Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Taibreiku speciāliste Ostapenko uzvar miljons jūdžu vērtajā šovā Štutgartē

Taibreiku speciāliste Ostapenko uzvar miljons jūdžu vērtajā šovā Štutgartē
Foto: Porsche Tennis

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien kļuva par Štutgartē notikušā "Turkish Airlines Tiebreak" 2019. gada čempioni, uzvarot visās trīs spēlēs, turklāt viņa arī atspēlēja četras mačbumbas, no kurām viena bija finālā pret vienaudzi Belindu Benčiču.

"Turkish Airlines Tiebreak 2019"

A grupa

SpēleRezultāts
Aļona Ostapenko – Cjana Vana11:9
Laura Zīgemunda – Cjana Vana10:6
Aļona Ostapenko – Laura Zīgemunda10:7

B grupa

SpēleRezultāts
Belinda Benčiča – Donna Vekiča10:7
Donna Vekiča – Mona Bārtela10:6
Belinda Benčiča – Mona Bārtela11:9

Fināls

SpēleRezultāts
Aļona Ostapenko – Belinda Benčiča13:11

Turnīrs formāts ir sekojošs: sešas tenisistes sadalītas divās grupās, pēc viena apļa mačiem katras grupas uzvarētāja iekļūst finālā. Čempione savāc džekpotu, kas ir pasākuma sponsora "Turkish Airlines" dāvātā "1,000,000 Miles&Smiles" karte.

Pagājušā gadā debijas turnīrā uzvarēja Jūlija Gērgesa, kura divu Vācijas spēlētāju finālā ar 10:8 pieveica Andželiku Kerberi. Gērgesa uzvarēja arī abās spēlēs grupā, ar 10:2 sagraujot Lauru Zīgemundu un ar 10:8 apspēlējot Karolīnu Garsiju. Turnīrā piedalījās arī Kristina Mladenoviča un Koko Vandevei.

Šogad sākotnēji bija plānots iespaidīgāks sastāvs, taču vairākas tenisistes nevarēja piedalīties "Fed Cup" un savainojumu dēļ – Štutgartē pirmdienas vakarā neuzstājās Karolīna Garsija, Eļina Svitoļina un Viktorija Azarenka. Baltkrievijas tenisistes vietu ieņēma Ostapenko.

Aļona pirmajā spēlē tikās ar ķīnieti Cjanu Vanu, kurai pagājušā gada oktobrī Pekinā piedzīvoja profesionālās karjeras pirmo zaudējumu ar 0:6, 0:6. Ostapenko ļoti tuvu neveiksmei bija arī šodienas izklaides pasākumā, taču spēja atspēlēt trīs mačbumbas un no 6:9 uzvarēt piecās izspēlēs pēc kārtas.

Viņa pirmās divas mačbumbas atspēlēja uzņemšanā, kad pretinieci vispirms ar spēcīgu sitienu piespieda izsist autā un pēc tam sodīja pēc neveiksmīgi izpildīta "slaisa", bumbiņu raidot laukuma brīvajā pusē. Ostapenko trešo mačbumbu pie 8:9 atspēlēja ar eisu. Ostapenko pēc iespaidīgās izglābšanās finišēja ar diviem "forehand" uzbrukumiem, kurus ķīniete nespēja apturēt.

Ostapenko otrajā mačā sacentās ar citu 2017. gada Štutgartes čempioni Zīgemundu. Aļona pirms diviem gadiem Štutgartē kopā ar ASV tenisisti Rakeli Atavo uzvarēja dubultspēļu turnīrā, bet Zīgemunda triumfēja vienspēļu sacensībās. Šodienas savstarpējā ātrajā cīņā Ostapenko tikai divreiz bija iedzinējos (1:2 un 4:5). Ostapenko no 7:7 uzvarēja trīs izspēlēs pēc kārtas. Vispirms trāpīts eiss, bet pēc tam uzņemšanā divi punkti iegūti ar vācietes kļūdām – "dropšotu" tīklā un "forehand" autu.

Fināls bija pret citu 1997. gadā dzimušo tenisisti Belindu Benčiču. Abas titula cīņu sasniedza ar vienādu bilanci – divas uzvaras un 21:16 punktu attiecība. Ostapenko ilgi bija iedzinējos, jo vāji spēlēja ar otro servi un pieļāva daudz kļūdu, taču viņai izdevās trīs reizes atspēlēt divu punktu deficītu (1:3, 2:4 un 5:7). Ostapenko pirmoreiz vadībā nokļuva pie rezultāta 9:8, kad uzņemšanā ieguva mačbumbu. Tā palika neizmantota, bumbiņu atsitot tīklā pēc Benčičas otrās serves.

Līdzīgs misēklis mačbumbas izspēlē bija arī Belinda, kad viņa pie 10:9 savas vienīgās mačbumbas izspēlē pārāk spēcīgi uzbruka Ostapenko otrajai servei, bumbiņu raidot autā ar diagonālo "backhand". Belinda pie 10:11 ar lielisku pirmo servi atspēlēja Aļonas otro mačbumbu. Benčiča pie 11:11 izcēlās ar dubultkļūdu, dodot Ostapenko trešo mačbumbu, kas viņai bija pirmā ar savu servi. Aļona labi vidū ieservēja pirmo servi, un Benčiča bumbiņu atsita pāri gala līnijai.

Neskatoties uz vienu no sliktākajām servēm WTA tūrē, Ostapenko taibreikos ir ļoti labas sekmes. Viņa oficiālos mačos tradicionālajā taibreiku formātā līdz septiņiem punktiem sakrājusi 28-15 bilanci.

Ostapenko Štutgartē būs vēl divi turnīri. Rīt ap plkst. 14:00 vienspēļu turnīra sākums ar maču pret Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu, bet trešdien dubultspēļu turnīrā pirmā spēle kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski.

Vismane zaudē ITF kvalifikācijā Šveicē

Daniela Vismane (WTA 616./ITF79.) Kjaso ITF W25 turnīra kvalifikācijas 1. kārtā ar 7:6(1), 3:6, 9:11 zaudēja septiņus mēnešus jaunākajai Šveices tenisistei Valentīnai Rīserei (ITF 771.), kura vēl nav bijusi rangā.

ITF turnīros šogad kvalifikācijas turnīri notiek pirmdienās, izspēlējot abas kārtas, tāpēc spēļu saīsināšanas nolūkā 3. sets tiek aizstāts ar supertaibreiku.

Danielai Šveicē, kur notiek māla seguma turnīrs, vēl palikušas dubultspēles kopā ar Luksemburgas tenisisti Eleonoru Molinaro, bet nākamais vienspēļu turnīrs viņai būs pēc nedēļas Himkos uz "hard" seguma telpās, kur arī jāspēlē W25 kvalifikācijā.


, 2019-04-23 00:01, pirms 5 gadiem
kāds sapīpējies par daudz uz vakaru...
, 2019-04-23 01:24, pirms 5 gadiem
thekurmis rakstīja: kāds sapīpējies par daudz uz vakaru...
Tu??? priecīgus TEV...
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
3

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.