Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastovai Maskavā spēle par sezonas labāko uzvaru

Sevastovai Maskavā spēle par sezonas labāko uzvaru
Anastasija Sevastova
Foto: Cristiano Andujar

Anastasija Sevastova (WTA 134.) šodien ap plkst. 13:00 Maskavā aizvadīs Kremļa kausa pamatturnīra 1. kārtas maču, sacenšoties ar ranga 70. vietā esošo Baltkrievijas tenisisti Olgu Govorcovu.

Kamēr Govorcovai bija garantēta vieta pamatturnīrā, Sevastovai vajadzēja gūt trīs uzvaras kvalifikācijā. Divos mačos nācās spēlēt trīs setus – 1. kārtā 7:5, 1:6, 6:0 pret Risu Odzaki un 3. kārtā 6:4, 5:7, 6:2 pret Gabrielu Dabrovski. Vien 2. kārtas mačs sanāca vieglāks, jo apslimusī Aļona Ostapenko izturēja pusotru setu (6:3, 3:1).

Uzvara pār Ostapenko Anastasijai bija tikai otrā Top 100 uzvara kopš karjeras atsākšanas. Pirmā bija jūnija sākumā ITF turnīrā Marseļā pret Tatjanu Mariju (#73). Ja Sevastovai šodien izdosies uzvarēt, viņa gūs sezonas labāko uzvaru, skatoties pēc pretinieces reitinga.

Abas ir bijušās Top 40 spēlētājas. 27 gadus vecā Govorcova savu rekordu ar 35. vietu sasniedza 2008. gada jūnijā, bet divus gadus jaunākā Sevastova līdz 36. pozīcijai tika 2011. gada janvārī.

Sevastova šogad trešo reizi spēlēs WTA pamatturnīrā. Abas iepriekšējās bija vasarā māla seguma turnīros. Bādgašteinā 1. kārtā trīs setos zaudēts Samantai Stousurai, bet Florjanopolisā izdevās tikt līdz pusfinālam, tiesa, Brazīlijā visas trīs uzvarētās tenisistes rangā atradās 125. vietā vai zemāk.

Maskavā ir "Premier" līmeņa sacensības, kas nozīmē arī daudz pieklājīgāku sastāvu. Šis ir pēc nozīmes mazākais "Premier" turnīrs, kura uzvarētājai tiks 470 punkti. Vēl ir arī "Premier 5" turnīri (900 punkti) un "Premier Mandatory" (četri obligātie top spēlētājām – Indianvelsa, Maiami, Madride un Pekina ar 1000 punktiem uzvarētājai).

Sevastova "Premier" turnīrā pēdējo reizi startēja 2011. gada septembrī Tokijā, kad nepabeidza 1. kārtas maču pret Barboru Stricovu. Anastasijai kopumā šajā līmenī četri zaudējumi pēc kārtas, pēdējo uzvaru gūstot 2011. gada martā Indianvelsā pret Polonu Hercogu. Atskaitot nepabeigto cīņu pret Stricovu, pārējie trīs zaudējumi minētajā sērijā bijuši pret Top 20 spēlētājām Anastasiju Pavļučenkovu, Na Lī un Petru Kvitovu.

Kamēr Sevastovai šodien būs jāspēlē ceturto dienu pēc kārtas, Govorcova ir labi atpūties, tiesa, bez spēļu prakses jau gandrīz mēnesi. Viņa septembra beigās reiboņa dēļ izstājās Uhaņas kvalifikācijā un kopš tā laika nav spēlējusi. Baltkrievijas tenisiste šogad uzvarējusi divos ITF turnīros, bet WTA pamatsacensībās viņai ir negatīva 7-10 bilance. Viņa tikai vienā turnīrā ir tikusi tālāk par 1. kārtu, to izdarot Vimbldonā, kur Olga pirmoreiz karjerā sasniedza "Grand Slam" 4. kārtu, turklāt to izdarīja no kvalifikācijas.

Govorcova zaudējusi visus četrus WTA vienspēļu finālus. Viens no tiem bija Maskavā, kur viņa 2009. gadā titula mačā ar 3:6, 0:6 kapitulēja Frančeskai Skjavonei. Zīmīgi, ka Olga kopš tā laika šeit pamatturnīros vairs nav uzvarējusi, zaudējot nākamos divus mačus. 2011. gadā gan tika gūtas divas uzvaras kvalifikācijā. Pērn viņa ceļgala savainojuma dēļ nepabeidza 1. kārtas spēli.

Govorcovai dažādi savainojumi ir jau trīs gadus, šogad viņa izstājusies piecos mačos. Viens no tiem bija februārī Sanktpēterburgā pie pret Ostapenko, kad Olga padevās vienu geimu pirms finiša (2:6, 1:5). Starp citu, Ostapenko viņa revanšējās trīs setos aprīļa beigās Prāgas kvalifikācijā. Ar Sevastovu Govorcova iepriekš nav tikusies.

Baltkrievijas otrā rakete (aiz Viktorijas Azarenkas) tikai vienreiz uzvarējusi Top 10 spēlētāju, kas gan nebija "īsta" uzvara, jo Agņeška Radvaņska 2012. gadā pleca savainojuma dēļ bija spiesta izstāties Ņūheivenā. Pabeigtās cīņās viņai ir vairākas uzvaras pret otrā desmita tenisistēm – divreiz pieveikta gan Skjavone, gan Šahara Pēra, bet pa reizei Mariona Bartoli, Nikola Vaidišova, Daniela Hantuhova un Stousura.

Govorcovai ērtākie ir ātrie segumi – zālājs un "hard", jo viņa piekopj agresīvu spēles stilu no gala līnijas, labi var uzsist no abām pusēm. Lai arī Maskavā ir "hard", Krievijas galvaspilsētā tas ir uzlikts ļoti lēns, kas savukārt ir priekšrocība Sevastovai. Anastasijai šo lēno segumu prasmīgi izmantoja kvalifikācijā, kur varēja uzspiest pretiniecēm garās izspēlēs, tādā tenisā gūstot panākumus.

Olga paralēli tenisam nodarbojas ar modeles darbu, kas pēc profesionālās sportošanas beigām kļūšot par pilna laika nodarbi.

Šodienas maču varēs redzēt tikai klātienē, jo tas notiks pēc nozīmes ceturtajā kortā, kur būs otrais pēc plkst. 11:00. Sevastovas un Govorcovas mača uzvarētāja 2. kārtā sacentīsies ar Karolīnu Pliškovu vai Aleksandru Dulgeru.

Starp citu, šodien spēle paredzēta arī Ostapenko. Viņa slimības dēļ izstājās kvalifikācijas 2. kārtā pret Sevastovu, bet no dubultspēļu turnīra dalību nav atsaukusi, tajā grasoties startēt ar mājinieci Jevgeņiju Rodinu. Interesanti, ka arī viņa izstājās kvalifikācijā, elkoņa savainojuma dēļ nepabeidzot spēli jau 1. kārtā. Ostapenko un Rodina spēlēs Sevastovas kortā (piektais mačs), sacenšoties ar Nadiju Kičenoku un Danku Koviniču.


, 2015-10-20 08:41, pirms 9 gadiem
Aļona taču nav slima! Negribēja sagrāvi!
, 2015-10-20 09:04, pirms 9 gadiem
Dāmu teniss visai bieži ir grūti prognozējams.
, 2015-10-20 10:42, pirms 9 gadiem
Vajadzēs pārliecību un cerams, ka nebūs nesakarīgas 'bedres'.

Interesantākais, ka Kanija ar Kasatkinu spēlēs 2. dienu pēc kārtas. Vakar kvalī, šodien Paula pretī Darjai kā LL.
, 2015-10-20 11:19, pirms 9 gadiem
Veiksme noderēs.
, 2015-10-20 13:52, pirms 9 gadiem
Pirmais paņemts!
, 2015-10-20 13:53, pirms 9 gadiem
Jā, ar taibreiku, ceram uz pozitīvu turpinājumu.
, 2015-10-20 13:56, pirms 9 gadiem
kautkur var redzēt
, 2015-10-20 14:07, pirms 9 gadiem
andzadzo2008 rakstīja: kautkur var redzēt
Rakstu izlasi...?
, 2015-10-20 14:17, pirms 9 gadiem
bets rakstīja: Rakstu izlasi...?
paldies
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.