Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai WTA debijā zaudējums pret Pavļučenkovu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkevičai WTA debijā zaudējums pret Pavļučenkovu
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča aizvadījusi debijas maču WTA vienspēļu sacensību pamatturnīros. Pie panākuma tikt gan neizdevās – ranga 25.vietā esošajai krievietei Anastasijai Pavļučenkovai zaudēts ar 3:6, 2:6. Iegūtie 25 reitinga punkti jaunnedēļ Diānai ļaus debitēt WTA ranga TOP 200.

Aizvadītās trīs dienas 21 gadu vecajai Diānai Marcinkevičai (WTA 209.) bijušas ļoti spožas. Pirmo reizi izmēģinot spēkus WTA Premier līmeņa turnīrā, mūsu sportiste guva trīs uzvaras kvalifikācijas sacensībās, pirmo reizi iekļūstot WTA pamatturnīrā (pirms tam piecas nesekmīgas WTA International sacensības). Jāpiemin, ka visus panākumus Diāna guva trijos setos pret sāncensēm, pret kurām pirms tam bija tikai zaudēts. Tam visam pirmdienas vakarā sekoja arī pārsteidzoša uzvara dubultspēļu turnīra 1.kārtā, kopā ar baltkrievieti Aliksandru Sasnoviču izslēdzot vienas no turnīra favorītēm Katarinu Srebotņiku un Anastasiju Pavļučenkovu.

Tieši krieviete Pavļučenkova bija Diānas šodienas pretiniece vienspēļu turnīra 1.kārtā. 22 gadus vecā krieviete savas karjeras laikā uzspīdējusi vairākkārt. Tīnes gados viņa trīs reizes uzvarēja junioru Grand Slam turnīros (divreiz Austrālijā, reizi ASV), bet pieaugušo līmenī iekrāti seši WTA tituli – pieci International turnīros, bet šogad Parīzē triumfs Premier sacensībās. Rangā krieviete šobrīd ir 25., bet rekords sasniegts pirms trīs gadiem – 13. pozīcija. Likumsakarīgi, ka tieši Pavļučenkova bija izteikta cīņas favorīte, jo pret tik spēcīgu pretinieci Diāna vēl nebija spēlējusi. Interesanti, ka Latvija WTA vienspēļu pmatturnīros nebija pārstāvēta nedaudz vairāk kā gadu - 2013. gada 1. februārī Patajā (Taizeme) savu pēdējo WTA maču aizvadīja Anastasija Sevastova.

Maču Latvijas tenisa līdere iesāka lieliski. Uzvarējusi izlozē, Diāna izvēlējās serves uzņemšanu un ar labiem uzbrukumiem uzreiz tika pie breika. Nostiprināt pārsvaru gan neizdevās – krieviete uzreiz breiku atguva. Arī nākamajos geimos mūsu sportiste neizrādīja bijību pret sāncensi un turējās līdzās – 3:3. Septītajā geimā pēc pretinieces dubultkļūdas Diānai radās veļ viena breika iespēja, tomēr Pavļučenkova izglābās ar neatvairāmu servi, kas pavisam nedaudz skāra līniju. Sekojošajā astotajā geimā Diānu pievīla serve – pirmā neizdevās, bet pie otrās pretiniece uzbruka un noformēja breiku. Brīdi vēlāk krieviete izservēja setu – 6:3.

Otrā seta ievadā Diāna trešo reizi zaudēja geimu pie savas serves, tomēr neizkāra balto karogu un turpināja cīnīties. Lai gan pašai breika iespēju nebija, tomēr pēc pieciem geimiem Marcinkeviča rezultātā bija turpat blakus – 2:3. Diemžēl septītajā geimā serve tika zaudēta ceturto reizi (divas breikbumbas atspēlētas, pie trešās dubultkļūda), kas Pavļučenkovai deva iespēju izservēt maču. Astotajā geimā Diāna atspēlēja divas mačbumbas, tika pie breikbumbas, tomēr pēc stundas un 18 minūšu cīņas punktu mačam pielika laba Pavļučenkovas serve – 6:3, 6:2.

Spēles statistika – 3:6 2:6

RādītājsMarcinkevičaPavļučenkova
Eisi67
Dubultkļūdas410
Precīza 1. serve54%55%
Uzvarēti punkti pie 1. serves22/3027/33
Uzvarēti punkti pie 2. serves7/2511/27
Breikpunktu realizācija1/34/7
Uzvarētie punkti5164

Štutgartē Diāna nopelnīja 25 reitinga punktus, kas jaunnedēļ ļaus ielauzties WTA ranga divsimtniekā, kā arī 5073 eiro prēmiju. Atgādinām, ka cīņas Štutgartē mūsu sportistei vēl nav beigušās, jo kopā ar baltkrievieti Aliaksandru Sasnoviču jāpiedalās dubultspēļu ceturtdaļfinālā – pretiniekos serbiete Jeļena Jankoviča un krieviete Aļisa Kļeibanova.

Izmantotie resursi:
Home | WTA Tennis English

     [+] [-]

, 2014-04-22 19:58, pirms 10 gadiem
Ir ok, briziem parak sasteigti, bet pieredzes jautajums, lai ne tas pareizakais sp[eles stils, tacu labak nemt iniciativu savas rokas neka bakstit kaut ko 3 stundas un tapat beigas zaudet.

     [+] [-]

, 2014-04-22 20:06, pirms 10 gadiem
25 par uzvaru kvalī un 1 punkts par piedalīšanos pamatā. Lai gan pa lielam tas neko nemaina.

     [+] [-]

, 2014-04-22 20:06, pirms 10 gadiem
Pozitīvais no visa iespētā šajā turnīrā tas, ka ļoti daudz jāstrādā, lai regulāri spēlētu WTA.
Salīdzinot ar redzēto pagājušogad un tagad, līmenis atbilstoši rangam. Visu par labu var vērst darbs, darbs, darbs.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-22 20:20, pirms 10 gadiem
Fidels rakstīja: 25 par uzvaru kvalī un 1 punkts par piedalīšanos pamatā. Lai gan pa lielam tas neko nemaina.
Q uzvarētājām tas punktiņš nepienākas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-22 21:44, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: Šausmīga tehnika, pagaidām izskatās, ka nekas augstāk par 100 nespīd.. Traka bumbiņas dzīšana tīklā, ja paveicas trāpa pāri vai pa tālu..
nun ja sapratīs kas ir kas tad viss notiks, nu man personīgi liekas ka Nastjas līmenis nav Diānai un viņai būs stipri jāpiestrādā lai tiktu simtniekā

     [+] [-]

, 2014-04-22 23:16, pirms 10 gadiem
Tehnika vēl tā (ja tā ir ērti, tad lai jau... serve, piemēram, izskatās jocīgi, bet eisus ieservēt tomēr sanāca).

Diānai ir pārāk vienveidīga spēle, kā arī trūkst talanta, lai būtu augstāk. Arī vēss prāts un pacietība bieži pietrūka, bet tas var arī būt uz satraukuma fona.

Principā, vieta ir atbilstoša rangam. Bet, lai rāptos augstāk, protams, ka ir jāstrādā, un jāstrādā daudz. Potenciāls ir.

     [+] [-]

, 2014-04-23 08:40, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: Šausmīga tehnika, pagaidām izskatās, ka nekas augstāk par 100 nespīd.. Traka bumbiņas dzīšana tīklā, ja paveicas trāpa pāri vai pa tālu..
Ja?Esi redzējis viņas spēli?

     [+] [-]

, 2014-04-23 09:07, pirms 10 gadiem
aizermans rakstīja: Ja?Esi redzējis viņas spēli?
Vakar visi ieinteresētie skatījās. Kur vēl labāk noteikt spēlētāja līmeni kā pie ekrāna
Diānai, piemēram,, pietrūkst veiklības. Lineārais ātrums vēl ok, noreaģēt nestandartā ir par lēnu. Grūti pateikt no vienas reizes, tas ir galvā vai kājās.

     [+] [-]

, 2014-04-23 13:31, pirms 10 gadiem
nicks rakstīja: Vakar visi ieinteresētie skatījās. Kur vēl labāk noteikt spēlētāja līmeni kā pie ekrāna
Diānai, piemēram,, pietrūkst veiklības. Lineārais ātrums vēl ok, noreaģēt nestandartā ir par lēnu. Grūti pateikt no vienas reizes, tas ir galvā vai kājās.
Labak noteikt skatoties dzivaja Dianai ir gan labs atrums gan speks, bet nu protams top 30 limeni vina nav. Toties tad, kad speleja pret top 100 kvalifikacija, izskatijas labi.