Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis un Stabiņš sasniedz 2. kārtu Viļņā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis un Stabiņš sasniedz 2. kārtu Viļņā
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.by

No Viļņas "Futures" pamatturnīrā startējušajiem četriem Latvijas tenisistiem līdz 2. kārtai tika divi – Miķelis Lībietis un Krišjānis Stabiņš, bet Artūram Lazdiņam un Edgaram Maņušim ranga punktus iegūt neizdevās.

Ranga 476. vietā esošais Lībietis, kurš Lietuvā izlikts ar trešo numuru, pirmajā mačā ar grūtībām nesaskārās un ar 6:1, 6:3 sagrāva ranga 1168. vietā esošo Baltkrievijas tenisistu Ivanu Ļutareviču. Lībietis tā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju vienspēlēs, kur viņam divas neveiksmes pēc kārtas bija "Futures" turnīros, bet vēl viens zaudējums piektdien Deivisa kausā Minskā pret Jaroslavu Šilu.

Artūrs Lazdiņš (ATP 1337.) bez variantiem kapitulēja Lietuvas trešajam numuram, ranga 732. vietā esošajam Lukam Mugevičum – 2:6, 3:6. Lazdiņam tas ir piektais zaudējums pēc kārtas "Futures" pamatturnīros, kā arī devītā neveiksme pēdējās 11 cīņās.

Kamēr Lībietis un Lazdiņš pamatturnīrā iekļuva ar reitingu, kvalifikāciju izgāja rangā neesošie Krišjānis Stabiņš un Edgars Maņušis. Pamatturnīra 2. kārtu sasniedza Stabiņš, kurš savā pirmajā turnīrā kopš novembra vakar ar 7:6(4), 7:5 pieveica ranga 955. vietā esošo Zviedrijas tenisistu Džonatanu Mrīdhu. Savukārt Maņušis, kurš pamatturnīros nebija spēlējis kopš tālā 2006. gada, kad vienu kārtu pārvarēja Lielupē, šodien Viļņā ar 3:6, 4:6 zaudēja lietuvietim Aleksam Tverijonam (arī nav rangā).

Adrija Runča Tamperes ITF 10 000 pamatturnīra 1. kārtā ar 3:6, 5:7 zaudēja mājiniecei Pijai Suomalainenai (#739). Runča zaudējusi visus karjeras deviņus mačus ITF pamatturnīros. Lai iekļūtu Tamperes turnīrā, Runčai kvalifikācijā bija jāapspēlē divas citas rangā neesošas tenisistes, turklāt otrā no viņām bija tikai 14 gadus vecā ITF debitante Emīlija Salo, kuru Adrija sagrāva ar 6:2, 6:3. Pirms tam tika apspēlēta arī Krievijas tenisiste Poļina Novoselova (19) – 6:4, 6:3.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-19 19:36, pirms 8 gadiem
tāda monstrāla cīņa par dažiem reitinga punktiem- tāds ir mūsu tenisa vidējais līmenis. Nebūtu Ernija, Nastjas un Aļonas, būtu pavisam skumīgi

  +1 [+] [-]

, 2016-07-20 10:58, pirms 8 gadiem
nebūtu stulbai pūcei ko spriedelēt tad. par lietām, kuras neizprot
tenisam ir tūkstošiem līmeņu un katrs spēlē tur kur spēj. teniss ir dzīves stils
skumīgi šeit ir dīvānos mītošie prātotāji, kam un kur kas jāvinnē...
jebkurš , kas LV cenšas spēlēt tenisu un mīl to, ir tikai un vienīgi uzsavu vērts

p.s. skaties labāk daiļslidošanu