Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai "Premier" turnīrā Ņujorkā pirmais mačs būs pret Mladenoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai "Premier" turnīrā Ņujorkā pirmais mačs būs pret Mladenoviču
Anastasija Sevastova. Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 44.) sestdien Ņujorkā startējošo WTA "Premier 5" sērijas turnīru sāks ar maču pret Francijas sportisti Kristinu Mladenoviču, kura reitingā ir vienu pakāpienu virs viņas.

Sevastovai pret Mladenoviču ir pozitīva bilance ar 2-1, tiesa, abu pēdējā mačā un arī vienīgajā cīņā uz cietā seguma uzvarēja Mladenoviča – pagājušajā gadā Maskavā ar 7:5, 3:6, 6:3. Sevastova viņu divreiz sagrāva uz māla – 2010. gadā Strasbūrā ar 6:1, 6:2 un 2018. gadā Romā ar 6:3, 3:0.

Sestdien startējošais "Western & Southern Open" tradicionāli notiek Sinsinati, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ šoreiz norisināsies Ņujorkā, kur "burbulī" deviņas dienas vēlāk sāksies "US Open". Abiem turnīriem notiekot vienā vietā, sastāva ziņā atšķirības būs nelielas.

Ņujorkā spēlēs tikai četras Top 10 spēlētājas. Ar pirmo numuru izsēta čehiete Karolīna Pliškova (WTA 3.), kurai seko trīs ASV dzīvojošas spēlētājas – Sofija Kenina (#4), Serēna Viljamsa (#9) un Naomi Osaka (#10).

Ja Sevastovai izdosies gūt sezonas pirmo uzvaru WTA turnīros (0-6), viņai 2. kārtā var būt tikšanās ar beļģieti Elīzi Mertensu (#22), bet pēc tam potencials mačs pret Pliškovu, kura šajā turnīrā uzvarēja 2016. gadā, kad tas notika Sinsinati.