Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča Francijā apspēlē mājinieci Limu un iekļūst ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča Francijā apspēlē mājinieci Limu un iekļūst ceturtdaļfinālā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 298.) ceturtdien Francijā ar 6:4, 6:3 pieveica vietējo tenisisti Alizē Limu (WTA 330.) un sasniedza ITF 60 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālu. Diāna dubultspēlēs tikusi līdz pusfinālam.

Marcinkeviča ar šodienas panākumu panāca izlīdzinājumu savstarpējos mačos (2-2), Limu pieveicot otro reizi pēc kārtas. Pirmā uzvara pār Francijas tenisisti viņai bija 2014. gada aprīlī Štutgartes WTA "Premier" turnīra kvalifikācijā (6:4, 4:6, 6:1). Marcinkevičai toreiz Vācijā bija karjeras vienīgais WTA pamatturnīrs.

Visas četras tikšanās ar Limu bijušas uz māla seguma, un šodienas cīņā Latvijas trešā spēcīgākā tenisiste varēja uzvarēt ar vēl lielāku rezultāta starpību. Marcinkeviča 1. setā bija vadībā ar 5:1, taču setu nespēja izservēt divas reizes. Pie 5:4 izdevās pretinieci nobreikot, beidzot pieliekot punktu setam. Savukārt 2. setā Diāna pati atspēlēja breiku.

Marcinkeviča piektdien ceturtdaļfinālā tiksies ar turnīra pirmo raketi Mihaelu Buzarnesku. Ranga 106. vietā esošā rumāniete savā 2. kārtas mačā ar 1:6, 6:2, 6:3 pieveica bijušo Top 10 spēlētāju Patiju Šnīderi (#164), 38 gadus veco Šveices tenisisti uzvarot vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā (2:46).

Marcinkeviča ar Buzarnesku augusta sākumā tikās ITF 25 000 turnīrā Anglijā uz "hard" seguma un rumānietei zaudēja ar rezultātu 5:7, 1:6. Diāna pērn Senmalo zaudēja kvalifikācijas finālā, toreiz nopelnot trīs reitinga punktus, bet šogad ar ceturtdaļfināla sasniegšanu iegūti 18 punkti.

Tikmēr dubultspēļu rangam šonedēļ nopelnīti 36 punkti, kas pienākas par pusfināla sasniegšanu. Marcinkeviča Francijā spēlē kopā ar Čīles tenisisti Danielu Seguelu. Ar trešo numuru izliktā komanda ceturtdaļfināla mačā ar 7:5, 6:2 pieveica neizsēto Nīderlandes un Francijas pāri Sindija Burgere/Marina Parto. Rīt pusfinālā jātiekas ar turnīra pirmo izsēto duetu Aleksandra Kadancu/Silvija Solera-Espinosa (Rumānija/Spānija).

     [+] [-]

, 2017-09-22 01:40, pirms 7 gadiem
Diaņai pamazām jānostiprinās 300 niekā.