Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vihļanceva: "Nezinu, kam bija jāspēlē, lai apturētu Ostapenko un Sevastovu"

Ints Megnis
Ints Megnis

Vihļanceva: "Nezinu, kam bija jāspēlē, lai apturētu Ostapenko un Sevastovu"
Krievijas izlase pēc zaudējuma Latvijai
Foto: ugramegasport.ru

Latvijas tenisa zvaigznes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova šodien bijušas neapturamas, pēc svētdien ciestā zaudējuma Federāciju kausā pauda Krievijas izlases spēlētāja Natālija Vihļanceva.

Šajā nedēļas nogalē Latvija Hantimansijskā tikās ar Krieviju pārspēlē par vietu otrajā pasaules grupā. Pēc pirmās dienas rezultāts bija neizšķirts 1-1, bet turpinājumā panākumus savās otrajās vienspēlēs guva Sevastova un Ostapenko, nodrošinot Latvija uzvaru, kas ļauj pirmoreiz kopš 1993. gada iekļūt starp 16 labākajām pasaules izlasēm.

"Mēs gaidījām smagu maču un tas tieši tāds arī izvērtās. Latvija ir stipra komanda," pēc dueļa teica Krievijas izlases kapteinis Igors Andrejevs, kurš amatā stājās vien šī mēneša sākumā. "Viss duelis sastāvēja no epizodēm. Uzvarēja tas, kurš spēja tās visas realizēt. Ja tas būtu izdevies mums, uzvarētu mēs. Kopumā man liekas, ka visi parādīja cienījamu spēli un kvalitatīvu tenisu. Tomēr mēs nevaram neko izmainīt no pagātnes, bet varam vien skatīties nākotnē un domāt, ko nepieciešams uzlabot."

"Man neizdevās uzvarēt nevienā spēlē. Tomēr tajā pat laikā izdarīju visu, ko spēju. Es cīnījos, bet bija smagi," pauda Krievijas izlases spēlētāja Jekaterina Makarova. "Radās iespaids, ka viņas jūtas ļoti komfortabli un ērti. Ērāk nekā mēs. Viņas bija stiprākas, bet mums ir pie kā strādāt. Tomēr mēs nepadosimies. Tas mums ir asinīs. Mēs noteikti atkal pacelsimies uz augšu."

"Ir tāds teicies, ka, "lai paceltos, nepieciešams sāpīgi nokrist". Domāju, tas tagad ir par mūsu izlasi. Jā, nokritīsim uz zemāku grupu, kur nebūs vienkārši, jo arī tur ir spēcīgas komandas - jaunas un sen vārījušās tajā vidē," izteicās Jeļena Vesņina. Tomēr visi zina cik spēcīgs pretinieks ir Krievijas izlase. Mūsu meitenes spēlē no visas dvēseles un sirds. Runājot par šo maču, varu tikai slavēt Latvijas izlasi. Viņas parādīja spēcīgu, bezbailīgu un sabalansētu tenisu. Šis ir viens atsevišķs mačs, kurš nosliecās par labu Latvijai. Neko darīt, tā sportā gadās."

"Mums bija ļoti sarežģīts pretinieks. Nevajag aizmirst, ka Ostapenko ir "Grand Slam" tituls, kas parāda viņas līmeni. Mani vairāk pārsteidza cik stabili viņa šeit spēlēja. Divus mačus pēc kārtas aizvadīt ir pietiekami sarežģīti," stāstīja cita Krievijas izlases spēlētāja Anastasija Pavļučenkova. "Šodien viņa bija spēcīgāka nekā es, tomēr uzskatu, ka arī pati spēlēju labi. Vienkārši kaut kur neizdevās līdz galam. Nevajag vērtēt kapteini Igoru pēc šī mača. Latvija bija objektīvi spēcīgāka, bet mums nedaudz pietrūka."

"Ne pārāk mīlu dubultspēli, tomēr Ļena man deva padomus un tas palīdzēja. Gribējās dubultspēlē uzvarēt, lai dueli noslēgtu vismaz 2-3 nevis 1-4. Uzskatu, ka nevis mēs zaudējām, bet Latvija uzvarēja. Pat nezinu, kam šodien būtu jāiet laukumā, lai apturētu Ostapenko un Sevastovu. Viņas bija spēcīgākas. Ja mēs būsim gatavas un mums dos iespēju, nepaliksim ilgi zemākā grupā."

Latvija pirmoreiz sacentās ar četrkārtējo "Fed Cup" čempioni Krieviju, kura pēc zaudējuma pirmoreiz kopš 1997. gada nokritusi uz Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupu. Tikmēr mūsu komanda, kurai Krievijā bija jubilejas 100. mačs "Fed Cup" turnīrā, nākamajā sezonā pirmoreiz kopš 1994. gada spēlēs Pasaules grupā. Toreiz bija viena grupa ar 32 izlasēm, bet pašreiz Pasaules grupā ietilpst 16 komandas, kas sadalītas divās grupās pa astoņām komandām, bet nākamās sezonas formāts vēl nav izlemts. Paliekot pie pašreizējā formāta, Latvija spēlētu otrajā grupā.

Izmantotie resursi:
https://ugramegasport.ru/2018/04/22...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2018-04-23 02:12, pirms 6 gadiem
Negaidīti forši un skaisti izteikušās krievu sportistes, bez nekādām lamām vai velns sazin ko. Priekā!

  +9 [+] [-]

, 2018-04-23 11:42, pirms 6 gadiem
Cepuri nost Krievijas spēlētājām par komentāriem

  +9 [+] [-]

, 2018-04-23 12:31, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: Šarapovai, Kuzņecovai, Kasatkinai, Kiriļenko un Kurņikovai
Samierinies, Tavas vates dabūja pa kāju no mazās, bet spēcīgās Latvijas!!!
Jebkura Latvijas uzvara, jebkurā jomā pār Krieviju ir īsta laime un svetki! Hahaha, priekā!

  +5 [+] [-]

, 2018-04-23 13:19, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: Šarapovai, Kuzņecovai, Kasatkinai, Kiriļenko un Kurņikovai
...Makarovs, Krutovs, Larionovs, Brežņevs un Andropovs. Ja Latvijai spēlētu Neilande un Bušēvica, Krievija dabūtu pa biksēm arī dupletā. Ja Latvijas Valsts Meži pumpētu arī naftu un gāzi, tāpat rakātos pa zelta un dimanta raktuvēm, Latvijai tādas ostapenko būtu katrā viensētā un pagalmā.
Makarova gan aizmirsa piebilst, ka šai nācijai asinīs ir arī tieksme atņemt citiem to, kas pašiem nepieder. Priekā!

  +4 [+] [-]

, 2018-04-23 16:45, pirms 6 gadiem
Līdzjūtība krievietēm, nelaimējās ar pretiniecēm!

  +5 [+] [-]

, 2018-04-23 18:38, pirms 6 gadiem
Ļoti pieklājīgas krievu tenisistes.

  +4 [+] [-]

, 2018-04-23 19:43, pirms 6 gadiem
Pārsteidzoši civilizētas intervijas.