Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko iekļūst pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko iekļūst pusfinālā
Aļona Ostapenko
Foto: tashkentopen.uz

Aļona Ostapenko piektdien Zavadā (Polija) sasniedza karjeras otro ITF 25 000 sērijas turnīru pusfinālu vienspēlēs. Tikmēr Diāna Marcinkeviča nespēja iekļūt dubultspēļu sacensību finālā.

Ostapenko šonedēļ trīs mačos nav zaudējusi nevienu setu un piektdien otro dienu pēc kārtas pārspēja Čehijas tenisisti, ar 6:4, 6:4 uzveicot Petru Krejsovu (#325). Aļonai bija lielas grūtības ar mača pabeigšanu, jo to izservēt izdevās ar otro mēģinājumu, no 5:2 divus geimus pēc kārtas zaudējot ar mačbumbām. Pēdējā geimā Ostapenko servi noturēja no 0:40. Aļona šodien atspēlēja septiņas no astoņām breikbumbām.

Ostapenko otro reizi tikusi līdz ITF 25 000 līmeņa turnīra pusfinālam, pirmais viņai jūlijā bija Zviedrijā. Aļona šonedēļ nopelnījusi 18 reitinga punktus, kas drīzumā vēlreiz ļaus labot rekordu vienspēļu rangā. Ostapenko šo nedēļu sāka 297. vietā, pirmo reizi nokļūstot Top 300. Latvijas otrā rakete sestdien par iekļūšanu finālā sacentīsies ar turnīra otro raketi Elicu Kostovu (#214) no Bulgārijas.

Šodien Polijā, kur mači notiek uz paklāja seguma, spēlēja arī Diāna Marcinkeviča, kura ar mājinieci Justinu Jegiolku nespēja iekļūt dubultspēļu pusfinālā. Sacensību otrais duets ar 4:6, 6:3, 5:10 piekāpās Ukrainas komandai Anhelina Kaļiņina/Anna Škuduna. Viņas 1. kārtā apspēlēja Aļonu Ostapenko un Olgu Jančuku. Diānai nākamais turnīrs decembra sākumā Meridā (Meksika), kurai viņa paredzējusi divas nedēļas pēc kārtas piedalīties ITF 25 000 līmeņa turnīros uz "hard" seguma.