Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijai divi "Rīga Open 2015" tituli

Krišs Upenieks

Latvijai divi "Rīga Open 2015" tituli
''Riga Open'' 2015 čempioni
Publicitātes foto

Sestdien 20. jūnijā noslēdzies nu jau 18. bērnu un jauniešu tenisa turnīrs „Rīga Open 2015”. Nedēļas laikā četrās vecuma grupās tika noskaidroti čempioni kā meitenēm, tā puišiem, kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs. Pie čempionu tituliem tika arī Latvija – U14 meiteņu vienspēļu turnīrā triumfēja Kamila Bartone, bet U18 puišu dubultspēlēs Rūdolfs Mednis un Gustavs Lukstiņš.

Visātrāk turnīru noslēdza jaunākie – U12 vecuma grupas sportisti. Viņiem vienspēļu un dubultspēļu fināli bija jau piektdien. Puišu konkurencē labākie izrādījās Nīderlandes pārstāvji – finālā tikās divas šīs valsts pārstāvji, bet triumfēja Kajs van den Hevels. Jāpiemin, ka pusfinālā viņš apspēlēja mūsu Renardu Skutelu. Šim jaunajam tenisistam tituls arī dubultspēlēs kopā ar tautieti Bastianu Veštrātu.

Meiteņu U12 vienspēļu turnīrā čempiones laurus plūca Taizemes pārstāve Punina Kovapitukteda, trijos setos pieveicot Kristina Dmitruku (Baltkrievija). Dmitrukai zaudējums arī dubultspēļu finālā, kur triumfēja Igaunijas jaunās sportistes – Anete Angelika Koskela un Gerda Reinaru.

U14 vecuma grupā puišiem Latvijas sportistiem neveicās (tālāk par 2.kārtu netika neviens), bet titulu izcīnīja soms Otto Virtanens, finālā ar 6:2, 6:3 pieveicot Davidu Taczalu (Polija). Taczala spēlēja arī dubulspēļu finālā, tomēr kopā ar savu tautieti Makariju Adameka piekāpās Izraēlas duetam Rojam Ginatam un Jairam Sarukam.

Tikmēr meiteņu vienspēļu turnīrā tituls palika Latvijā – to izcīnīja Kamila Bartone. Ar 4.numuru izliktā sportiste līdz finālam tika nezaudējot ne seta, bet titula cīņā atspēlējās pēc zaudēta pirmā seta un uzveica baltkrievieti Kseniju Jeršu – 2:6, 6:3, 6:3. Dubultspēļu turnīrā triumfēja Ukrainas duets Katerina Diatlova un Polina Gubina.

U16 puišu turnīrs arī nebija sekmīgs mūsu sportistiem, jo visi zaudēja jau 1.kārtā. Jau pirms fināla bija skaidrs, ka tituls ceļos uz Poliju, bet precīzi tas nokļuva pie Tomaša Dudeka, kurš uzveica savu tautieti Danielu Mihalski. Dubultspēlēs tituls tika jautajam Igaunijas un Ukrainas duetam – Daniils Glinka / Georgijs Kravčenko.

Visbeidzot, U18 grupā, kas sākotnēji spēlēja Viesturdārzā, tikai uz izšķirošajām cīņām pārceļoties uz Rīgas Satiksmes kortiem, Latvijai otro titulu izcīnīja puišu dubultspēļu komanda – Rūdolfs Mednis un Gustavs Lukstiņš. Pirmās trīs cīņas viņi uzvarēja saspringtās triju setu spēlēs (uzvarot supertaibreikus), bet finālā ar 6:4, 6:3 apspēlēja Lietuvas un Polijas duetu Gvidu Motuzasu un Pjotru Smetanu. Mednis bija sacensību galvenais favorīts arī vienspēlēs, tomēr pusfinālā viņu apturēja Kipras pārstāvis Kostantinoss Kristoforu – 5:7, 0:6. Kiprietis gan pie titula netika, jo finālā piekāpās turkam Kajam Gorem.

Meiteņu turnīrā no kvalifikācijas līdz 2.kārtai aizcīnījās Rebeka Margareta Mertena, kur trijos setos zaudēja lietuvietei Paulina Bakaite. Bakaite vēlāk tika pat līdz finālam, kur piekāpās Igai Svjatekai no Polijas. Šī poliete triumfēja arī dubultspēlēs, kopā ar savu tautieti Viktoriju Rutkovsku.

Sīkāku informāciju par turnīra gaitu, rezultātiem un fotogrāfijas atradīsiet sacensību oficiālajā mājaslapā - Riga Open

„Riga Open” tenisa turnīrs notika ar Itera Latvija, Rīgas Dome, Tokhem, Laneks, Eden, Wilson, Banalat atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Zane Sausverde