Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Sevastova cīņā pret mājinieku favorīti

Sevastova cīņā pret mājinieku favorīti
Anastasija Sevastova

Šodien pēcpusdienā ap 17:00 pēc Latvijas laika maču Austrijas pilsētas Badgašteinas WTA vienspēļu turnīrā aizvadīs labākā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, tiekoties ar mājinieku favorīti Sibillu Bammeri (WTA 22.).

Jau otro nedēļu pēc kārtas Latvijai ir WTA ranga pirmā simtnieka tenisiste – pateicoties Zagrebas ITF turnīrā sasnigtajam finālam 99. pozīcijā atrodas 19 gadus vecā liepājniece Anastasija Sevastova. Tagad Anastasijas plānos ir šo vietu noturēt un uzlabot, jo diezgan punktu šogad vēl jāaizstāv. Ar pašreizējo reitinga vietu Sevastova jau var tikt mazākas nozīmes WTA pamatturnīros un tieši to viņa šonedēļ izmantojusi, dodoties uz Austrijas kalnu kūrortu Badgašteinu, kur startē WTA „International” turnīrā (balvu fonds 220 000 ASV dolāru).

Vienspēļu sacensību izloze Sevastovai gan nav bijusi pārāk sekmīga, jo jau pirmajā kārtā jātiekas ar šī brīža sekmīgāko Austrijas tenisisti Sibillu Bammeri. 29 gadus vecās austrietes sportiskās gaitas iznākušas gana savādas. Starptautiskos turnīros viņa startēja jau sākot ar 1995. gadu. 2001. gada sezonā viņa nespēlēja, gaidot mazuli. Pēc dzemdībām (meita Tina) Bammere atgriezās tenisā un uzvarēja pirmos ITF turnīrus. WTA ranga pirmajā simtniekā viņa iekļuva tikai 2005. gadā (25 gadu vecumā), bet 2007. gadā tika arī pie pirmā WTA vienspēļu titula, uzvarot Pattajā (Taizeme). Šajā brīdī viņa kļuva par pirmo māmiņu nepilnu 20 gadu laikā, kurai izdevies uzvarēt WTA vienspēļu titulu (vēlāk to atkārtoja Lindsija Devenporte).

Šogad Bammere turpina veiksmīgi startēt tūrē, kas pagājušajā nedēļā vainagojās ar triumfu Prāgas WTA turnīrā, kad finālā divos setos tika pārspēta itāliete Frančeska Skjavone. WTA rangā austriete tagad pakāpusies uz 22. vietu, kas gan nedaudz atpaliek no viņas karjeras augstākā sasnieguma – 2007. gada nogalē viņa bija 19. pasaulē. Lai arī par viņas tīkamāko segumu jāuzskata hard, tomēr arī uz māla austriete māk spēlēt pat ļoti labi, ko pierāda arī Prāgas tituls.

Sevastovai šis būs jau otrais Badgāsteinas turnīrs – pērn viņa te spēlēja kvalifikāciju, zaudējot izšķirošo maču. Šogad arī turnīru neizdevās sākt sekmīgi – dubultspēļu turnīra pirmās kārtas spēlē tika ciests zaudējums kopā ar citu mājinieci Melāniju Klafneri. Arī mačā pret Bammeri Anastasija nebūs favorīte, tomēr pretiniecei pabojāt nervus var krietni. Jāatceras, ka arī Sevastovas pamatuzturēšanās vieta ir Austrija un viņas treneris Martins Rutners ir austrietis. Atšķirībā no Bammeres Sevastova ir gana atpūtusies (pagājusi jau vairāk nekā nedēļa no Zagrebas turnīra), kamēr Bammere vēl svētdien aizvadīja divas spēles vienā dienā.

Lai arī bukmeikeru skatījumā visam būtu jānoslēdzas ar Bammeres uzvaru divos setos, tomēr domājams, ka Anastasijai ir gana daudz iebildes pret Austrijas žurnālistu aprēķiniem, kuri jau pasludinājuši, ka Bammeres pretiniece otrajā kārtā būs rumāniete Joana Raluka Olaru. Mačs šodien paredzēts centrālajā kortā un tā sākums varētu būt ap 17:00 pēc Latvijas laika (precīzs laiks gan nav zināms, jo tā ir ceturtā spēle pēc kārtas šajā kortā). TV translācijas no šī turnīra pagaidām gan nav plānotas, tādējādi rezultāta izmaiņām nāksies sekot internetā.

Izmantotie resursi:
wtatour.com


, 2009-07-21 09:34, pirms 15 gadiem
nu nu ..... Sevastova ir vel lielaaks melnais zirdzinjsh nekaa savulaik Gulbis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-21 09:43, pirms 15 gadiem
francesko rakstīja: PAR gulbi savas ceribas esmu atmetis tagad ceru uz anastasiju!
ja ņem vērā pēdējos Latvijas sasniegumus sportā, tad redzam, ka sieviešu sasniegumu laikam mūs ir prieciejuši vairāk!! cerams, tas turpināsies!!!
, 2009-07-21 13:42, pirms 15 gadiem
kurš te teica ka maču nerāda varēs pa velti skatītties atdhe.net
, 2009-07-21 15:53, pirms 15 gadiem
Lai veicas!jk
, 2009-07-21 17:20, pirms 15 gadiem
eduards andersons rakstīja: kurš te teica ka maču nerāda varēs pa velti skatītties www.atdhe.net
nu kaa redzi tur raada kko citu, vienigi ja pec shis speles pieslegsies vajadziigajai
, 2009-07-21 17:30, pirms 15 gadiem
visu laiku radija centralo un pirmo kortu, bet tad centralo izrubija...
, 2009-07-21 17:32, pirms 15 gadiem
neizskatas pec centrala korta vsp..
, 2009-07-21 17:33, pirms 15 gadiem
Izskatās, ka Sevastova nespēlē, pret Bammeri nāk Nathalie Vierin, laikam kaut kas notika, trauma vai kā?
, 2009-07-21 17:35, pirms 15 gadiem
prikols livescorā rāda bammere pret nathalie vierin(ita)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-21 17:36, pirms 15 gadiem
Kas notika ar Nastju?! Visu dienu gaidiiju...
, 2009-07-21 17:40, pirms 15 gadiem
eu kas notiek ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.