Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča iepriecina Šveicē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča iepriecina Šveicē
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Diāna Marcinkeviča otrdien iekļuva Lencerhaides ITF 25 000 turnīra 2. kārtā. Tikmēr gan Miķelis Lībietis, gan Mārtiņš Podžus nepabeidza mačus "Futures" turnīros.

WTA ranga 405. vietā esošā Diāna Marcinkeviča māla turnīra 1. kārtā ar 7:6(5), 6:0 pieveica 19 gadus veco Vācijas tenisisti Antoniju Lotneri (#288). Viņa ir 2013. gada "French Open" junioru turnīra fināliste, togad titula mačā Parīzē zaudējot Belindai Benčičai. Lotneres kontā ir četri ITF vienspēļu tituli.

Lai arī Lotnere izceļas ar spēcīgāku servi un arī sitieniem, Marcinkevičai 1.85 metrus garo pretinieci izdevās apspēlēt uz labākas kustēšanās rēķina. Diāna 1. seta astotajā geimā ieguva breiku, bet nākamajā geimā nespēja izservēt setu. Lotnerei tobrīd izdevās vairāk spēcīgi uzbrukumi.

Vācijas tenisiste 10. geimā servi nosargāja no 0:30, Marcinkeviču divreiz pēc kārtas pārsteidzot ar "dropšotiem", bet 12. geimā ar labu otro servi atspēlēja setbumbu. Otro setbumbu Marcinkeviča ieguva taibreikā, kad Lotnerei pie 5:5 dubultkļūda. Setbumbas izspēlē Marcinkeviča jau no sākuma dominēja un beigās piespieda Lotneri kļūdīties. Zaudējusi 1. setu, Lotnere otrajam nespēja noskaņoties, spēlējot pavirši un vienaldzīgi.

Iekļūšana 2. kārtā dod piecus reitinga punktus. Marcinkeviča Šveicē piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kuru kopā ar Slovēnijas tenisisti Dalilu Jakupoviču sāks no 2. kārtas jeb ceturtdaļfināla.

Miķelis Lībietis trešo un pēdējo nedēļu Honkongas "Futures 10 000" sērijas turnīros pabeidza bez ranga punktu iegūšanas. Vakar pie jauna rekorda (465. vieta) tikušais Lībietis vienspēļu turnīrā nepabeidza 1. kārtas maču pret Ķīnas tenisistu Či Si (#1372) – 3:6, 1:2 un vēlāk bija spiests atteikties no dubultspēļu turnīra turpināšanas kopā ar Filipīnu pārstāvi Frensisu Keisiju Alkantaru. Abi bija izlikti ar pirmo numuru un vakar 1. kārtā ar 6:3, 6:0 sagrāva Taivānas duetu Kuanju Lī/Venčuns Lians.

Lībietis Honkongā, kur mači notiek uz "hard" seguma, trīs nedēļu laikā vienspēlēs sakrāja pieticīgu 3-3 bilanci, vienreiz tiekot līdz ceturtdaļfinālam, bet dubultspēlēs labākais rezultāts bija fināla sasniegšana kopā ar Igaunijas tenisistu Markusu Kerneru otrajā nedēļā. Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Lībietis šogad uzvarējis divos vienspēļu un četrus dubultspēļu turnīros.

Mūsu trešais numurs Mārtiņš Podžus (#615) nespēja pārvarēt 1. kārtu Skopjes turnīrā, Maķedonijā uz māla ar 6:3, 3:6, 0:3 zaudējot kvalifikāciju izgājušajam Krievijas tenisistam Aleksandram Perfilovam (#974), kurš kvalifikācijas izšķirošajā kārtā uzveica Mārtiņa brāli Jāni (#1126). Mārtiņš mačā pret Perfilovu nenosargāja seta un breika pārsvaru, 3. seta vidū izstājoties. Podžum tas ir trešais zaudējums pēc kārtas, divi bijuši ar izstāšanos. Abi brāļi kopā bija pieteikušies dubultspēļu turnīram, tomēr tajā nepiedalīsies. Viņi atsauca dalību arī no nākamās nedēļas turnīra turpat, Skopjē.

Anastasija Homutova piedzīvoja jau astoto zaudējumu pēc kārtas ITF 10 000 sērijas pamatturnīros, šodien māla seguma sacensībās Kantanjedē (Portugāle) ar 3:6, 2:6 zaudējot mājiniecei Klaudijai Siansi (#1206). Homutova pie spēlēšanas pamatturnīrā tika, izejot kvalifikāciju. Tādas pašas nozīmes turnīrā Bredā kvalifikācijas barjeru nepārvarēja Anna Ozerova.

     [+] [-]

, 2016-06-21 19:10, pirms 8 gadiem
Cerams Diāna kādu laiku 25 tk.niekos iztiks bez kvalifikācijām.