Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Rumānijā pret mājinieci Kirsteju cīņa par pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Rumānijā pret mājinieci Kirsteju cīņa par pusfinālu
Anastasija Sevastova
Foto: imago/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 22.) šovakar ap plkst. 21:00 Bukarestes WTA "International" kategorijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar mājinieci Soranu Kirsteju (WTA 57.), kurai zaudējusi divās no iepriekšējām trim spēlēm.

Sevastova Bukarestē spēlē trešo gadu pēc kārtas un visos turnīros tikusi vismaz līdz ceturtdaļfinālam. Abās iepriekšējās sezonās viņa savā pēdējā mačā Rumānijā zaudēja vietējai tenisistei – 2016. gadā finālā Simonai Halepai un 2017. gada ceturtdaļfinālā Anai Bogdanai.

Šonedēļ Sevastovai iespējami divi mači pret Rumānijas tenisistēm – šodien ceturtdaļfinālā pret Kirsteju un svētdien finālā pret turnīra galveno favorīti Mihaelu Buzarnesku.

Bukarestē dzimusī Kirsteja šīs pilsētas WTA turnīrā piedalās trešo reizi (2015, 2017-18), pirmoreiz tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Sorana abos mačos uzvarējusi divu setu cīņās – 1. kārtā 6:3, 6:3 pret turcieti Čālu Bjukakčaju un 2. kārtā 6:2, 7:5 pret Beļģiju pārstāvošo ukrainieti Marinu Zaņevsku.

Otrais mačs beidzās šodien 44 minūtes pēc pusnakts, negatīvi ietekmējot Kirstejas gatavošanos ceturtdaļfināla cīņai. Vakar lietus dēļ tika zaudētas vairākas stundas, kā rezultātā vairāki 2. kārtas mači beidzās daudz vēlāk, nekā tas būtu noticis normālos apstākļos.

Sevastovai šodien būs sezonas ceturtais ceturtdaļfināls (3-0), pirmajos trīs uzvarot uz dažādiem segumiem – janvārī Brisbenā uz "hard", aprīlī Čārlstonā uz māla un jūnijā Maljorkā uz zālāja. Tikmēr Kirstejai šogad bijis tikai viens ceturtdaļfināls, maijā māla turnīrā Nirnbergā izstājoties kājas savainojuma dēļ.

Kirsteja ir spēcīgāka tenisiste par Sevastovu, to apliecinot arī savstarpējos mačos, kur viņai 2-1 pārsvars. Cīņu rezultāts atkarīgs no rumānietes uzbrukumu precizitātes. Sevastova vienīgo uzvaru guva abu pēdējā tikšanās reizē šī gada janvārī Brisbenā, kur viņai 6:2, 6:1 uzvaras svinēšanai nekas daudz nebija jādara – Kirsteja pati sevi sagrāva ar 34 nepiespiestajām kļūdām 15 geimos!

Sevastovas un Kirstejas mačs šodien būs ceturtais no plkst. 13:00, kad vispirms jāizspēlē viens 2. kārtas mačs, pēc tam sākoties ceturtdaļfināliem. Sevastova spēlēs trešajā ceturtdaļfinālā.

Sevastovas un Kirstejas savstarpējie mači (1-2)

SezonaTurnīrsLīmenisSegumsRezultāts
2013PataijaInternationalHard3:6 0:6
2017MaiamiPremier MandatoryHard6:7(4) 6:3 3:6
2018BrisbenaPremier 700Hard6:2 6:1

  +9 [+] [-]

, 2018-07-20 11:53, pirms 6 gadiem
"Kirsteja ir spēcīgāka tenisiste par Sevastovu" - kas tas par sviestu Bērziņ? Spēcīgāk pa bumbiņu sit? Trakāk to iegriež? Kaut ko par reitingu esi dzirdējis? Vienkārši apbrīnojami, cik neprofesionāli tiek rakstīts sportacentrs tenisa sadaļā. Personiskās simpātijas/antipātijas plūst pāri malām. Prncipā es arī varu uzmaukt pa bumbiņu krietni stiprāk par Sevastovu un pēc zaudējuma 0:6 0:6, pēc Bērziņa loģikas, teikt, ka pats nolohojos, jo laikumā pārāk bieži netrāpiju, bet tā jau esmu stiprāks tenisists. Zinu vienu amatieri, kas var uzsist skaistu vinneri profu līmenī. Nelaime, ka trāpa labākajā gadījumā vienu no trim, bet sit vienmēr. Un līdzīgi kā Bērziņš spļaudās par kačātājiem. Neesmu redzējis nevienu viņa uzvaru, bet Bēržiņš droši varētu saukt šo fruktu par stiprāko amatieru tenistu... Tenisisti, kas kaut ko no šī sporta saprot, parasti meklē drošāko taktiku pret konkrēto pretinieku. Ja var apspēlēt "neko nedarot", tad tā arī rīkojas, ja redz, ka nevar sāk riskēt. Ir daži, kas faktiski vienmēr riskē, Piemēram Kamilla, bet tas retāk nes panākumus. Federers spēlē tik labi, cik nepieciešams, lai vinnētu konkrēto pretinieku un tas pārsvarā strādā lieliski. Protams, Sevastovai nav graujoša uzbrukuma, bet viņa var nospēlēt agresīvi un to mēdz darīt, ja citādi netiek galā ar pretinieci un tikai vieta reitingā plus mīnus objektīvi parāda spēlētāju spēku. Turklāt, ja jau tik ļoti esi ieciklējies uz sitiena spēku vai rotācijas ātrumu, tad varēji sameklēt datus par to cik vidēji ātrs vai lēns ir tās vai citas tenisistēs sitiens. Pietiekami daudzos turnīros to fiksē tad vismaz Tava vavuļošana būtu uz kādiem faktiem balstīta un rakstam būt kāda pievienotā vērtība.

     [+] [-]

, 2018-07-20 17:49, pirms 6 gadiem
varbut ,kads zina vai Latvijas kanāli radis so speli??

  +3 [+] [-]

, 2018-07-20 17:55, pirms 6 gadiem
Forši uzrakstīji, rīts

  +4 [+] [-]

, 2018-07-20 18:49, pirms 6 gadiem
Jā, skribents Bērziņš šodien pārspēj pats sevi! Būtībā viss tas pats taču tik klaji tendenciozu šņāpājumu vēl nebija nācies redzēt! Tā pilnīgi nepamatoti noniecināt savas valsts sportisti!

     [+] [-]

, 2018-07-20 18:55, pirms 6 gadiem
barcix19 rakstīja: varbut ,kads zina vai Latvijas kanāli radis so speli??
It kā tagad Best4Sport uzņēmies!

  -2 [+] [-]

, 2018-07-20 19:01, pirms 6 gadiem
Cerams, ka jaunie ipasnieki izmetis tos paaris idiotu no stata vietaam...

     [+] [-]

, 2018-07-20 19:04, pirms 6 gadiem
barcix19 rakstīja: varbut ,kads zina vai Latvijas kanāli radis so speli??
Izbeidz, kāpēc lai rādītu? Tad jau būtu jārāda visas spēles jebkurā sporta veidā, par ko tik ļoti jāizceļ teniss, un turnīrs arī ne augstākā līmeņa (ir taču 500-simtnieki un arī 1000). Katrs, kuram spēle interesē, atradīs to i-netā.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 19:07, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: It kā tagad Best4Sport uzņēmies!
Lai tā būtu, bet neapskaužu viņus - kā spēli ieriktēs starp citiem kanāla raidījumiem, ja cīņas laiks tiek nemitīgi mainīts (bija 18:50, nu jau 20:00)

     [+] [-]

, 2018-07-20 19:11, pirms 6 gadiem
pingpong rakstīja: Lai tā būtu, bet neapskaužu viņus - kā spēli ieriktēs starp citiem kanāla raidījumiem, ja cīņas laiks tiek nemitīgi mainīts (bija 18:50, nu jau 20:00)
Nu bet ja viņi nerāda kādu citu iepriekš paredzētu svarīgu tiešraidi, pārējā laikā atkārtojumi, tos viņi viegli pārtrauc!

  -2 [+] [-]

, 2018-07-20 19:31, pirms 6 gadiem
rīts rakstīja: ...
Personiskās simpātijas/antipātijas plūst pāri malām.
...
Un tas ir daudz labāk nekā te regulāri esošie spēļu apraksti pēc protokola, tulkojumi no angļu valodas u.tml.

Man šķiet, ka puisim sanāk. Lai cenšas, attīstās un viss izdosies vēl labāk!

     [+] [-]

, 2018-07-20 20:07, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Un tas ir daudz labāk nekā te regulāri esošie spēļu apraksti pēc protokola, tulkojumi no angļu valodas u.tml.

Man šķiet, ka puisim sanāk. Lai cenšas, attīstās un viss izdosies vēl labāk!
Tam puisim nesanāk nekas cits kā tik ap-irst savas valsts spēlētāju pamatojoties uz absolūti greiziem priekšstatiem par tenisu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-20 20:47, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Nu bet ja viņi nerāda kādu citu iepriekš paredzētu svarīgu tiešraidi, pārējā laikā atkārtojumi, tos viņi viegli pārtrauc!
Tieši šodien tur viena pēc otras 3 tiešraides Pludmales volejbolā līdz kādiem 22iem, tā ka joprojām apšaubu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-07-20 21:19, pirms 6 gadiem
rīts rakstīja: "Kirsteja ir spēcīgāka tenisiste par Sevastovu" - kas tas par sviestu Bērziņ? Spēcīgāk pa bumbiņu sit? Trakāk to iegriež? Kaut ko par reitingu esi dzirdējis? Vienkārši apbrīnojami, cik neprofesionāli tiek rakstīts sportacentrs tenisa sadaļā. Personiskās simpātijas/antipātijas plūst pāri malām. Prncipā es arī varu uzmaukt pa bumbiņu krietni stiprāk par Sevastovu un pēc zaudējuma 0:6 0:6, pēc Bērziņa loģikas, teikt, ka pats nolohojos, jo laikumā pārāk bieži netrāpiju, bet tā jau esmu stiprāks tenisists. Zinu vienu amatieri, kas var uzsist skaistu vinneri profu līmenī. Nelaime, ka trāpa labākajā gadījumā vienu no trim, bet sit vienmēr. Un līdzīgi kā Bērziņš spļaudās par kačātājiem. Neesmu redzējis nevienu viņa uzvaru, bet Bēržiņš droši varētu saukt šo fruktu par stiprāko amatieru tenistu... Tenisisti, kas kaut ko no šī sporta saprot, parasti meklē drošāko taktiku pret konkrēto pretinieku. Ja var apspēlēt "neko nedarot", tad tā arī rīkojas, ja redz, ka nevar sāk riskēt. Ir daži, kas faktiski vienmēr riskē, Piemēram Kamilla, bet tas retāk nes panākumus. Federers spēlē tik labi, cik nepieciešams, lai vinnētu konkrēto pretinieku un tas pārsvarā strādā lieliski. Protams, Sevastovai nav graujoša uzbrukuma, bet viņa var nospēlēt agresīvi un to mēdz darīt, ja citādi netiek galā ar pretinieci un tikai vieta reitingā plus mīnus objektīvi parāda spēlētāju spēku. Turklāt, ja jau tik ļoti esi ieciklējies uz sitiena spēku vai rotācijas ātrumu, tad varēji sameklēt datus par to cik vidēji ātrs vai lēns ir tās vai citas tenisistēs sitiens. Pietiekami daudzos turnīros to fiksē tad vismaz Tava vavuļošana būtu uz kādiem faktiem balstīta un rakstam būt kāda pievienotā vērtība.
Un tagad skatot spēles sākumu var secināt - autoram absolūta taisnība, Kirstea ir daudz spēcīgāka tenisiste par Nastju. Ar Nastju vispār kaut kas notiek - absolūta nolemtības sajūta

     [+] [-]

, 2018-07-20 21:37, pirms 6 gadiem
vai rada kur speeli?

     [+] [-]

, 2018-07-20 21:55, pirms 6 gadiem
sandza rakstīja: vai rada kur speeli?
Rāda gan, tas pats Best4Sport, pat brīnos

     [+] [-]

, 2018-07-20 22:17, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Un tagad skatot spēles sākumu var secināt - autoram absolūta taisnība, Kirstea ir daudz spēcīgāka tenisiste par Nastju. Ar Nastju vispār kaut kas notiek - absolūta nolemtības sajūta
Kirstea ir nevis daudz spēcīgāka, bet Sevastovas līmeņa tenisiste, kas šogad spēlē sliktāk par Secastovu. Abas viena vecuma nopelnījušas apmēram vienādu summu, ņemot vērā, ka Sevastovai bija pauze. Mājas spēle un Sevastovai īsti neiet. Domāju, ka neveiksmīgā spēle Londonā vēl grauž.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 22:21, pirms 6 gadiem
1:1 pa setiem. Nastja vismaz izlīdzināja spēli pēc trakā sākuma

     [+] [-]

, 2018-07-20 22:26, pirms 6 gadiem
Sevastova šai turnīrā slikti servē. Īpaši otro servi. Varbūt kāda mikrotrauma moka. Arī Kaut kas nav ar noskaņojumu pēdejā laikā. Cerams tiks galā ar nerviem. Arī, ja zaudēs nav nekāda trağēdija. Kirstea spēlē Ostapenko visu vai neko tenisu. Iespējas 50/50.

     [+] [-]

, 2018-07-20 22:28, pirms 6 gadiem
rīts rakstīja: Kirstea ir nevis daudz spēcīgāka, bet Sevastovas līmeņa tenisiste, kas šogad spēlē sliktāk par Secastovu. Abas viena vecuma nopelnījušas apmēram vienādu summu, ņemot vērā, ka Sevastovai bija pauze. Mājas spēle un Sevastovai īsti neiet. Domāju, ka neveiksmīgā spēle Londonā vēl grauž.
var piekrist... Bet Nastja tiešām pēdējā laikā kā iztukšota

  +4 [+] [-]

, 2018-07-20 22:33, pirms 6 gadiem
Nu ko, nākamais "tenisa eksperta" raksts - Sevastovai uzvara pretinieces traumas dēļ

     [+] [-]

, 2018-07-20 22:45, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: var piekrist... Bet Nastja tiešām pēdējā laikā kā iztukšota
Vakar vienā no geimiem pirmā the setā 8 vai 9x pēc kārtas netrāpīja 1 servi

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 22:52, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Un tagad skatot spēles sākumu var secināt - autoram absolūta taisnība, Kirstea ir daudz spēcīgāka tenisiste par Nastju. Ar Nastju vispār kaut kas notiek - absolūta nolemtības sajūta
nu bet protams..pat spēcīgajiem negadās

  +3 [+] [-]

, 2018-07-20 23:00, pirms 6 gadiem
nahimovs rakstīja: nu bet protams..pat spēcīgajiem negadās
Jau uzvarēja... vājākā

     [+] [-]

, 2018-07-20 23:01, pirms 6 gadiem
Sieviešu teniss visā tā krāšņumā. Tas bez uzbrauciena dāmām. Emociju okeāns. Un bija arī skaistas izpēles abu izpildījumā. Kļūdu padaudz, jo abas saprata, ka jāriskē. Neizskatījās, ka trauma nopietna. Drīzāk Kirstea pārdega, kad atspēlējās no 0:40 un tomēr zaudēja. Sevai labas iespējas pacīnīties par titulu, ja servi un nervus mazliet sakārtos.

     [+] [-]

, 2018-07-20 23:01, pirms 6 gadiem
valniz rakstīja: Nu ko, nākamais "tenisa eksperta" raksts - Sevastovai uzvara pretinieces traumas dēļ
Bingo!