Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko uzbrukumam pārbaudījums pret Vozņacki aizsardzību

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko uzbrukumam pārbaudījums pret Vozņacki aizsardzību
Aļona Ostapenko
Foto: Christopher Levy

Aļona Ostapenko šodien Ņūheivenas "Premier" turnīra 1. kārtā sacentīsies ar četrkārtējo čempioni Karolīnu Vozņacki. Pēc kvalifikācijas iziešanas pirmā spēle pamatturnīrā būs Anastasijai Sevastovai, kurai pretī stāsies amerikāniete Nikola Gibsa.

Aļona Ostapenko (#39) – Karolīna Vozņacki (#51)

Ostapenko pagājušajā nedēļā Sinsinati nospēlēja nesakarīgi un varēja priecāties par vienu uzvaru, atspēlējot divas mačbumbas pret Annu Karolīnu Šmiedlovu. Pret Karolīnu Pliškovu viņa negribēja spēlēt, pati to arī atzīstot. Kāds noskaņojums viņai būs šonedēļ Ņūheivenā, uzzināsim šovakar ap plkst. 23:00, kas ir aptuvenais sākuma laiks dienas trešajam mačam galvenajā kortā.

Skaidrs, ka Ņūheivenas turnīrs tiek izmantots kā pēdējā spēļu prakse pirms "US Open". Var gadīties, ka Aļonai vairāk par vienu spēli šonedēļ nebūs, jo izloze saucama par nepatīkamu. Ostapenko 1. kārtā dabūja maču pret turnīra četrkārtējo čempioni Karolīnu Vozņacki. Dānijas tenisiste Ņūheivenā uzvarēja četrus gadus pēc kārtas no 2008. līdz 2011. gadam. Viņai šajā turnīrā ir iespaidīga 27-4 bilance, bez četriem tituliem izceļoties vēl arī ar trim pusfināliem (2012-13, 2015).

Savulaik ranga 1. vietā 67 nedēļas pavadījušai Vozņacki šogad bijušas gan sliktas formas, gan veselības problēmas. Potītes savainojuma dēļ nācās izlaist "French Open", kopš tā laika sakrājot negatīvu 5-6 bilanci. Sezonas pirmā puse viņai nebija īpaši spožāka – labākais rezultāts bija pusfināls "International" turnīrā Oklendā. Vozņacki slikto rezultātu dēļ pēc Vimbldonas pirmoreiz kopš 2008. gada februāra izkrita no ranga Top 50. Lai tiktu pie spēlēšanas sev tik ļoti veiksmīgajā Ņūheivenā, viņai bija nepieciešama "wild card".

Šodienas mačs būs Ostapenko raketes, jo viņai ir krietni labāks uzbrukums. Tā nepareiza izmantošana, ar kuru Aļonai ļoti bieži ir pamatīgas problēmas, ir aktuāls jautājums. Šodien pretī būs tenisiste, kurai ir lieliska aizsardzība, ar to izveidojot ļoti veiksmīgu karjeru. Abām tenisistēm nepatīk teniss, kādu spēlē pretiniece. Ostapenko ir grūtības, kad jācenšas spēlēt pret "sienu", jo trūkst pacietības, tādā tenisā bieži pārforsējot ar uzbrukumiem un pieļaujot daudz kļūdu. Savukārt Vozņacki regulāri ir bezspēcīga pret ļoti agresīvām tenisistēm ar jaudīgu uzbrukumu.

Anastasija Sevastova (#52) – Nikola Gibsa (#72)

Sevastova šogad ir bez uzvarām "Premier" pamatturnīros, zaudējot abus mačus. Februārī Dohā izlaista uzvara pret Juženiju Bušāru, bet aprīlī Čārlstonā piedzīvota sakāve pret Janu Čepelovu. Ņūheivenā viņai ir laba iespēja tikt pāri 1. kārtas barjerai, jo izloze pretī deva ne to draudīgāko spēlētāju amerikānietes Gibsas personā.

Abas tenisistes Ņūheivenā ir "vienā laivā", jo abām bija jāspēlē kvalifikācijā, kur bija nepieciešams gūt trīs uzvaras. Kamēr Sevastova visos trīs mačos spēlēja trīs setus, Gibsai ceļš uz pamatturnīru bija ļoti viegls, trīs cīņās zaudējot tikai četrus geimus. Vispirms ar 6:0, 6:0 sagrauta rangā neesošā amerikāniete Elīze Hemlina, pēc tam 3:1 pret Katerinu Bondarenko, kura vīrusa dēļ izturēja tikai četrus geimus, visbeidzot trešajā mačā 6:0, 6:3 pret Jevgeņiju Rodinu.

23 gadus vecajai Gibsai bija spoža koledžu karjera, divreiz kļūstot par NCAA vienspēļu čempioni un sekmīgi startējot arī dubultspēlēs. Gibsa profesionālās karjeras laikā ar neko skaļu pagaidām nav izcēlusies. Viņai ir četri ITF vienspēļu un trīs dubultspēļu tituli, reitinga rekords ar 68. vietu sasniegts jūlijā.

Gibsai WTA līmenī labākie rezultāti bijuši "hard" seguma turnīros Amerikā. Ņūheivenas turnīrs atbilst šai kategorijai. Nikola 2014. gadā "US Open" pieveica Karolīnu Garsiju un Anastasiju Pavļučenkovu, tiekot līdz 3. kārtai, kur piekāpās Flāvijai Pennetai. Šogad labākie rezultāti ir 4. kārta lielajā turnīrā Indianvelsā (tur ar 6:3, 6:3 uzvarēta Medisona Kīsa) un 3. kārta Maiami.

Gibsu nevar saukt par ļoti talantīgu tenisisti, bet viņa nevar sūdzēties par apņemšanās un drosmes trūkumu, neskatoties uz to, ka tenisa arsenāls nav draudīgs. Nikola spēlē uzbrukuma tenisu, kas gan nav ļoti spēcīgs. Sevastovai ir lielāka pieredze un dažādība bieži vien ļāvusi apspēlēt tādas tenisistes kā Gibsa.

Šodienas mača sakarā gan jāatceras tas, ka Sevastovai nebija diez ko spīdoša kvalifikācija un būs jāspēlē ceturto dienu pēc kārtas pret pretinieci ar mazāku slodzi, turklāt jātiekas ar mājinieci, kura jūtas komfortabli šī turnīra apstākļos. Sevastova un Gibsa atklās dienas programmu turnīra galvenajā kortā, kur mačam jāsākas plkst. 19:00.

  -3 [+] [-]

, 2016-08-22 12:53, pirms 8 gadiem
Woznacki to win, Gibbs 2-0

  +3 [+] [-]

, 2016-08-22 13:12, pirms 8 gadiem
Woznacki, tas ir kaut kas ļoti izaicinošs, ja pacietība atradīsies, būs labi Veiksmi meitenēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 13:59, pirms 8 gadiem
Šo teikumu gan ir grūti sagremot:"Šodienas mačs būs Ostapenko raketes, jo viņai ir krietni labāks uzbrukums."

     [+] [-]

, 2016-08-22 14:44, pirms 8 gadiem
Wozniacki*

     [+] [-]

, 2016-08-22 15:04, pirms 8 gadiem
Google translate
Mr.PO rakstīja: Šo teikumu gan ir grūti sagremot:"Šodienas mačs būs Ostapenko raketes, jo viņai ir krietni labāks uzbrukums."

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:12, pirms 8 gadiem
Sevastova vadiba

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:28, pirms 8 gadiem
Ir vinne! 7:5, 6:0!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-22 22:19, pirms 8 gadiem
tikai Aļona tikai Ostapenko

     [+] [-]

, 2016-08-22 23:30, pirms 8 gadiem
Alona malacis - pirmo setu no 3:5 izvilka 7 :5

     [+] [-]

, 2016-08-23 00:01, pirms 8 gadiem
i otro uzvareeja molodchiks!!! 7:5 6:2