Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova gandarīta par sniegumu, Osaka slavē Latvijas tenisisti

Agris Suveizda

Sevastova gandarīta par sniegumu, Osaka slavē Latvijas tenisisti
Naomi Osaka un Anastasija Sevastova. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisa pirmā rakete Anastastija Sevastova sīvā cīņā izstājās "Australian Open" astotdaļfinālā, ar 6:4, 3:6 un 4:6 piekāpjoties "US Open" čempionei Naomi Osakai, kura tik tālu Melburnā tika pirmo reizi.

Sevastova: "Iepriekšējo gadu laikā esmu daudz progresējusi"

- Naomi bija pārāka arī Brisbenā un ir sākusi uzvarēt sīvās spēlēs.
- Spēle bija ļoti līdzvērtīga. Pirmais sets, šķiet, nebija tik labs kā otrais un trešais – domāju, ka mēs abas otrajā un trešajā setā spēlējām daudz labāk. (Nopūta) Domāju, ka visu izšķīra daži punkti. Trešajā setā atbreikoju viņu, bet tad atkal zaudēju savu servi. Viņa spēlēja lieliski. Arī otrajā setā man bija iespējas viņu nobreikot – bija vairākas lieliskas izspēles [kurās viņa uzvarēja]. Visu izšķīra daži punkti, un viņa bija tā, kurai paveicās vairāk.

- Vai tevi pārsteidz, ka Osaka uzvarēja un spēja noturēties arī ilgās izspēlēs, kurās parasti labāka esi bijusi tu?
- Nē, domāju, ka arī viņai tās patīk. Breikpunktos tas bija smagi – viņa labi servēja un tad, bam, netverams sitiens. Ir jānoturas izspēlēs un jāgaida iespējas. Šīs izspēles bija mana iespēja, bet viņa bija labāka – smagi, ko varu padarīt?! Zinu, ka spēlēju labā līmenī no gala līnijas, arī serve bija laba visu spēli – man bija kādi 70% pirmo servju. Nebija tā, ka manā sniegumā būtu bijuši kāpumi un kritumi. Aizvadīju labu spēli, kuru izšķīra pāris punktu. Smagi.

- Kad trešajā setā atbreikoji Naomi, izskatījies ļoti pārliecināta. Domāji, ka vari uzvarēt?
- Atbreikoju viņu, un tad pie manas serves bija 30:0. Taču tad vairāki viņas trāpīti sitieni, mana kļūda, un pēkšņi jau bija breikbumba. Smagi. Cerēju, ka tikšu pie 4:3 un nopelnīšu vismaz taibreiku, taču viņa atkal bija priekšā un atkal bija grūti censties viņu nobreikot. Viņa turpināja cīnīties un beigās bija labāka.

- Vai pret Naomi īpaši centies vairāk izmantot slaisus un saīsinātos sitienus?
- Tā ir mana spēle. Centos tos izmantot, un tas brīžiem strādāja un brīžiem – ne. Man ir jāmiksē sava spēle, nevaru visu laiku sisties ar viņu. Bija viena izspēle, kurā visu laiku apmainījāmies ar sitieniem no visa spēka,- tas bija traki, arī viņa bija izbrīnīta (smejas). Taču, jā, es tā nevaru spēlēt visu laiku. Man bija jācenšas viņu dabūt pie tīkla, lai viņa sit no gaisa, vai arī jāmēģina likt viņai skriet. Tā ir mana spēle, un man patīk spēlēt ar slaisiem.

- Zinot, ka spēlēsi pret Naomi, pētīji Brisbenas spēli un varbūt kaut ko izmainīji savā spēlē?
- Nedaudz skatījāmies spēli un dažas taktikas lietas, taču ne pārāk daudz. Pret viņu ir vajadzīga laba serves pieņemšana. Viņa ļoti labi variē savu servi, tādēļ ir grūti [viņu paredzēt]. Breikbumbās ir ļoti grūti – viņa gandrīz vienmēr trāpa pirmo servi. Nedaudz pamainījām taktiskas lietas, bet ne ļoti daudz.

- Sieviešu teniss mainās: Serēna kļūst vecāka, sevi pierādīt sāk jaunās tenisistes, kā Naomi, Sevastova…
- Es vairs neesmu tik jauna (smejas). Es tikai labi izskatos. Parādās daudz jaunu meiteņu: Jastremska, Aņisimova, kuras spēlē ļoti labi, kuras ir ļoti jaunas un kurām nav nekā ko zaudēt. Vakar iesildījos kopā ar Jastremsku, un viņa jau no sākuma sita no visa spēka. Es tikai noteicu: ak, mans Dievs, kas notiek! Viņas spēlē ļoti iespaidīgi.

- Arī tev ir labas iespējas izcīnīt lielus titulus.
- Oho, paldies, brīžiem es pati tam neticu (iesmejas). Prieks dzirdēt. Jūtos labāk nekā iepriekšējos gados un domāju, ka esmu daudz progresējusi. Aizvadot labu turnīru un ar daļu veiksmes – arī tā ir vajadzīga -, domāju, ka, jā, tas ir iespējams.

- Šādi zaudēt ir nedaudz vieglāk – zinot, ka nospēlēji labi un ka viņa trāpīja teicamus sitienus?
- Tas sāp, un es noteikti esmu sarūgtināta. Ceru, ka nākamajā kārtā viņa spēlēs tādā pašā līmenī, nevis kā Brisbenā, kur viņa pēc tam [pusfinālā] nespēlēja pārāk labi. Tad es būtu vēl vairāk vīlusies (smejas). Šogad vēl ir trīs Grand Slam turnīri, un ceru, ka aizvadīšu tos labi. Man bija iespējas, un varbūt, ka man tās bija jāizmanto labāk, taču es no tām mācos. Arī "US Open" bija sarūgtinoši zaudēt Stīvensai.

- Tev ir labs sezonas sākums: klauvē pie labāko desmitnieka.
- Jā, domāju, ka varu būt priecīga ar savu sniegumu un sezonas sākumu. Tagad priekšā būs "Fed Cup", tad būs Vidējie Austrumi un ASV. Nav daudz punktu, kas jāaizstāv un kurus varētu zaudēt. Tā ka var būt tikai labāk (smaida).

Osaka: "Sevastova spēlēja ļoti labi, un brīžiem nezināju, ko darīt"

"Priecājos, ka nepadevos, jo viņa spēlēja ļoti labi un dažos brīžos nezināju, ko darīt," sacīja Naomi Osaka, kura pirmajā setā zaudēja gan iepriekšējā kārtā, gan arī iepriekšējā savstarpējā spēlē pret Sevastovu. "Pēc zaudēta pirmā seta domāju, ka šādā situācijā jau esmu bijusi un iepriekšējā reizē īstenībā bija nedaudz sliktāk. Taču redzēju, kā visi šie bērni uzvar, piemēram, Cicipass vakar uzveica Federeru - wow! Izlēmu, ka arī es vēlos paveikt ko labu. Cicipass un Tjafo labi spēlēja pret vadošajiem tenisistiem, un arī es vēlējos to izdarīt – tas ir ikviena sapnis."

Vaicāta, vai, staigājot pa Melburnas ielām, daudz cilvēku viņa pazīst, Osaka atbildēja noraidoši un samulsa: "Nē, neesmu taču tik pazīstama! (smejas) Nedomāju, ka viņiem tas rūp. Neviens nenāk taisīt selfijus. Varbūt eju uz nepareizajām vietām?! Staigāju apkārt, un visi izturas normāli." Nākamajā kārtā Osaka spēlēs pret ukrainieti Eļinu Svitoļinu.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-21 12:32, pirms 5 gadiem
Paldies Sevai par spēli un attieksmi, būs vēl uzvaras, būs!

  +4 [+] [-]

, 2019-01-21 16:12, pirms 5 gadiem
jānovel stabilitāti visas sezonas garumā, jo īpaši beigās kas daudz punktu jāaizstāv

  -1 [+] [-]

, 2019-01-21 18:44, pirms 5 gadiem
ehhh, nu nepatīk tā OSAKA, Sevai mazliet veiksmītes pietrūka.. Osaka spēlē līdzīgi kā Ostapenko tik stabilāk..