Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko Čehijā mēģinās pirmoreiz uzvarēt Martiču

Ostapenko Čehijā mēģinās pirmoreiz uzvarēt Martiču
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 44.) šodien ap plkst. 16:00 sāks Ostravas "Premier" vienspēļu turnīru, tiekoties ar Horvātijas labāko spēlētāju Petru Martiču (WTA 18.), kurai piekāpusies abās iepriekšējās cīņās.

Abām tenisistēm šodien būs pirmā vienspēle kopš zaudējuma "French Open" 3. kārtā. Ostapenko Parīzē ar 4:6, 3:6 zaudēja Paulai Padosai (#87), tam notiekot pēc pasaules ceturtās raketes Karolīnas Pliškovas pieveikšanas (6:4, 6:2). Savukārt iepriekšējā sezonā Parīzē ceturtdaļfinālu sasniegusī Martiča ar 7:6(5), 3:6, 0:6 piekāpās Laurai Zīgemundai (#66).

Aļonai Francijā bija tikai trešais turnīrs šogad ar vienā nedēļā gūtām divām uzvarām – viņa divas kārtas pārvarēja arī februārī Dohā un pirms "French Open" Strasbūrā. Tālāk tikt nav bijis pa spēkam, koronavīrusa pandēmijas dēļ par pieciem mēnešiem saīsinātajā sezonā sakrājot 8-7 bilanci. Ostapenko šogad būs mazākais uzvaru skaits kopš 2016. gada (19-24).

Martičai šogad 14 uzvaras un 10 zaudējumi, divos turnīros tiekot līdz pusfinālam – februārī Dubaijā un augustā Palermo. Horvātijas sportistes kontā ir arī "US Open" astotdaļfināls. Martiča šogad 11 no 14 uzvarām guvusi pret ārpus Top 40 esošām spēlētājām. Gada lielākā uzvara izcīnīta pret 24. numuru Aneti Kontaveitu februārī Dubaijā ar 7:6(4), 6:1.

Ostapenko trešo reizi tiksies ar Martiču. Horvātijas tenisiste 2018. gadā komfortabli ar 6:3, 6:3 uzvarēja sev ērtākos apstākļos Indianvelsā, kur ir lēni korti ar augstu bumbiņas atlēcienu. Ostapenko 2019. gadā Birmingemā dominēja uz sev ērtā zālāja, taču iespaidīgi izlaida uzvaru, zaudējot ar 7:6(4), 5:7, 1:6. Ostapenko bija vadībā ar setu un 4:0, kā arī neizmantoja piecas mačbumbas. Ostapenko toreiz bija 70 nepiespiestās kļūdas, ieskaitot 20 ar servi.

Martičai šodien nelielas favorītes statuss augstāka reitinga dēļ. Pirmoreiz Ostravā notiekošajā turnīrā ir viņai ērtāks segums, jo tas nav ātrs, taču Petra labāk spēlē ārā. Viņa telpās WTA līmenī nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu (tas sasniegts divreiz), kamēr Ostapenko tādos apstākļos ir trīs fināli ar vienu titulu.

Ostapenko sesto reizi tikusi pie WTA turnīru "wild card". Viņa līdz šim organizatorus nav pievīlusi, vienmēr pārvarot pirmo kārtu. Vislabākais rezultāts ar "wild card" bija iepriekšējā tādā turnīrā, pagājušās sezonas beigās uzvarot Luksemburgas "International" turnīrā. Ostapenko un Martičas mačs šodien būs trešais no plkst. 13:00.


Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.