Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai piektā uzvara pēc kārtas un ITF ceturtdaļfināls Francijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai piektā uzvara pēc kārtas un ITF ceturtdaļfināls Francijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Diāna Marcinkeviča (WTA 372.) trešdien Tūrā ar rezultātu 7:5, 6:4 pieveica Francijas tenisisti Margo Jerolimo (WTA 391.), tikai otro reizi karjerā sasniedzot ITF 50 000 līmeņa ceturtdaļfinālu vienspēlēs.

Marcinkeviča jau cīņas pirmajā geimā izcēlās ar breiku, kad viņai breikbumbas izspēlē izdevās spēcīgs un precīzs uzbrukums ar "forehand" sitienu pa līniju. Diāna vēlāk bija vadībā ar 3:1, turpinājumā zaudējot trīs geimus pēc kārtas. Breiks tika zaudēts sestajā geimā, kad viņai pēc trim "backhand" kļūdām izdevās atspēlēt divas breikbumbas (15:40), taču drīz sekoja trešā un šoreiz Diānu pievīla sitiens no labās puses.

Diānai seta otrajā pusē regulāri bija problēmas ar pirmās serves trāpīšanu. Servējot par palikšanu setā pie rezultāta 4:5, viņa divreiz ar dubultkļūdu deva pretiniecei setbumbu, bet arī pati spēja divreiz atspēlēties. Pirmajā reizē tas izdevās ar jaudīgiem "forehand" uzbrukumiem, bet otrajā reizē ar labu pirmo servi.

Lai arī Francijas tenisistei nevienā setbumbas izspēlē reālu iespēju nebija, viņa nespēja savākties uz nākamo geimu, tajā nospēlējot ļoti vāji. Marcinkevičai viegls breiks, pēc tam "sausā" noturot servi un triumfējot setā ar rezultātu 7:5. Latvijas tenisiste uzvarēja 11 no seta pēdējām 12 izspēlēm!

Marcinkeviča ar iespaidīgiem uzbrukumiem uzvarēja 2. seta pirmajās divās izspēlēs, bet līdz breikbumbām aizsniegties nespēja un zaudēja ne vien šo, bet arī nākamo geimu. Nokļūšana iedzinējos ar breiku lielā mērā notika tāpēc, ka neizdevās produktīvi nospēlēt ar otro servi.

Diāna uzreiz atspēlējās, turklāt ar dominēšanu spēka tenisā no 0:2 uzvarēja četros geimos pēc kārtas. Jerolimo abas reizes breikbumbu izspēlē palīdzēja ar kļūdu. Trešajā geimā tas notika ar lielu "forehand" autu, bet piektajā geimā ar dubultkļūdu. Francijas tenisiste pēc tam nostabilizēja spēli ar savu servi, bet uzņemšanā variantu viņai nebija. Vien pēdējā geimā radās nelielas cerības, jo Diānai vajadzēja četras mačbumbas, lai pieliktu punktu. Pirmās divas neizmantotas, zaudējot otrās serves izspēles, trešā izniekota ar "forehand" kļūdu, bet ceturtā realizēta, kad pretiniece bumbiņu atsita tīklā pēc Latvijas trešās raketes serves.

Marcinkeviča šogad otro reizi pieveica Jerolimo. Pirmoreiz viņai tas izdevās aprīļa beigās Herāklejā, kur Diāna bija pārāka trīs setu cīņā ar rezultātu 3:6, 6:3, 6:3. Arī toreiz abas sacentās uz "hard" seguma, tiesa, ar vienu atšķirību – tā spēle notika ārā, bet šodienas duelis telpu vidē.

Iekļūšana Tūras ceturtdaļfinālā dod 20 (5+15) punktus, kas Diānai ir sezonas rekords vienā turnīrā. Arī iepriekšējais labākais sasniegums bija Francijā, kad viņa septembra beigās ar tikšanu līdz Klermonferānas ITF 25 000 turnīra pusfinālam nopelnīja 18 punktus. Marcinkeviča tikai otro reizi sasniegusi ITF 50 000 līmeņa ceturtdaļfinālu. Pirmais bija 2013. gadā Mestrē, toreiz tālāk netiekot.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-19 15:21, pirms 8 gadiem
Cepums no manis Diānai.Dubultspēle Diāna zaudēja šodienas pretiniecei.Nākamā kārtā ar nekas pārdabisks nenāk pretim Pakete vai Lešemī,abas 4 simtā.

     [+] [-]

, 2016-10-19 16:31, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Cepums no manis Diānai.Dubultspēle Diāna zaudēja šodienas pretiniecei.Nākamā kārtā ar nekas pārdabisks nenāk pretim Pakete vai Lešemī,abas 4 simtā.
to jāizmanto. vismaz Latvijas#3 spēlē ar atdevi, atśķirībā no abām princesēm