Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Kuzmina-Rimša kvalificējas Tallinas ITF turnīram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kuzmina-Rimša kvalificējas Tallinas ITF turnīram
Irina Kuzmina-Rimša
Foto: supervisor.lv

Svētdien pirmo oficiālo maču pēc trīsarpus gadu pauzes aizvadīja Irina Kuzmina-Rimša, iekļūstot Tallinas ITF 10 000 sērijas pamatturnīrā. Kvalifikāciju Igaunijā pārvarēja arī Laura Gulbe.

2008. gadā reitingā līdz 307. vietai tikusī Irina Kuzmina-Rimša pēdējo reizi spēlēja 2011. gada februārī, kad pārstāvēja Latvijas izlasi Federācijas kausā. ITF turnīros viņai pēdējās sacensības līdz šai nedēļas nogalei bija 2010. gada vasarā Tamperē. Lai iekļūtu Tallinas pamatturnīrā, viņai bija jāgūst tikai viena uzvara, ko izdevās paveikt itin viegli – ar 6:2, 6:3 sagrauta kvalifikācijas pirmā rakete Ksenija Dmitrijeva no Krievijas (#977). Pamatsacensībās pirmā pretiniece būs ungāriete Čilla Argjelana (#677).

No 2. kārtas kvalifikāciju sāka arī Laura Gulbe. Viņa priekšsacīkstēs izlikta ar 2. numuru un savā vienīgajā mačā ar 6:0, 6:1 sagrāva Igaunijas tenisisti Poļinu Cerņaku (bez ranga). Gulbe pamatturnīru sāks pret Ukrainas tenisisti Diānu Bogoliju (#918). Latviju pamatturnīrā pārstāvēs arī Anastasija Homutova, kurai ir "wild card". Viņas pretiniece būs Vācijas sportiste Kima-Alisa Grajdeka (#953). Sacensības Tallinā notiek uz māla seguma.

Kvalifikāciju pārvarēt neizdevās Adrijai Runčai. Viņa savā vienīgajā mačā 2. kārtā ar 5:7, 4:6 piekāpās ukrainietei Anastasijai Kļimenko (bez ranga). Savukārt 1. kārtā zaudēja Viktorija Demčenkova, kurai 0:6, 0:2 sagrāve pret vācieti Inu Kaufingeri (bez ranga).

Šodien notika Eiropas junioru čempionāta izloze. Latvijas lielāka cerība U-18 grupā Aļona Ostapenko Šveicē, kur mači notiks uz māla seguma, izlikta ar pirmo numuru, kas viņai turnīru ļaus sākt no 2. kārtas. Turnīrā ar otro numuru izlikta slovākiete Kristina Šmiedlova, kuru Aļona apspēlēja Vimbldonas finālā, pirms tam uzveicot arī finālā citā junioru turnīrā Londonā. Latviju Šveicē pārstāvēs arī Dārta Elizabete Emuliņa, Arkādijs Slobodkins un Mikus Losbergs. U-14 un U-16 vecuma grupas sacensības notiks attiecīgi Čehijā un Krievijā.