Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus nenosargā pārsvaru vienspēļu ceturtdaļfinālā, bet ar brāli tiek dubultspēļu finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus nenosargā pārsvaru vienspēļu ceturtdaļfinālā, bet ar brāli tiek dubultspēļu finālā
Mārtiņš Podžus. Foto: www.prezidentotaure.lt

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Mārtiņš Podžus (ATP 668.) piektdien Pještjani ITF M15 turnīra ceturtdaļfinālā izšķirošajā setā nenosargāja breika pārsvaru un ar rezultātu 6:3, 6:7(5), 6:7(4) zaudēja Ungārijas tenisistam Fabianam Marošanam (ITF 500.). Mārtiņam Slovākijā būs dubultspēļu fināls kopā ar dvīņubrāli Jāni.

Mārtiņš Podžus šogad otro reizi spēlēja Pještjani M15 turnīrā uz māla seguma, abas reizes apstājoties ceturtdaļfinālā, kur viņam neveiksme bija arī maijā. Šodien Podžus divreiz bija cerīgā situācijā, lai šogad piekto reizi sasniegtu "Futures" pusfinālu. Viņam 2. seta taibreikā bija minibreika pārsvars, bet 3. seta ievadā 3:0 atrāviens. Pārsvars uzreiz zaudēts, vēlāk piedzīvojot vēl vienu neveiksmi taibreikā.

Kamēr vienspēļu turnīrs pabeigts ar divu punktu iegūšanu, dubultspēļu ieskaitē iegūti seši punkti. Tik daudz pienākas par fināla sasniegšanu. Mārtiņš šonedēļ spēlē kopā ar savu brāli Jāni, viņiem esot izliktiem ar pirmo numuru. Šodien nebija jāspēlē plānotais pusfināla mačs, jo no cīņas atteicās Krievijas un Slovākijas pāris Artjoms Dubrivnijs/Mareks Semjans. Fināls rīt ap plkst. 13:00 pret čehiem Vitu Koprživu un Petru Nouzu, kuri izsēti ar otro numuru.

Četras Latvijas spēlētāju pārstāvētas komandas šodien sāka lietus dēļ iekavētos Pērnavas W15 un M15 dubultspēļu turnīrus, kur piektdienas programmā bija gan 1. kārtas mači, gan ceturtdaļfināli. Dienas otrajā mačā uzvarēja tikai Mārtiņs Rocēns, kura pārinieks ir lietuvietis Tads Bābelis. Viņi pirmajā iznācienā viegli ar 6:3, 6:1 apspēlēja lietuviešus Juliusu Tverijonu un Simonu Žukausku, bet ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:4 uzvarēja krievus Matveju Miņinu un Andreju Uvarovu.

Darja Semeņistaja ar Baltkrievijas tenisisti Aļesju Jakuboviču pieveica rezervistu Stefānijas Poļiščukas un krievietes Jeļizavetas Kuzņecovas pāri (6:1, 1:6, 10:6), pēc tam ar 1:6, 2:6 zaudējot ar pirmo numuru izsētajai Norvēģijas un Nīderlandes komandai Astrīda Brune Olsena/Suzana Lamensa.

Margarita Ignatjeva spēlēja kopā ar krievieti Jekaterinu Reingoldu. Viņas pirmajā cīņā ar 4:6, 7:5, 10:3 pieveica "wild card" saņēmušo Igaunijas pāri Anete Angelika Koskela/Helēna Narmonta, bet ceturtdaļfinālā ar 1:6, 6:7(4) piekāpās ar trešo numuru izsētajam Baltkrievijas duetam Viktorija Kanapacka/Ksenija Jerša.

Rocēns ar tikšanu līdz pusfinālam nopelnīja četrus ATP punktus, bet Semeņistaja un Ignatjeva ieguva pa vienam WTA punktam. Semeņistaja vienu punktu (savu pirmo punktu) šonedēļ nopelnīja arī vienspēļu turnīrā, kur zaudēja 2. kārtā.

     [+] [-]

, 2019-07-19 17:12, pirms 5 gadiem
nah viņš mokās?