Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis saņem Orleānas "Challenger" turnīra "wild card"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis saņem Orleānas "Challenger" turnīra "wild card"
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis nākamajā nedēļā spēlēs Orleānas (Francija) "Challenger" sērijas turnīrā, kur saņēmis "wild card", šodien paziņoja turnīra direktors Didjē Žerārs.

Ernests Gulbis šonedēļ Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" pamatturnīra 1. kārtā divu trešā simtā spēlētāju mačā ar 3:6, 0:6 zaudēja Lielbritānijas tenisistam Liamam Broudijam, piedzīvojot kārtējo neveiksmi ATP pamatturnīros, kur zaudējis četrās no pēdējām piecām cīņām un šosezon sakrājis pieticīgu 6-7 bilanci.

Nākamajās trīs nedēļās Eiropā ATP turnīri nenotiks, spēlētājiem pārceļoties uz Āziju. Gulbis turp šogad nedosies, jo viņam nav pietiekami laba reitinga, lai tiktu "ATP World Tour 500" vai "Masters 1000" pamatturnīros, turklāt arī kvalifikācijām ir "par īsu" pat ar viņa aizsargāto reitingu, kas Ernestam ir Nr.99.

Tā vietā Gulbis paliks Eiropā, kur nākamajā nedēļā spēlēs Orleānas "Challenger" turnīrā, kam pieteicies ar 28. augusta ranga pozīciju (#255). Gulbis šobrīd atrodas 212. vietā. Tā kā Orleānā būs itin spēcīgs sastāvs ar vairākiem esošajiem un bijušajiem Top 100 spēlētājiem, ieskaitot jauno Kanādas zvaigzni Denisu Šapovalovu, Gulbis šobrīd ir 14. aiz pamatturnīra robežas, kuru diez vai izdotos sasniegt bez kvalifikācijas vai "wild card".

Šodien tika paziņots, ka Gulbis ir saņēmis "wild card", kas Ernestam nozīmē trešo viesošanos Orleānā. Gulbis 2006. gadā pārvarēja vienu kārtu, bet 2012. gadā tika līdz ceturtdaļfinālam.

Šonedēļ Latviju "Challenger" sacensībās pārstāvēja Miķelis Lībietis, kurš kopā ar ASV tenisistu Denisu Novikovu zaudēja Kolumbusas (Ohaio) turnīra ceturtdaļfinālā – 4:6, 6:1, 11:13 neveiksme pret Lielbritānijas tenisistiem Bridanu Klainu un Džo Selisberiju, kuri ir izlikti ar otro numuru. Lībietim ar Novikovu supertaibreikā bija divas mačbumbas (9:7). Vispirms neprecīzi nospēlēja Lībietis, kuram kļūda serves pieņemšanā (sitiens autā), bet pēc tam neveiksme Novikovam, kurš iesita tīklā izspēlē pēc savas otrās serves.

Lībietis pērn kopā ar Novikovu uzvarēja šajā turnīrā, kas notiek uz "hard" seguma hallē, bet šogad vienas kārtas pārvarēšana nozīmē aizstāvēt tikai 15 no pagājušajā gadā nopelnītajiem 80 punktiem. Lībietis pirmdien sasniedza jaunu rekordu ATP dubultspēļu rangā, paceļoties uz 211. vietu. Nākamajā nedēļā būs būtisks kritiens, jo viņam būs par 65 punktiem mazāk nekā pašreiz.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-21 18:49, pirms 7 gadiem
Kāds sakars..

  -2 [+] [-]

, 2017-09-21 20:01, pirms 7 gadiem
Priekš kam?

  +2 [+] [-]

, 2017-09-22 09:59, pirms 7 gadiem
Kā priekš kam?
Spēļu prakse vajadzīga, ja netiek lielos turnīros.
Vat nopelnīt arī kādus punktus un pamazām rāpties uz augšu!

     [+] [-]

, 2017-09-22 10:51, pirms 7 gadiem
Nu tad beidzot.
Gaskē pagājušo nedēļu spēlēja Ch
Lorenzi, Hāse, tāpat Kližans, Rosols tekoši kapā tur.
Būs smagi, ja kas.