Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sadziedējusi roku, sezonas mērķis - atgriezties ranga desmitniekā

Andrejs Siliņš

Ostapenko sadziedējusi roku, sezonas mērķis - atgriezties ranga desmitniekā
Glenijs Shāps un Aļona Ostapenko. Foto: f64

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko ceturtdien preses konferencē "Citadeles" bankā pavēstīja par saviem nākamās sezonas plāniem un mērķiem - Ostapenko ieplānojusi dalību Jūrmalā paredzētajā "WTA International" turnīrā "Baltic Open", bet sezonas mērķis ir veiksmīgi startēt Federācijas kausā un "Grand Slam" turnīros, kā arī atgriezties pasaules ranga desmitniekā.

"Diemžēl arī šogad nesagaidīšu Ziemassvētkus Latvijā. Jūtos labi, bet drīz jau jālido projām," Aļona norādīja, ka izbaudījusi divus Rīgā pavadītos mēnešus. "Man bija kreisās rokas savainojums un divarpus mēnešus nevarēju spēlēt. Tagad roka ir sadzijusi, bet man joprojām jābūt uzmanīgai, jo ar nepareizu kustību var atsākties problēmas. Pēdējo pusotru mēnesi sezonā nevarēju īsti paspēlēt, dzēru pretsāpju zāles, pēc turnīriem nevarēju pakustināt roku. Ja nebūtu spēlējusi tik daudz turnīru un četras piecas nedēļas pēc kārtas, varbūt būtu labāk. Bet to nekad nevar zināt."

"Pirmajos sezonas turnīros nespēlēšu dubultspēles, bet skatīšos, kā būs ar roku - ja būs labāk, tad gan jau sezonas turpinājumā spēlēšu arī tajās," sacīja Ostapenko. "Sezonas mērķis ir atgriezties top10, nostartēt labi visos "Grand Slam", tikt sezonas finālturnīrā un uzvarēt Federācijas kausā."

Aļona apstiprināja, ka spēlēs Jūrmalā paredzētajā "Baltic Open" turnīrā, kas norisināsies no 22. līdz 28. jūlijam. "Nevaru sagaidīt arī spēlēšanu Arēnā Rīga," Aļona atzina, ka ar nepacietību gaida Federācijas kausa maču pret Slovākiju, kas 9. un 10. februārī noritēs Arēnā Rīga. "Mums ir laba komanda, mēs varam izcīnīt lielus panākumus, uzvarēt Federācijas kausā."

"Kad atlidoju no Parīzes, mani Rīgā sagaidīja ar sarkano paklāju no lidmašīnas, bija tādas izjūtas... Visa dzīve mainījās, kļuvu daudz populārāka gan Latvijā, gan ārzemēs. Man bija daudz uzmanības no visām pusēm, un visi no manis sagaida daudz vairāk nekā iepriekš. Līdz ar to aizvadītā sezona bija grūta. Domāju, ka ieguvu pieredzi, lai nākamreiz jau zinātu, kā būs," pārdomās par sezonu dalījās Ostapenko.

Tenisiste norādīja, ka darbs jaunā trenera vadībā esot interesants, tas neapnīkot un ne mirkli neesot garlaicīgi.

Preses konferences ievadā ar sevi iepazīstināja Ostapenko jaunais treneris Glenijs Shāps no Nīderlandes. "Biju labs spēlētājs, bet nu jau vairāk nekā 25 gadus esmu treneris un tagad mans darbs ir parūpēties par Aļonu. Viņa ir jauka meitene, laba sportiste un daudzsološa tenisiste. Neesam kopā ilgu laiku, sākām strādāt tikai jūlijā," sacīja Shāps. "Zinām, ka Aļona uzvarēja 2017. gada "Roland Garros", bet redzu, ka 2018. gads viņai nesis daudz jaunu mācību. Viņai jāiemācās pieņemt to, ka viss ap viņu ir mainījies."

"Man ir svarīgi, lai viņa būtu vesela un strādātu pie savas spēles," turpināja treneris, detaļās par to, pie kā tiek strādāts treniņos gan neatklājot. "Ar Jeļenu [Jakovļevu, Aļonas mammu] daudz runājam, esam īsta komanda un sagaidu, lai Aļona ir viņa pati. Aļonai ir tikai 21 gads, viņai ir laba nākotne un esmu priecīgs būt par daļu no šīs komandas. Mums apkārt ir ļoti labi cilvēki, kas dod Aļonai atbalstu un ļauj izbaudīt tenisu. Koncentrējamies uz vairākām konkrētām lietām, bet tās neatklāšu. Viņai ir daudz labu lietu un ir daudz lietu, ko var uzlabot. Aļona to zina, esam par to runājuši un pie tā arī strādājam katru dienu."

"Nevaru prognozēt, kad viņa atgriezīsies labākajā formā, bet, manuprāt, tas ir tikai laika jautājums," norādīja Shāps. "Tas, ka viņa to var izdarīt, ir pilnīgi skaidrs.[..] Ar Aļonu ir patīkami strādāt. Mums ir veselīgas, profesionālas attiecības. Darīsim visu, lai sasniegtu izvirzītos mērķus.[..] Spēlēšana dubultspēlēs ir laba un svarīga, bet viss atkarīgs no tā, kāda būs noslodze vienspēlēs. Ja viņa to vēlēsies, tad spēlēs, bet tas noteikti nav jādara vienmēr. Svarīgi būs tas, kādā fiziskajā formā Aļona būs."

"Treneris ir pieredzējis, strādājis iepriekš ar 12 citām tenisistēm, viņam ir laba enerģētika, viņš sniedz pozitīvas emocijas un grib sasniegt rezultātu," Ostapenko māte, trenere un menedžere Jeļena Jakovļeva norādīja, kāpēc nolemts sadarboties ar Šāpu.

 +10 [+] [-]

, 2018-12-20 17:27, pirms 5 gadiem
Jau tagad zināms, ka tiks bendēti mūsu nervi, tāpat būsim lepni par Aļonas panākumiem. Novēlēšu labu veselību, veiksmi un atgūt pārliecību.
Turam īkšķus par mūsu tenisa dimantu!
Slēpts komentārs: tampax

  +3 [+] [-]

, 2018-12-20 17:36, pirms 5 gadiem
Shāps
Šāps
Shāps
Šāps

Šādā secībā rakstā minēts viens un tas pats cilvēks, bet nezinātājs var apjukt un nodomāt, ka runa ir par diviem cilvēkiem... autoram tomēr vajadzētu izlemt un pieturēties pie viena varianta
Slēpts komentārs: truestory

     [+] [-]

, 2018-12-20 18:10, pirms 5 gadiem
Kāds sakars Buļam tur?

  +6 [+] [-]

, 2018-12-20 18:19, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Jau tagad zināms, ka tiks bendēti mūsu nervi, tāpat būsim lepni par Aļonas panākumiem. Novēlēšu labu veselību, veiksmi un atgūt pārliecību.
Turam īkšķus par mūsu tenisa dimantu!
Lai kāds ir Aļonas raksturiņš,tomēr viņa ir mūsējā,tāpēc vienmēr jutīšu līdz gan viņas,gan Nastjas sekmēm,kā arī pārdzīvošu un kritizēšu par neveiksmēm.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-20 18:35, pirms 5 gadiem
truestory rakstīja: Ostopenko = Gulbis = Rastorgujevs
Aļonai ir ļoti maz līdzības ar Gulbi, ja nu vienīgi neapšaubāms tenisa talants. Aļona ir tīrs Latvijas produkts, mācījusies spēlēt tikai šeit. Gulbis daudz mācījās spēlēt ārzemēs, vienā skolā ar Džokoviču. Gulbis ir miljonāra dēls ar visām sekām, Aļona savus miljonus pelnījusi pati. Raksturs draņķīgs, bet paijiņas nekļūst par čempionēm.Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-20 18:35, pirms 5 gadiem
truestory rakstīja: Ostopenko = Gulbis = Rastorgujevs
Aļonai ir ļoti maz līdzības ar Gulbi, ja nu vienīgi neapšaubāms tenisa talants. Aļona ir tīrs Latvijas produkts, mācījusies spēlēt tikai šeit. Gulbis daudz mācījās spēlēt ārzemēs, vienā skolā ar Džokoviču. Gulbis ir miljonāra dēls ar visām sekām, Aļona savus miljonus pelnījusi pati. Raksturs draņķīgs, bet paijiņas nekļūst par čempionēm.Lai veicas!

  +5 [+] [-]

, 2018-12-20 19:32, pirms 5 gadiem
27 turnīri ar Fed Cup.. tas ir daaaaudz!

Lai laba veselība.

     [+] [-]

, 2018-12-20 19:34, pirms 5 gadiem
tampax rakstīja: Kāds sakars Buļam tur?
Viņš tāpat ar Aļonu darbojas kā ar Sam/Šmē. Tas taču ir labi ka augstas klases sportiste izvēlas savas komandas cilvēkus tepat no Latvijas.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-20 21:15, pirms 5 gadiem
nacionalitātei atbilstošs apģērba brends

  +5 [+] [-]

, 2018-12-20 21:22, pirms 5 gadiem
portal rakstīja: nacionalitātei atbilstošs apģērba brends
ko darīt ja tāds sponsors?

  +4 [+] [-]

, 2018-12-20 22:23, pirms 5 gadiem
portal rakstīja: nacionalitātei atbilstošs apģērba brends
Kas vainas Adidas? Man reiz bija Adidas krosenes, ar kurām nostaigāju 10 gadus. Izcili izturīgas. Varētu jau vienreiz likt mierā Latvijas sportistu tautību - viņi visi cīnās par Latviju un ir mūsējie. Ārzemju komentētāji viņus sauc par latviešiem, un tas ir pareizi.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-21 08:57, pirms 5 gadiem
ņekas tur ņebūs

  -1 [+] [-]

, 2018-12-21 10:44, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kas vainas Adidas? Man reiz bija Adidas krosenes, ar kurām nostaigāju 10 gadus. Izcili izturīgas. Varētu jau vienreiz likt mierā Latvijas sportistu tautību - viņi visi cīnās par Latviju un ir mūsējie. Ārzemju komentētāji viņus sauc par latviešiem, un tas ir pareizi.
потому что заграницей живут нормальные люди - а тут каждый 2 нацист! Заходишь в комментарии и офигеваешь. Каждый день сплошное унижение не латышей, в особенности русских.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-21 14:25, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Aļonai ir ļoti maz līdzības ar Gulbi, ja nu vienīgi neapšaubāms tenisa talants. Aļona ir tīrs Latvijas produkts, mācījusies spēlēt tikai šeit. Gulbis daudz mācījās spēlēt ārzemēs, vienā skolā ar Džokoviču. Gulbis ir miljonāra dēls ar visām sekām, Aļona savus miljonus pelnījusi pati. Raksturs draņķīgs, bet paijiņas nekļūst par čempionēm.Lai veicas!
Nu un kas ka Gulbis kaut kā tur dēls. Runa te ir par sportu un raksturu. Visi trīs samērā talantīgi, bet nestabili prātā. Tāpēc arī par īslaicīgu uzspīdēšanu neko no viņiem gaidīt vairāk arī nevar. Mark my words

  +1 [+] [-]

, 2018-12-22 02:35, pirms 5 gadiem
Labāk firma adidas
nekā turku lupatas

     [+] [-]

, 2018-12-22 15:12, pirms 5 gadiem
Iekšā Aļonai ir, gan jau nāks arī ārā... Jātiek galā ar raksturu un pirmo servi, tad būs OK. Lai sanāk!