Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis 78 minūtēs piedzīvo zaudējumu Prāgas "Challenger" 1/8 finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gulbis 78 minūtēs piedzīvo zaudējumu Prāgas "Challenger" 1/8 finālā
Ernests Gulbis. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Dažādos turnīros iekrātā 11 uzvaru sērija šodien pārtrūka Latvijas vīru tenisa pirmajai raketei Ernestam Gulbim (162. vieta ATP rangā), kurš ATP "Challenger" sērijas turnīrā Prāgā astotdaļfinālā ar 3:6, 3:6 zaudēja Krievijas tenisistam Aslanam Karacevam (263. ATP).

Gulbis un Karacevs iepriekš savā starpā nekad nebija tikušies. Ja latvietis vakardien sešpadsmitdaļfinālā ar grūtībām trijos setos apspēlēja 18 gadus veco čehu Endrū Paulsonu (810. ATP), tad Karatsevs pirmajās divās kārtās divos setos pieveica pieredzējušos nīderlandieti Robinu Hāsi (169. ATP) un turnīrā ar otro numuru izlikto čehu Jirži Veseliju (65. ATP).

Pirmajā setā Karacevs latvieša servi spēja lauzt divos geimos - ar divām breikbumbu iespējām tas krievam padevās gan piektajā geimā, gan devītajā geimā, Karacevam nokārtojot pārliecinošu panākumu setā ar 6:3. Līdzīga aina bija vērojama arī nākamajā setā, kad Karacevs Gulbja servi lauza jau otrajā geimā. Gulbim lielas problēmas radās arī sestajā geimā, tomēr tad izdevās atspēlēt divas breikbumbas. Tas gan cīņas gaitu būtiski nemainīja, latvietim arī otrajā setā piekāpjoties ar 3:6.

Kopumā mača gaitā Gulbis pieļāva par trim dubultkļūdām vairāk (7:4) nekā Karacevs. Jāatzīmē arī salīdzinoši vājais rādītājs uzvarētajos punktos pie otrās serves - 43% (12/28) pret sāncenša 68% (17/25). Abi tenisisti izdarīja pa sešām netveramajām servēm.

Par iekļūšanu Prāgas "Challenger" turnīra astotdaļfinālā Gulbis saņems desmit ATP ranga punktus, kā arī naudas prēmiju 2180 eiro apmērā. Paredzams, ka latvietis ATP ranga ieskaitē nākamnedēļ ar kopumā iekrātu 331 punktu pakāpsies uz 159. pozīciju.

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/scores/2...

     [+] [-]

, 2020-08-19 18:01, pirms 4 gadiem
Jasāk no "Future" atkal....

     [+] [-]

, 2020-08-19 18:46, pirms 4 gadiem
ka jau vakar komenteju-speles nav-serve apmierinosa-psihopatiskas darbibas-bet ,prieks toto-gulben-nepamet tenisu...