Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismane un Podžus uzvar pirmās kārtas mačos ITF turnīros

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismane un Podžus uzvar pirmās kārtas mačos ITF turnīros
Daniela Vismane. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Daniela Vismane trešdien pārvarēja pirmo kārtu ITF W25 turnīrā Izraēlā, bet Mārtiņš Podžus guva panākumu M15 turnīrā Bosnijā un Hercegovinā.

Danielai Vismanei (WTA 649./ITF 90.) izdevās izvairīties no kvalifikācijas spēlēšanas "hard" seguma W25 turnīrā Jeruzalemē, kur šodien pamatturnīra ievadā ar 6:3, 6:3 apspēlēta Itālijas tenisiste Verēna Melisa (WTA 552./ITF 579.). Vismane abos setos vienreiz zaudēja servi, atspēlēties esot spiesta 2. setā, kur viņa no 2:3 uzvarēja četros geimos pēc kārtas.

Iekļūstot 2. kārtā, Vismane nopelnīja piecus WTA punktus. Daniela rīt mačā par ceturtdaļfinālu spēkosies ar Meksikas tenisisti Anu Sofiju Sančesu (WTA 414./ITF 338.).

Vismane dubultspēļu turnīrā apstājās jau pirmajā posmā, kur viņa kopā ar serbieti Bojanu Marinkoviču zaudēja ar trešo numuru izsētajai Lielbritānijas un Grieķijas komandai Samanta Mareja/Despina Papamihaila – 5:7, 4:6.

Mārtiņš Podžus (ATP 651./ITF 112.) šonedēļ izlikts ar piekto numuru Brčko M15 turnīrā uz māla seguma. Podžus pirmajā mačā ar 6:3, 6:3 uzvarēja kvalifikāciju izgājušo Japānas tenisistu Šunsuki Vakitu (ITF 1698.). Podžus pretiniekam deva tikai divas breikbumbas, abas bija mača pēdējā geimā.

Podžus ar pirmās barjeras pārvarēšanu ieguvis četrus ITF punktus. Viņš arī nākamajā mačā tiksies ar tenisistu, kurš turnīru sāka kvalifikācijā, sacenšoties ar Melnkalnes pārstāvi Ļubomiru Čelebiču (ITF 813.), kuram pagājušajā sezonā ar 4:6, 5:7 zaudēja Deivisa kausa trešās grupas mačā viņa mājās Ulciņā.

Podžus dubultspēļu turnīrā piedalās kopā ar Austrijas tenisistu Davidu Pihleru. Ar trešo numuru izsētais duets pirmajā mačā ar 7:5, 6:2 uzvarēja Maķedonijas pāri Obrads Markovskis/Stefans Mičovs un ar tikšanu ceturtdaļfinālā garantēja 12 punktus.

Artūrs Lazdiņš (ITF 1117.) nespēja kvalificēties Nontaburi M25 turnīram. Viņš Taizemē uz cietā seguma ar 7:6(6), 3:6, 10:5 uzvarēja vietējo spēlētāju Šamirulu Šarilu Mohdu Adamu Dasu (ITF 2461), bet nākamajā mačā, kas bija kvalifikācijas fināls, izstājās cīņā pret Krievijas tenisistu Antonu Čehovu (ITF 954.) – 6:7(6), 0:1.

Lazdiņš šogad sešas reizes spēlējis ITF kvalifikācijās, tikai vienreiz spējot iekļūt pamatturnīrā. Viņam tas izdevās martā M15 turnīrā Kairā, tur gūstot vienu uzvaru.