Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

M.Podžus Floridā nopelna otro reitinga punktu

M.Podžus Floridā nopelna otro reitinga punktu
Mārtiņš Podžus

Vakar pie sava otrā ATP vienspēļu ranga punkta ticis Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus, kurš pārvarēja vienu „Future” turnīra kārtu ASV. Diemžēl tas neizdevās viņa dvīņubrāļim Jānim. Abi brāļi jau šodien sāks cita „Future” turnīra kvalifikācijas cīņas.

Šonedēļ tūri pa ASV „Future” sacensībām uzsākuši talantīgie dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus. Kā pirmais tika izvēlēts Floridā notiekošais turnīrs ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Gan Mārtiņam, kura kontā līdz šim viens reitinga punkts un ATP ranga 1773.vieta, gan Jānim, kuram ATP ranga punktu vēl nav, šīs sacensības bija jāsāk no kvalifikācijas.

Tajā dalībnieku skaits ļoti liels, kas nozīmēja, ka pamatturnīra sasniegšanai bija vajadzīgas trīs vai četras uzvaras. Mārtiņam (kā izliktajam sportistam) bija jāspēlē trīs mači un visos tika izcīnītas uzvaras divos setos (neviens no pretiniekiem rangā neatradās), bet Jānis spēlēja četras cīņas. Lai gan vienā no tām nācās spēlēt trīs setus, taču uzvaras neizpalika.

Diemžēl par uzvarām kvalifikācijā reitinga punkti nepienākas – tos var iegūt tikai par pamatturnīra uzvarām. Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ pirmos mačus brāļi varēja aizvadīt vien ceturtdienas vakarā. Mārtiņš 1.kārtā tikās ar citu kvalifikācijas veiksminieku, rangā neesošo amerikāni Džastinu Šeinu un uzvarēja ar 6:1, 6:4. Nedaudz vēlāk jau 2.kārtas spēle, kurā zaudējums pret turnīra 6.numuru, citu amerikāni Bjornu Franandželo (ATP 682.).

Tikmēr Jānim vienspēļu pamatturnīra 1.kārtā bija jāspēlē pret ranga 925.numuru Čuanu Vangu no Ķīnas. Diemžēl zaudējums ar 4:6, 4:6. Līdz ar to Mārtiņš nopelnīja otro ATP ranga punktu, bet Jānim līdz pirmajam punktam vēl jāaizsniedzas.

Abi brāļi kopā bija nolēmuši startēt arī dubultspēlēs, taču pēc neveiksmēm vienspēlēs nolēma šo turnīru nemaz neuzsākt. Iemesls vienkāršs – jau šodien citā Floridas pilsētā startē jauns „Future” 10 000 turnīrs un vienspēlēs brāļus atkal gaida smagas kvalifikācijas cīņas.

Izmantotie resursi:
United States Tennis Association - Home | USTA


, 2012-06-22 10:03, pirms 12 gadiem
Laiks jau bija! Lai veicās!!
, 2012-06-22 13:25, pirms 12 gadiem
Pa 200 vietām pakāpsies uz augšu?
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi/Estonian Tennis Association

Vismane sasniedz W35 ceturtdaļfinālu Spānijā

Katalonijas pilsētā Terasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/8 finālā uzvarēja Jekaterinu Reingoldu - 6:2, 7:6(3).
Darja Semeņistaja. Foto: openblslimoges.fr
3

Antaljas "čelendžerī" Semeņistaja sāk ar uzvaru

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā sācies "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja pārspēja pirmajā kārtā pārspēja francūzieti Karolu Monē - 6:0, 6:3.