Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova cīnīsies par otro ceturtdaļfinālu Maljorkā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova cīnīsies par otro ceturtdaļfinālu Maljorkā
Anastasija Sevastova
Foto: imago/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 19.) šodien plkst. 13:30 Maljorkas WTA "International" sērijas turnīra 2. kārtā spēkosies ar ASV pārstāvošo Varvaru Ļepčenko (WTA 67.).

Abas tenisistes 1. kārtā spēlēja trīs setus. Sevastova ar 7:6(2), 5:7, 6:1 pieveica Beļģijas spēlētāju Elīzi Mertensu, bet Ļepčenko grūtākā cīņā pārspēja paragvajieti Veroniku Sepedi-Roigu – 3:6, 6:3, 7:6(3).

Maljorkas turnīrs notiek tikai otro reizi. Sevastova šeit startēja arī pērn, kad debijā sasniedza finālu. Tikmēr Ļepčenko Maljorkā spēlē pirmoreiz. Pērn viņa zālāja sezonas otro nedēļu pavadīja Birmingemā, kur zaudēja kvalifikācijā.

Gan Sevastovai, gan Ļepčenko zālājs tradicionāli bijis sezonas pieticīgākais posms. Anastasija visas piecas uzvaras WTA pamatturnīros guvusi Maljorkā – četras 2016. gadā un vienu šogad. Tikmēr Varvarai uz šī seguma ir 9-19 bilance.

Ļepčenko tikai vienreiz zālāja turnīros guvusi vairāk par vienu uzvaru, tam notiekot 2012. gadā Vimbldonā, kur viņa apspēlēja Patrīciju Mairu Ahlaitneri un Anastasiju Pavļučenkovu, pēc tam 3. kārtā spējot uzvarēt tikai vienā geimā mačā pret Petru Kvitovu.

31 gadu vecā Ļepčenko dzimusi Taškentā, bet jau 10 gadus pārstāv ASV, kur viņa dzīvo jau kopš junioru vecuma. Pārcelšanās uz tenisa lielvalsti bija ar skaidru mērķi – lai viņai būtu labākas iespējas izveidot veiksmīgu profesionālo karjeru.

Lai arī viņa ne reizi nav uzvarējusi WTA turnīros un tikai vienreiz spēlējusi finālā (2014. gadā Seulā "International" līmeņa fināls zaudēts Karolīnai Pliškovai), viņa prēmijās sakrājusi gandrīz četrus miljonus dolāru (3.9), rangā tikusi līdz 19. vietai (pirms pieciem gadiem) un sezonu pirmajā simtniekā pabeigusi piecus gadus pēc kārtas. "Grand Slam" turnīros divreiz sasniegta 4. kārta – 2012. gadā Parīzē un 2015. gadā Ņujorkā.

Ļepčenko kontā ir sešas uzvaras pret Top 10 spēlētājām, pieveicot Sāru Erani (#7), Jeļenu Jankoviču (#6), Karolīnu Vozņacki (#5), Garbinji Mugurusu (#3), kura pērn Brisbenā notikušajā mačā izstājās 2. seta sākumā, un divreiz Agņešku Radvaņsku (#5).

Ļepčenko ar Latviju saista ne tikai meldonijs, par kura lietošanu viņa pagājušajā gadā izvairījās no ilgstošas diskvalifikācijas, bet arī viens pārstāvis Varvaras komandā – Krišjānis Stabiņš, kurš sezonas sākumā bija Aļonas Ostapenko sparingpartneris.

Ļepčenko ir kreile, kura spēlē agresīvu uzbrukuma tenisu un, domājams, šodienas mačā diktēs spēli. Viņas lielākā problēma ir kļūdām bagāts teniss, kad garajās izspēlēs jācīnās pret aizsardzības spēlētājām, kuras viņai liek izdarīt vairāk sitienus, nekā pati Ļepčenko vēlas.

Sevastova ar Ļepčenko ir vienreiz tikusies, viņai 2010. gadā ar 1:6, 0:3 zaudējot Maiami turnīra kvalifikācijā. Anastasija toreiz izstājās labās pēdas savainojuma dēļ.

Sevastovai WTA līmenī pret kreilēm bijis grūti spēlēt, deviņos mačos gūstot tikai trīs uzvaras, kas nozīmē 3-6 bilanci. Kopš karjeras atsākšanas viņa zaudējusi visas trīs spēles, pērn Ņūheivenā piekāpjoties Jekaterinai Makarovai, bet šogad zaudējot divām čehietēm – Šeņdžeņā Kristīnai Pliškovai un Taipejā Lucijai Šafāržovai.

Šodienas mačs pret Ļepčenko notiks plkst. 13:30 turnīra galvenajā kortā, bet vēlāk Anastasijai pēc nozīmes otrajā kortā paredzēts dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināls kopā ar Jankoviču. Viņām pretī stāsies ar ceturto numuru izliktā Andrejas Klepačas un Marijas Hosē Martinesas Sančesas komanda.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-22 12:22, pirms 7 gadiem
Sportacentrs, nu atrodiet normālas bildes Sevastovai, jo visas ko jūs liekat, ir vienkārši briesmīgas, diez vai pašai tenisistei patīk. Nu neliekat cīņā saviebtus foto! Paldies!

  +2 [+] [-]

, 2017-06-22 13:00, pirms 7 gadiem
Pirms kāda laika komentos bija labs ieteikums pie šādiem rakstiem likt nevis Nastjas, bet viņas pretinieces bildi. Es, piemēram, nezinu, kā izskatās Ļepčenko.

     [+] [-]

, 2017-06-22 13:06, pirms 7 gadiem
Jā, un pēc raksta var ielikt arī linku uz video, ja nav, tad teksta online, lai nav jāmeklē.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-22 13:37, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Pirms kāda laika komentos bija labs ieteikums pie šādiem rakstiem likt nevis Nastjas, bet viņas pretinieces bildi. Es, piemēram, nezinu, kā izskatās Ļepčenko.
Labāk likt abas bildes, kā tas pasaulē ir pieņemts.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-22 13:41, pirms 7 gadiem
Vakar sporta ziņās Rīmenis pateica, ka no Wimbldonas rādīs Latvijas tenisistu spēles LTV 7...tātad vismaz vienu ar Gulbi un meitenēm cerams būs vairākas!

     [+] [-]

, 2017-06-22 14:03, pirms 7 gadiem
Edison rakstīja: Jā, un pēc raksta var ielikt arī linku uz video, ja nav, tad teksta online, lai nav jāmeklē.
Nu to SC varētu ieviest kā maksas pakalpojumu, nav jau tik grūti sameklēt.

     [+] [-]

, 2017-06-22 15:17, pirms 7 gadiem
Nastja sadusmojās uz sevi, 2.sets pārliecinošs.