Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bartone sasniedz "Australian Open" trešo kārtu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bartone sasniedz "Australian Open" trešo kārtu
Kamilla Bartone. Foto: Luke Hemer/Tennis Australia

Latvijas labākā junioru vecuma tenisiste Kamilla Bartone otrdien sasniedza "Australian Open" vienspēļu turnīra 3. kārtu, kas viņai ir labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros.

Junioru ranga 21. pozīcijas īpašniece Bartone divu 16 gadus vecu spēlētāju mačā ar 7:6(4), 4:6, 6:3 uzvarēja Austrālijas tenisisti Olīviju Gadeki, kurai rangā 122. vieta. Abas tenisistes vakar sasniedza savu rekordu.

Bartone 1. setā uzvarēja pēc būšanas iedzinējos ar 2:5, nākamajā setā viņai identisku deficītu atspēlēt neizdevās, bet 3. setā pašai gandrīz no rokām izslīdēja liels pārsvars. Kamilla bija vadībā ar 5:1, maču izservējot tikai ar otro mēģinājumu, turklāt pretiniecei pēdējā geimā bija laba breikbumbas iespēja, kad viņa izsita autā ar "forehand" uzbrukumu.

Spēlējot Melburnas lielajā svelmē, abas tenisistes regulāri nospēlēja neprecīzi. Bartonei bija 48 nepiespiestās kļūdas, bet Gadeki 45. Latvijas tenisiste izcēlās ar tikai 19 tīri uzvarētām izspēlēm, pretiniecei bija 24.

Būdama starp izsētajām spēlētājām (devītais numurs), Kamilla turnīra pirmajās divās kārtās sacentusies ar rangā daudz zemāk esošām pretiniecēm, abām esot otrajā simtā. Bartone 1. kārtā ar 6:0, 6:2 sagrāva 147. numuru Sašu Vudu no ASV.

"Australian Open" 3. kārtas sasniegšana Bartonei ir labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros, kur viņa debitēja pagājušajā gadā Ņujorkā, tur pārvarot vienu kārtu.

Bartone dubultspēļu turnīrā kopā ar Francijas tenisisti Džūliju Morlē zaudēja 2. kārtā – 5:7, 6:7(5) pret Taizemes duetu Tasaporna Naklo/Manančaja Savangkaeva. Āzietes izliktas ar otro numuru.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-22 11:57, pirms 5 gadiem
Kadu rekordu abas sasniedza ? Pret ko jaspele talak ? Nepilnigs raksts.

     [+] [-]

, 2019-01-22 14:51, pirms 5 gadiem
Ja latviete (pēc vārda un uzvārda nepateiksi ) Austrālijā svelmē spēj apspēlēt vietējo, tad tas ir ko vērts. Kādā stilā Kamilla spēlē, kurš zin? Ostapenko vai Sevastovas?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 18:54, pirms 5 gadiem
Par viņu pagarš raksts SA pēdējā numurā. Tipa liels talants, bet apdomas trūkst. Krč, Ostapenko. 😄 Ja pareizi atceros, arī pati par favorīti Ostapenko nosauca

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 20:12, pirms 5 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Par viņu pagarš raksts SA pēdējā numurā. Tipa liels talants, bet apdomas trūkst. Krč, Ostapenko. 😄 Ja pareizi atceros, arī pati par favorīti Ostapenko nosauca
Paldies, apdoma var atnākt ar laiku. Cerams tā notiks gan Kamillai, gan Aļonai

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 20:32, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Ja latviete (pēc vārda un uzvārda nepateiksi ) Austrālijā svelmē spēj apspēlēt vietējo, tad tas ir ko vērts. Kādā stilā Kamilla spēlē, kurš zin? Ostapenko vai Sevastovas?
Nevienā no abām. Sit stipri, iet pie tīkla utt., nav slikts arsenāls. Arī labs augums tenisam. Pēdējā, augšupejas gadā nav redzēta, bet, ja spēj turēt buru, lauzt spēles gaitu, tad ir lietaskoks. Par apdomu runājot, tas ir trenera darbs.
Komunicē krieviski tāpat kā Marcinkēvičas, krieviete noteikti ka nav.