Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova iztur jaudīgi sākušās Kirstejas uzbrukumus un iekļūst pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova iztur jaudīgi sākušās Kirstejas uzbrukumus un iekļūst pusfinālā
Anastasija Sevastova
Foto: Reuters/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 22.) otro reizi trīs gados sasniedza Bukarestes WTA "International" sērijas turnīra pusfinālu, piektdienas vakarā ceturtdaļfinālā ar 3:6, 6:3, 6:2 uzvarot mājinieci Soranu Kirsteju, kura izšķirošajā setā bija spiesta spēlēt ar kreisās kājas savainojumu, nespējot izrādīt konkurētspējīgu pretestību.

Sevastovai mača ievadā bija milzīgas problēmas ar rumānietes uzbrukumu atvairīšanu, nokļūstot iedzinējos ar 0:3. Kirsteja breiku ieguva otrajā geimā, kad ar trim uzbrukumiem piespieda Anastasiju kļūdīties un no 15:40 realizēja otro breikbumbu, garu izspēli pēc Sevastovas pirmās serves pabeidzot ar neatvairāmu "backhand" sitienu gar kreiso sānu līniju.

Sevastova jau tobrīd lūdza trenera padomu. Kamēr Ronalds Šmits Latvijas otro raketi izglītoja par spēles plānu, abi apmainījās sporta apaviem! Proti, Sevastova maču turpināja trenera apavos.

Anastasija uzvarēja nākamajos divos geimos, breiku atgūstot piektajā geimā, kad Sorana četras reizes pēc kārtas kļūdījās, vispirms iesitot tīklā un pēc tam ar sasteigtiem sitieniem bumbiņu trīs reizes raidot autā.

Kirsteja sestajā geimā noorganizēja vēl vairākus jaudīgus uzbrukumus, kurus Sevastova nespēja apturēt, vēlreiz nokļūstot iedzinējos (2:4). Kirsteja ātri nostiprināja breiku un aiznākamajā geimā viegli izservēja setu, nedodot Sevastova iespējas vēlreiz atspēlēties.

Sevastovas noskaņojums beidzot uzlabojās 2. seta sākumā, kad viņa divreiz pēc kārtas noturēja servi, bet pēc tam Kirsteja atvēra durvis cīņas laušanai.

Anastasija ceturtajā geimā divreiz pēc kārtas precīzi nospēlēja ar diagonālajiem sitieniem, kad Kirsteja atstāja pārāk daudz neaizsargātās laukuma daļas, un vēl divus punktus ieguva ar pretinieces "backhand" sitieniem tīklā. Kamēr Kirstejas spēles kvalitāte bija strauji samazinājusies, Sevastova 2. setā tika pie 5:1 pārsvara, bet setu ar grūtībām izservēja tikai ar otro mēģinājumu.

Kirsteja septītajā geimā ar ātru breiku atgādināja, kas notiek, kad viņa spēlē gan jaudīgi, gan precīzi. Kad Sevastova otro reizi servēja par uzvaru setā, viņa nokļuva iedzinējos ar 0:30. Divi diagonālie sitieni pēc kārtas palīdzēja tikt līdz 30:30. Sevastova geima turpinājumā vairs ne reizi netrāpīja pirmo servi (0/4), bet spēja uzvarēt geimā, jo Kirsteja pažēloja. Viņa piektā punkta izspēlē spēcīgi uzbruka Sevastovas otrajai servei, iegūstot breikbumbu, bet pēc tam bumbiņu trīs reizes pēc kārtas atsita autā pēc Sevastovas otrās serves, ļaujot Anastasijai uzvarēt setā.

Kirstejai pirms izšķirošā seta tika nosaitēts kreisās kājas augšstilbs, un rumāniete kopš tā brīža nespēja pilnvērtīgi kustēties, regulāri ignorējot grūti aizsniedzamas bumbiņas, kas lidoja stūros vai uz līnijām. Sevastova dominēja ar tādu tenisu un pēdējā setā svinēja komfortablu uzvaru, pat neskatoties uz vienreiz zaudētu serves geimu. Anastasija no 2:2 finišēja ar četru pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju.

Statistika

KategorijaSevastovaKirsteja
Eisi31
Dubultkļūdas10
1. serves precizitāte56%62%
Iegūtie punkti ar 1. servi26/3931/56
Iegūtie punkti ar 2. servi16/3116/34
Tīri uzvarētās izspēles2328
Nepiespiestās kļūdas2133
Breikpunktu realizācija6/124/6
Visi iegūtie punkti8575

Sevastovai šogad ir perfekta 4-0 bilance ceturtdaļfinālu mačos, pusfinālu spējot sasniegt Brisbenā, Čārlstonā, Maljorkā un Bukarestē. Anastasija Rumānijas galvaspilsētā tik tālu tikusi otro reizi – debijā 2016. gadā viņa tika līdz pat finālam, kur cieta "sauso" zaudējumu Simonai Halepai.

Anastasija pirms gada Bukarestē zaudēja ceturtdaļfinālā (nopelnīti 60 punkti), bet šogad ar tikšanu līdz pusfinālam ieguvusi par 50 punktiem vairāk (110), nodrošinot atgriešanos WTA ranga Top 20. Pēc šīs nedēļas rangā maksimums ir 20. vieta, augstāk netiekot pat Bukarestes titula izcīnīšanas gadījumā.

Sevastova sestdien ap plkst. 17:00 pusfinālā tiksies ar ranga 90. vietā esošo slovēnieti Polonu Hercogu. Anastasijai pret viņu ir 2-1 bilance, tiesa, zaudējums vienīgajā mačā uz māla seguma.

"BRD Bucharest Open", WTA "International" sērijas turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Anastasija Sevastova – (5) Sorana Cirstea3:6 6:3 6:2
(2) Mihaela Buzarnescu – Yafan Wang7:6(4) 6:3
(4) Petra Martic – Laura Siegemund7:5 4:6 6:4
(8) Polona Hercog – Ons Jabeur6:3 6:1

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 23:05, pirms 6 gadiem
Patīk sevas dažādā spēle un skils, taču reizēm liekas, ka viņa tūdaļ, tūdaļ sāks bimbāt un salūzīs..

  +2 [+] [-]

, 2018-07-20 23:05, pirms 6 gadiem
Bērziņ, bērziņ kā tad tā ? Kas ar tavu stiprāko?😵

  +3 [+] [-]

, 2018-07-20 23:08, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Patīk sevas dažādā spēle un skils, taču reizēm liekas, ka viņa tūdaļ, tūdaļ sāks bimbāt un salūzīs..
Tas gan ! Bet galvenais ka tas netraucē saņemties!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 23:17, pirms 6 gadiem
Grūti skatīties Sevas bēdu sagrauzto profilu. Varbūt tas ir kāds skila paveids kā iemidzināt pretinieces.
Ir svarīgas bumbas vai izdomāts kāds super gājiens, kurš neizdevās, tad pieņemami. Pēc vienkārši tīklā iesistas bumbas taču nav jāuzbur drāma, bet jāspēlē.

Es arī brīnos, ka virsrakstā nav ... uzvar savainotu pretinieci.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-20 23:20, pirms 6 gadiem
Nav tas skatāmākais Sevastovas bumbošanās teniss, taču rezultāts šodien sanāca. Nu, ja reiz ielikta turnīrā ar pirmo numuru, tad tā arī jābeidz!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 23:21, pirms 6 gadiem
Varētu jau argumentēti pierādīt kādas muļķības sarakstījis šis pašpasludinātais "eksperts", taču lielākajai daļai cilvēku tāpat skaidrs kas šis par putnu!

     [+] [-]

, 2018-07-20 23:27, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Grūti skatīties Sevas bēdu sagrauzto profilu. Varbūt tas ir kāds skila paveids kā iemidzināt pretinieces.
Ir svarīgas bumbas vai izdomāts kāds super gājiens, kurš neizdevās, tad pieņemami. Pēc vienkārši tīklā iesistas bumbas taču nav jāuzbur drāma, bet jāspēlē.

Es arī brīnos, ka virsrakstā nav ... uzvar savainotu pretinieci.
Tā savainotā pretiniece 3.setā skraidīja tīri ņipri. Otro setu gan rumāniete atdeva, kaut kur pazuda viņai serve, bet tādu īstu pārliecību un noskaņojumu Nastja ieguva tikai 3.setā. Pirmajā setā (neredzēju) viņai bija kāda saīsinātā bumba? 2. un 3.setā taču nebija.

     [+] [-]

, 2018-07-20 23:38, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Tā savainotā pretiniece 3.setā skraidīja tīri ņipri. Otro setu gan rumāniete atdeva, kaut kur pazuda viņai serve, bet tādu īstu pārliecību un noskaņojumu Nastja ieguva tikai 3.setā. Pirmajā setā (neredzēju) viņai bija kāda saīsinātā bumba? 2. un 3.setā taču nebija.
Neredzēju īsas bumbas, spēle pa diagonālēm deva rezultātu. Čigānmeitēns bija labs, kad atsit bumbu pa sitienam. Savādāk korts pietiekoši ātrs un slīpos sitienus nespēja apstrādāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-07-21 02:00, pirms 6 gadiem
Pa 3 gadiem pirmais komentars. Valdi Berzin Tev kadas problemas dzive? Sevastova neiedeva, vai ka? Priecajies butu, nevis raksta visur negativo ieskicejis.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-21 06:30, pirms 6 gadiem
Nu it kā nav nekā nepareiza raksatā, ja neskaita attieksmi pret mūsu tenisisti. Kapēc nepateikt, ka Sevastova no 0:30 tika atpakaļ spēlē ar izciliem slīpiem sitieniem pa diagonāli? Nekādas tukšās zonas no pretinieces puses tur nebija atstātas vienkārši tehniski, riskanti un ļoti precīzi nospēlēja Anastasija. Grūti tos slīpos ielikt, tur ļoti labi pie bumbas jāpieiet un vajag arī pārliecību. Kirstea brīžiem spēlēja izcili un bija ļoti motivēta. Prieks, ka pat ne tajā labākajā formā un noskaņojumā Seva izcīna uzvaras. Malacis.
.

     [+] [-]

, 2018-07-21 06:40, pirms 6 gadiem
bomba696 rakstīja: Pa 3 gadiem pirmais komentars. Valdi Berzin Tev kadas problemas dzive? Sevastova neiedeva, vai ka? Priecajies butu, nevis raksta visur negativo ieskicejis.
Sportacentrs ir kaut kāda mazohistu avīze. Pat manai kaimiņu tantei Mildai sen zināms kāds nožēlojams diletants ir šis bezcerīgais skribents, bet SC turpina dot viņam rakstīt par vienu no smalkākajiem un elegantākajiem sporta veidiem! Lasītāji ik reizi ir šausmās par viņa spriestspējām, bet neviens tajā organizācijā nespēj atrast viņam piemērotāku nodarbi.

Un tad baigais brīnums, ka tenisisti nolemj nekomunicēt ar šo mēdiju.

     [+] [-]

, 2018-07-21 08:17, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Grūti skatīties Sevas bēdu sagrauzto profilu. Varbūt tas ir kāds skila paveids kā iemidzināt pretinieces.
Ir svarīgas bumbas vai izdomāts kāds super gājiens, kurš neizdevās, tad pieņemami. Pēc vienkārši tīklā iesistas bumbas taču nav jāuzbur drāma, bet jāspēlē.

Es arī brīnos, ka virsrakstā nav ... uzvar savainotu pretinieci.
Normāla seja un normāla reakcija pēc neveiksmes. Katram mums ir savas grimases,nu neskaties!

     [+] [-]

, 2018-07-21 09:55, pirms 6 gadiem
Tanabe rakstīja: Sportacentrs ir kaut kāda mazohistu avīze. Pat manai kaimiņu tantei Mildai sen zināms kāds nožēlojams diletants ir šis bezcerīgais skribents, bet SC turpina dot viņam rakstīt par vienu no smalkākajiem un elegantākajiem sporta veidiem! Lasītāji ik reizi ir šausmās par viņa spriestspējām, bet neviens tajā organizācijā nespēj atrast viņam piemērotāku nodarbi.

Un tad baigais brīnums, ka tenisisti nolemj nekomunicēt ar šo mēdiju.
algas vajag maksāt normālas, tad arī normāli žurnālisti atradīsies. Pašlaik dažreiz liekas kas spirtacentrā ir nolasīti kaut kādi intelektuālie bomži, kas strādāt neko nemāk un negrib, tapēc aizgājuši par žurnālistiem. Žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja