienu spēļu dienu). Protams, pietrūka triju dienu biļete, kas ir neatņemama Deivisa kausa sastāvdaļa, taču diezin vai tas atbaidīja skatītājus. Informācijas trūkums par pasākumu šogad bija gana liels. Daudzus gan atbaida brauciens uz Lielupi – kā piebraukt, kur atstāt auto, utt. Šādā ziņā „Arēna Rīga” atkal būtu piemērotāka, vienkāršie sporta līdzjutēji varbūt beidzot klātienē atnāktu apskatīt, ko nozīmē spēlēt profesionālu tenisu. Komandas un spēlētāja atbalstīšana? Ernests Gulbis pēc pirmajā dienā gūtās uzvaras atzina, ka beidzot sajutis Deivisa kausa atmosfēru. Latvieši gan nav tādi kā argentīnieši vai spāņi un labāk savējos atbalsta vienkārši sitot plaukstas, bet arī tādi atbalstītāji ir labāki, nekā rūgumpodi, kuriem patīk tikai izgāzt žulti. Pēc saspringtās tenisa nedēļas nogales nedaudz iznāca palasīt šeit pat portālā atstātos komentārus, kuros netrūka nicinoši vārdi mūsu sportistiem par tizlošanos pret kaut kādiem slovēņiem. Ja kāds no viņiem gan būtu bijis Lielupē, tad saprastu, ka neveiksmīga spēle bija tikai viena (pati pirmā), bet „kaut kādi” slovēņi ir augsta līmeņa tenisisti. Vairāk par pāris teikumiem šādi „klaviatūras deldētāji” nav pelnījuši, tomēr ikvienam no viņiem nākamreiz ieteiktu aizbraukt uz tenisu Latvijā. Vismaz paskatīties, ko tas nozīmē un kurš ir tizlenis.

Nākamajā gadā redzēsim savu vietu

Vēl gadus piecus atpakaļ teniss Latvijā nebija tas sporta veids, par ko bieži rakstīja laikrakstos vai stāstīja TV ziņās. Līdz ar Ernesta Gulbja augsto un straujo lidojumu, šis sporta veids ielauzies ne tikai mediju uzmanības centrā, bet arī vairāku sporta fana sirdīs, kuri sākuši ne vien aktīvāk sekot mūsu un pasaules sportistu gaitām, bet arī paši ņēmuši rokās tenisa raketi un mēģinājuši saprast, cik viegli vai grūti tas ir. Apskatot portāla Sportacentrs.com sadaļu statistiku, varam secināt, ka tenisa sadaļa popularitātes ziņā ir uzreiz aiz lielajiem vaļiem (basketbola, hokeja, futbola), tomēr ne šis rādītājs ir īstais, lai vērtētu Latvijas tenisa spēku pasaulē. Latvijā šobrīd norisinās tikai viens starptautisks turnīrs vīriešiem (Jūrmalas „Future”), tenisa centra „Lielupe” pārbūve ar dižķibeles klātbūtni arī iekavēsies. Ar to visu jaunākajā Deivisa kausa rangā esam pakāpušies uz 41. vietu un pie veiksmīgas izlozes noteikti ceram saglabāt vietu Eiropas Āfrikas zonas pirmajā grupā arī nākamajā gadā. Izloze gaidāma jau rīt un ļoti ceru, ka kāds no mačiem varēs notikt Latvijā. Austrija, Rumānija vai Itālija būtu komandas, kuru dēļ tomēr būtu vērts lielo tenisu sarīkot Rīgā, lai gan komanda, gan organizatori un fani varētu pierādīt, ka esam pelnījuši būt tieši šajā grupā. No otrās grupas esam izauguši...


, 2009-09-22 22:25, pirms 15 gadiem
Jādomā ka šobrīd mūsu vieta ir uz robežas starp 1 un 2 grupu.Ideāli būtu Jauktā komanda,kā nekā divi 100-nieka tenisisti mums.
, 2009-09-22 22:31, pirms 15 gadiem
nu ja jau mēs tur esam, tātad ir.
, 2009-09-22 22:34, pirms 15 gadiem
labs raksts....
tā arī ir, ka ar Gulbja ielaušanos tenisā, Latvijā tas palika arvien populārāks un pats sāku sekot tenisa aktualitātēm tikai Gulbja dēļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-22 22:40, pirms 15 gadiem
fearangel rakstīja: nu ja jau mēs tur esam, tātad ir.
tieši manas domas.. pofig, ka uz robežas.. bet kas ir izcīnīts, tas ir godam nopelnīts
, 2009-09-22 23:01, pirms 15 gadiem
Raksta nosaukums gan ir misleading, bet pats raksts ir labs. Es arī tenisam sāku sekot līdzi Gulbja dēļ, nu jau būs vairāki gadi pagājuši Piekrītu, ka pārcelt tenisu no Lielupes uz Rīgu būtu lieliski.
, 2009-09-22 23:05, pirms 15 gadiem
Galvenais, la uzlozē netrāpās Itālija, Slovākija vai Polija pirmajā kārtā un Austrija vai Rumānija otrajā. Es gan apšaubu ideju par "Arēna Rīga" izmantošanu izlases mačiem. Nerunāju nemaz par ekonomiskajiem aspektiem (milzīga cena arēnas īrei gandrīz uz nedēļu un kortu ieklāšanai) un izdevīgumu izlasei (Lielupē uz tepiķa visi mūsējie ir izspēlējušies līdz nelabumam, toties pretiniekiem pie tā pierast ir smagi). Jebkurā gadījumā diez vai vairāk par 1000 skatītājiem savāksies, pat ja biļetes būs pa 1Ls un reklāma kā priekš Dinamo, jo Melcers, Bolelli vai Hanesku nav tie stāri, uz kuriem sanāks plašas tautas masas. Domāju, ka savāksies vien tie paši daži simti tenisa fani, kas apmeklē tenisu Lielupē. Bet atmosfēra krietni atšķirsies, jo tāda milzīgā arēnā fanošana būs krietni mazāk efektīva kā mazajā Lielupes hallee. Un iemesls ar problēmām Lielupes atrašanā un mašīnas novietošanā gan ir smieklīgs - varētu padomāt, ka tenisu apmeklē mentāli disablēti cilvēki, vēl varēji pieminēt 1Ls par Jūrmalas caurlaidi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-22 23:12, pirms 15 gadiem
Galvenais, ka tur esam, un jo augstāk, jo labāk!
, 2009-09-22 23:19, pirms 15 gadiem
Es pat nespēju noticēt, ka Latvija tur ir!!!))))

dobry-medved.mybrute.com
, 2009-09-22 23:27, pirms 15 gadiem
nu daudz kam var piekrist, arī es Gulbja dēļ sāku interesēties

Par tenisu arēnā - lai arī piemēram rumāņi nav nekādi skatītāju pievilinātāji, daudzi (taj skaitā arī es) būtu ar mieru skatīties Gulbja spēli klātienē. Domāju, ka pie Arēnas daudz vietas, ka nebūtu problēma uzbliezt tenisa laukumu treniņu (tādu teltsveidīgu), kur varētu spēlēt arī piem. futbolu.
, 2009-09-22 23:27, pirms 15 gadiem
Tu_Gribe_Alus rakstīja: sac intreseties ! ir deivisa kauss virieshiem un federacijas kauss sievietem !
Un Hopmena kauss jauktajām komandām.Notiek katru gadu pirms Austrālijas turnīra gada sākumā.Tur gan tikai laikam top 8 vai top 16 valstis tiek.
, 2009-09-22 23:28, pirms 15 gadiem
Tu_Gribe_Alus rakstīja: sac intreseties ! ir deivisa kauss virieshiem un federacijas kauss sievietem !
sāc interesēties pats. ir taču Hofmana kauss jauktajām komandām
, 2009-09-23 01:11, pirms 15 gadiem
man gan, Jāni, te ir piebilde - "par bumbām".
pirmkārt, stipri šaubos, ka te palika pāri daudz tādu, kuri komentē, bet neapmeklē tenisu klātienē. domāju šie visi tie paši tenisa interesenti vien ir, tikai noslēpušies aiz dažādiem nikiem un, ja kāds saka, ka Gulbis neadekvāti mocījās ar Slovēni, tad varu viņam tikai piekrist. tā ir attieksme, nevis meistarības trūkums, kas visspilgtāk parādās tieši šī jautājuma "par bumbām" pacelšanā. Gulbis pēdējos pāris gados ar mediju starpniecību ir glorificēts un, uzskatu, tas viņu (vismaz pagaidām) ir diezgan samaitājis, atceroties to, kāds viņš bija gadus 3-4 atpakaļ. lai arī viņā tiešām ir potenciāls, neko ekstra iespaidīgu viņš nav sasniedzis un, pat ja būtu, jebkurā gadījumā kā profesionālam tenisistam, kurš vēlas pārstāvēt savu valsti, viņam nāktos jautājumu par bumbām pacelt pirms turnīra, nevis pēc mača izdomāt n-padsmit iemeslus, kāpēc nav sanācis, jo ar tām pašām bumbām spēlēti vēl 10 Davis kausi arī iepriekš! pie kam, ja jau viņš ir tādas klases tenisists, tad spēlējot ar dajebkādām, bet vienādām bumbām pret pasaules 300.raketi, viņam nevajadzētu mocīties un tikai par mata tiesu izglābties no zaudējuma.

jā, Davis Cup noorganizēts diezgan bēdīgi (pat bez iespējas, piemēram, normālā kārtā apmeklēt WC), bet tāds ir tas mūsu līmenis - tenisistu, funkcionāru, žurnālistu un mūsu - līdzjutēju. cerams šādas pārdomas, ko esi uzrakstījis, veicinās kaut kādu izaugsmi, tikmēr turēšu īkšķi par to, lai vēl augstākas virsotnes nekā pārgatavotais Gulbis sasniegtu kāds "piezemētais" jaunietis, piemēram Kazijevs, kurš bumbiņzēnam par pasniegtu dvieli pateiks "paldies"...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-23 08:10, pirms 15 gadiem
Es arī sāku sekot līdzi tenisam pateicoties Ernesta panākumiem, jo beidzot vismaz internetā varēja redzēt spēles videopārraides, kurās spēlēt latvietis, pie kam ne reizi 2 gados, bet gana bieži un regulāri!

Neesmu speciālists visās tenisa niansēs, bet regulāri sekoju visu latviešu tenisistu gaitām, kas spēlē vismaz Future līmenī, tik diemžēl future līmeņa tāpat kā Chalenger atspoguļojums ir tikai rezultātu sarakstā, kas manuprāt ir bēdīgi, kaut vai tas pats vienīgais Latvijas Future, nu varēja takš mūsu TV parādīt kā spēlē mūs jaunieši tur, ja nevar visu turnīru parādīt, tā teikt noslaucīt degunu tām valstīm, kas TV nerāda ne Future ne Chalenger.

Nu Tanabes komenti ir sen zināmi, tomēr lielākoties tiem nepiekrītu, jo tomēr pastāv jaunības dullums, man jau sen nav 21 gads kā Ernestam, bet ļoti labi atceros, ka patika labi atpūsties, un tāpēc noņemu cepuri nost Ernesta priekšā, kurš spēj visu gadu veltīt nopietnam fiziskam darba gatavojoties, kaut vai vienīgajai spēlei nedēļā, ja nav īsti laba kondīcija bijusi, lai uzvarētu vairāk (piekrītu, ka bieži vien kondīcija nav bijusi psihologīski tā labākā, bet arī trenera trūkums šogad bija jūtams)

Lai veicas, Ernestam un arī pārējiem tenisitiem un tenisistēm no Latvijas.
, 2009-09-23 08:58, pirms 15 gadiem
es gan domāju, ja uzrīkotu Davis kausu Arēnā, un uztaisitu nedaudz lielāku ažiotāžu par spēlēm, es noteikti aizbrauktu paskatīties. Citādi pašlaik ir tā, ka informācija par šo pasākumu vairāk bija dzirdēta tikai tā - pa ausu galam. Patiesiba, tiešām vairak butu informācijas priekš ierindas cilvēka un ažiotāžas, tad ari uz Jurmalu varētu aizbraukt.
, 2009-09-23 09:53, pirms 15 gadiem
db rakstīja: es gan domāju, ja uzrīkotu Davis kausu Arēnā, un uztaisitu nedaudz lielāku ažiotāžu par spēlēm, es noteikti aizbrauktu paskatīties. Citādi pašlaik ir tā, ka informācija par šo pasākumu vairāk bija dzirdēta tikai tā - pa ausu galam. Patiesiba, tiešām vairak butu informācijas priekš ierindas cilvēka un ažiotāžas, tad ari uz Jurmalu varētu aizbraukt.
Pats saproti, ka diemžēl Rīga pie arēnas nav atbilstošu apstākļu,jo nepieciešami arī treniņkorti, ko nevar nodrošināt, mums Rīgā jārūpējas par ostas attīstību un tūristiem, nav laika kaut kādam tur sportam, tā, ka nomierinies, bez hokeja un basketbola Rīgā nekas nebūs
, 2009-09-23 10:12, pirms 15 gadiem
Tanabe rakstīja: man gan, Jāni, te ir piebilde - "par bumbām".
pirmkārt, stipri šaubos, ka te palika pāri daudz tādu, kuri komentē, bet neapmeklē tenisu klātienē. domāju šie visi tie paši tenisa interesenti vien ir, tikai noslēpušies aiz dažādiem nikiem un, ja kāds saka, ka Gulbis neadekvāti mocījās ar Slovēni, tad varu viņam tikai piekrist. tā ir attieksme, nevis meistarības trūkums, kas visspilgtāk parādās tieši šī jautājuma "par bumbām" pacelšanā. Gulbis pēdējos pāris gados ar mediju starpniecību ir glorificēts un, uzskatu, tas viņu (vismaz pagaidām) ir diezgan samaitājis, atceroties to, kāds viņš bija gadus 3-4 atpakaļ. lai arī viņā tiešām ir potenciāls, neko ekstra iespaidīgu viņš nav sasniedzis un, pat ja būtu, jebkurā gadījumā kā profesionālam tenisistam, kurš vēlas pārstāvēt savu valsti, viņam nāktos jautājumu par bumbām pacelt pirms turnīra, nevis pēc mača izdomāt n-padsmit iemeslus, kāpēc nav sanācis, jo ar tām pašām bumbām spēlēti vēl 10 Davis kausi arī iepriekš! pie kam, ja jau viņš ir tādas klases tenisists, tad spēlējot ar dajebkādām, bet vienādām bumbām pret pasaules 300.raketi, viņam nevajadzētu mocīties un tikai par mata tiesu izglābties no zaudējuma.

jā, Davis Cup noorganizēts diezgan bēdīgi (pat bez iespējas, piemēram, normālā kārtā apmeklēt WC), bet tāds ir tas mūsu līmenis - tenisistu, funkcionāru, žurnālistu un mūsu - līdzjutēju. cerams šādas pārdomas, ko esi uzrakstījis, veicinās kaut kādu izaugsmi, tikmēr turēšu īkšķi par to, lai vēl augstākas virsotnes nekā pārgatavotais Gulbis sasniegtu kāds "piezemētais" jaunietis, piemēram Kazijevs, kurš bumbiņzēnam par pasniegtu dvieli pateiks "paldies"...
Nepiekriitu Tev gandriiz visaa ko sadzejoji Tas, ka man briizhiem nepatiik Ernesta attieksme ir fakts, bumbinju spaardiishana, rakeshu meetaashana utt...bet liela dalja pasaules elites tenisistu 20 gados taadi ir bijushi un visspiltaakais piemeers ir Rodzers Federers. Gulbis man liekas ne tik daudz ir nepieklaajiigs, cik vinjam vnk patiik nedaudz uz sevi uzspeelet. Taa nu tas ir, bet vinsh ir pasaules klases tenisists, vinja darbs ir gatavoties un speelet tenisu, nevis pirms machiem satraukties par bumbaas, tas ir jaadara kapteinim, tam ir jaanotiek bez sportistu iejaukshaanas, un ja tas nav noticis tad logjiski Gulbis var izpaust sashutumu, jo Davis Cup ir taads turniirs, kur maajnieki vienmeer censhas izdariit visu iespeejamo, lai paliidzeetu saveejiem(segums, bumbas, speeles laiki...bla,bla). Un tevis pieminetais Kazijevs pateiks paldies, visdriizaak liidz buus uzspelejis French Open 1/4. Taa ir cilveeku daba, protams, nevar visus mest vienaa maisaa, bet taa dziivee lielaako ties notiek.

Runaajot par Sloveeni, absoluuti nepiekriitu, Gulbis uzvarot abus 5 un 4 setos pieraadija ka ir extra klases tenisists nevis izmocija uzvaras pret otraa un tresha simta shpiileriem.

Nakamgad Ernests Gulbis buus atpakalj savaa vietaa...TOP 50 un tad jau taalak skatisimies
, 2009-09-23 10:36, pirms 15 gadiem
Arenaa savaktos vismaz savi 3000 skatitaju, ja tik precizi publicetu un noreklametu sho pasakumu un perfekti pasniegtu GULBI un TENISU. un 5Ls sodien nav nauda- restorana salaatu cena, jeb divu pieticigu maltishu cena ikdienaa
, 2009-09-23 10:37, pirms 15 gadiem
Un kadelj tad areena nevaretu to pashu segumu, ko Lielupee ieklaat? Ja jau var ledu uzliet un basketbola zales gridu, kapec lai ar paklaju butu probleema?
, 2009-09-23 10:45, pirms 15 gadiem
Slice rakstīja: Galvenais, la uzlozē netrāpās Itālija, Slovākija vai Polija pirmajā kārtā un Austrija vai Rumānija otrajā. Es gan apšaubu ideju par "Arēna Rīga" izmantošanu izlases mačiem. Nerunāju nemaz par ekonomiskajiem aspektiem (milzīga cena arēnas īrei gandrīz uz nedēļu un kortu ieklāšanai) un izdevīgumu izlasei (Lielupē uz tepiķa visi mūsējie ir izspēlējušies līdz nelabumam, toties pretiniekiem pie tā pierast ir smagi). Jebkurā gadījumā diez vai vairāk par 1000 skatītājiem savāksies, pat ja biļetes būs pa 1Ls un reklāma kā priekš Dinamo, jo Melcers, Bolelli vai Hanesku nav tie stāri, uz kuriem sanāks plašas tautas masas. Domāju, ka savāksies vien tie paši daži simti tenisa fani, kas apmeklē tenisu Lielupē. Bet atmosfēra krietni atšķirsies, jo tāda milzīgā arēnā fanošana būs krietni mazāk efektīva kā mazajā Lielupes hallee. Un iemesls ar problēmām Lielupes atrašanā un mašīnas novietošanā gan ir smieklīgs - varētu padomāt, ka tenisu apmeklē mentāli disablēti cilvēki, vēl varēji pieminēt 1Ls par Jūrmalas caurlaidi
Loģiski uzrakstīts. Vispār kopumā Slovēnija noteikti atbilstu pirmajai līgai vairāk, bet.... Mēs varam nospēlēt negaidīti labi ar Gulbi un arī Jušku, ja viņam iet un tikpat labi varam izgāzties, ja Gulbis neatbrauc un Juška spēlē kā piektdien. Jāredz izloze, kas šodien.
Par Arēnu - nu nesavāks šīs komandas pilnu, nav jēgas, arī segums būs abiem vienādi jauns. Tad jau drīzāk Olimpiskajā centrā var uzklāt. Kadiem 1,5 - diviem tūkstošiem tribīnes var uzlikt, segumu izvēlēt un vieta arī jauna un Rīgā. Kaut kopumā fani varēs arī uz Lielupi aizbraukt, kaut vai ar vilcienu un 5 min kājām, nav traģēdija un lētak nekā ar auto.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-23 11:35, pirms 15 gadiem
Tanabe rakstīja: man gan, Jāni, te ir piebilde - "par bumbām".
pirmkārt, stipri šaubos, ka te palika pāri daudz tādu, kuri komentē, bet neapmeklē tenisu klātienē. domāju šie visi tie paši tenisa interesenti vien ir, tikai noslēpušies aiz dažādiem nikiem un, ja kāds saka, ka Gulbis neadekvāti mocījās ar Slovēni, tad varu viņam tikai piekrist. tā ir attieksme, nevis meistarības trūkums, kas visspilgtāk parādās tieši šī jautājuma "par bumbām" pacelšanā. Gulbis pēdējos pāris gados ar mediju starpniecību ir glorificēts un, uzskatu, tas viņu (vismaz pagaidām) ir diezgan samaitājis, atceroties to, kāds viņš bija gadus 3-4 atpakaļ. lai arī viņā tiešām ir potenciāls, neko ekstra iespaidīgu viņš nav sasniedzis un, pat ja būtu, jebkurā gadījumā kā profesionālam tenisistam, kurš vēlas pārstāvēt savu valsti, viņam nāktos jautājumu par bumbām pacelt pirms turnīra, nevis pēc mača izdomāt n-padsmit iemeslus, kāpēc nav sanācis, jo ar tām pašām bumbām spēlēti vēl 10 Davis kausi arī iepriekš! pie kam, ja jau viņš ir tādas klases tenisists, tad spēlējot ar dajebkādām, bet vienādām bumbām pret pasaules 300.raketi, viņam nevajadzētu mocīties un tikai par mata tiesu izglābties no zaudējuma.

jā, Davis Cup noorganizēts diezgan bēdīgi (pat bez iespējas, piemēram, normālā kārtā apmeklēt WC), bet tāds ir tas mūsu līmenis - tenisistu, funkcionāru, žurnālistu un mūsu - līdzjutēju. cerams šādas pārdomas, ko esi uzrakstījis, veicinās kaut kādu izaugsmi, tikmēr turēšu īkšķi par to, lai vēl augstākas virsotnes nekā pārgatavotais Gulbis sasniegtu kāds "piezemētais" jaunietis, piemēram Kazijevs, kurš bumbiņzēnam par pasniegtu dvieli pateiks "paldies"...
Paskaties spogulī, paosti paduses un saproti kurš te nav tenisa eksperts?
, 2009-09-23 13:07, pirms 15 gadiem
Eh, UKR viesos un pēs tam ROM arī viesos, sūdīgi diezgan Vismaz diskusija par Arēna Rīga atkritīs
, 2009-09-23 14:00, pirms 15 gadiem
Jap - maaju probleema atkrita (vien par saglabaashanu var sanaakt pret Poljiem vai somiem)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-23 19:56, pirms 15 gadiem
Pionokio rakstīja: Klau veči, bet vai tad nekādas lielās intrevijas ar Gulbi nebūs? Viņš taču bija ilgi mājās, vai te neviens nevar viņu tiešām nointervēt, būtu interesanti palasīties, ko viņš pats domā, nevis visi tikai par viņu????
Viņš jau vairs nav Latvijā, par vēlu Tu nāc
, 2009-09-23 20:46, pirms 15 gadiem
Pionokio rakstīja: Klau veči, bet vai tad nekādas lielās intrevijas ar Gulbi nebūs? Viņš taču bija ilgi mājās, vai te neviens nevar viņu tiešām nointervēt, būtu interesanti palasīties, ko viņš pats domā, nevis visi tikai par viņu????
Tur jau tas suns ir aprakts, ka Gulbji īpaši nevēlas
kontaktēt ar vienkāršien tenisa interesentiem. Kā jau autors rakstīja par lidošanu, šamais lido citās dimensijās. Biežāk vajag Deivisa kausus, lai viens otru iepazītu. Būtu arī cita attieksme.
, 2009-09-23 21:04, pirms 15 gadiem
nicks rakstīja: Tur jau tas suns ir aprakts, ka Gulbji īpaši nevēlas
kontaktēt ar vienkāršien tenisa interesentiem. Kā jau autors rakstīja par lidošanu, šamais lido citās dimensijās. Biežāk vajag Deivisa kausus, lai viens otru iepazītu. Būtu arī cita attieksme.
Zini, mums te Latvijā, man šķiet arī citur pasaulē tā interesantu interese ir dzeltenās prese līmenis, ka tik uzzināt par kādu netīro veļu un iebāzt ar seju sūdos, tāpēc es viņu labi saprastu pat ja tā būtu patiesība, bet ja godīgi man ar nepatiktu regulāri atbildēt uz jautājumu kad tu tiksi otrai k,artai pāri, un kāpēc manuprāt tev psiholoģiskas problēmas, tāpēc pareizi vien dara, labāk neko nevienam nesolīt bet labi darīt savu darbu nevis solīt (jo visi vienkāršie tenisa interesenti gaida tūlītēju rezultātu, un nesaprot, ka tas ir ļoti smags darbs, nevis pastaiga pa Brodveju) un nespēt izdarīt to, ko soli.

Manuprāt labāk, lai viņš retāk sniedz intervijas, bet labāk spēlē un biežak parādās Videopārraidēs, jo man patiesi sagādā baudu vērot viņa spēli - agresīvu un uzbrūkošu
, 2009-09-24 10:47, pirms 15 gadiem
Ivarinsh rakstīja: Zini, mums te Latvijā, man šķiet arī citur pasaulē tā interesantu interese ir dzeltenās prese līmenis, ka tik uzzināt par kādu netīro veļu un iebāzt ar seju sūdos, tāpēc es viņu labi saprastu pat ja tā būtu patiesība, bet ja godīgi man ar nepatiktu regulāri atbildēt uz jautājumu kad tu tiksi otrai k,artai pāri, un kāpēc manuprāt tev psiholoģiskas problēmas, tāpēc pareizi vien dara, labāk neko nevienam nesolīt bet labi darīt savu darbu nevis solīt (jo visi vienkāršie tenisa interesenti gaida tūlītēju rezultātu, un nesaprot, ka tas ir ļoti smags darbs, nevis pastaiga pa Brodveju) un nespēt izdarīt to, ko soli.

Manuprāt labāk, lai viņš retāk sniedz intervijas, bet labāk spēlē un biežak parādās Videopārraidēs, jo man patiesi sagādā baudu vērot viņa spēli - agresīvu un uzbrūkošu
Es tā gan neteiktu. Psihologi zinās vairāk pastāstīt.
Neņemsim ieskaitē tos, kas par tenisu neko nesaprot un žurnālisti, kuri skaita neveiksmes.

Par to baudu ..., likās ka būs... vispār kaitinoša spriedze redzēt lāmeriski izsistas bumbas autā (regulāri). Man būtu piedodami ciema līmenī, bet ne simtnieka līmenī.
, 2009-10-07 14:57, pirms 15 gadiem
Pionokio rakstīja: Klau veči, bet vai tad nekādas lielās intrevijas ar Gulbi nebūs? Viņš taču bija ilgi mājās, vai te neviens nevar viņu tiešām nointervēt, būtu interesanti palasīties, ko viņš pats domā, nevis visi tikai par viņu????
Viņu taču intervēja Rīmenis, vajadzēja lasīt!
, 2009-10-10 16:58, pirms 15 gadiem
Es par tenisu interesējos salīdzinoši nesen, aptuveni gadu. Un Deivisa kauss man tiešām bija liels un emocionāls pārdzīvojums. Tā patikās, visas tās emocijas tur iekšā un, protams, uzvara grūtajās spēlēs. Nevienu sliktu vārdu pēc tāda cīņasspara parādīšanas nevar pateikt par mūsu komandu, lai gan tāpat nekad neuzņemos kādu kritizēt.
Paldies par skaistām spēlēm Lielupē!
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
3

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.