Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova un Ostapenko ar vieglām uzvarām sāk WTA kvalifikācijas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova un Ostapenko ar vieglām uzvarām sāk WTA kvalifikācijas
Anastasija Sevastova
Foto: www.wiesbaden-tennis-open.de

Anastasija Sevastova svētdien aizvadīja pirmo WTA kvalifikāciju līmeņa spēli pēc vairāk nekā divu gadu pauzes, Bādgašteinā viegli ar rezultātu 6:2, 6:2 sagraujot Šveices tenisisti Kseniju Nollu. Pirmo kārtu Stambulā ļoti viegli pārvarēja Aļona Ostapenko, kuras pretiniece Nadija Kičenoka izstājās pēc nospēlētiem nieka diviem geimi.

Sevastova WTA līmenī atgriežas ar uzvaru kvalifikācijā Austrijā

Ranga 203. vietā esošā Sevastova ar 296. pozīcijas īpašnieki Nollu iepriekš nebija sacentusies, bet favorītes statusu spēja pārliecināt bez grūtībām. Šveices tenisiste Anastasijai ļoti palīdzēja ar sliktu servēšanu – Nollai bija 15 dubultkļūdas astoņos serves geimos! Viņa zaudēja teju visus geimus, kuros izcēlās ar divām vai vairāk dubultkļūdām.

Iekļūšana kvalifikācijas 2. kārtā, kas ir arī priekšsacīkšu fināls, dod 12 reitinga punktus un 823 eiro. Anastasijas nākamā pretiniece pirmdien būs Japānas tenisiste Risa Odzaki (#135). Arī viņa pirmajā mačā uzvarēja ar 6:2, 6:2. Bādgašteinā ir "International" sērijas (WTA zemākais līmenis) turnīrs, kas notiek uz māla seguma.

Latvijas otrā rakete šajā turnīrā spēlē ceturto reizi. 2008. gadā viņa zaudēja kvalifikācijas 3. kārtā, 2010. gadā tika līdz pamatturnīra ceturtdaļfinālam, bet 2012. gadā zaudēja kvalifikācijas 2. kārtā, kas toreiz bija priekšsacīkšu fināls. Sevastova pirms trim gadiem kvalifikācijā nepabeidza otro maču, toreiz izstājoties muguras savainojuma dēļ.

Sevastova WTA kvalifikācijā spēlē pirmo reizi kopš 2013. gada marta, kad Maiami 1. kārtā zaudēja Janai Čepelovai – 5:7, 1:6. Tas Sevastovai tobrīd bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas (visi kvalifikācijās), pēc kura viņa nespēlēja līdz šā gada janvārim, kad profesionālajā tenisā atgriezās ITF 10 000 turnīrā Šarmelšeihā.

Spēles statistika

Ostapenko uzvarai pietiek ar diviem geimiem

Tādas pašas nozīmes turnīra kvalifikācijā Stambulā spēlē Aļona Ostapenko, kurai pirmais mačs bija ļoti ātrs – Ukrainas tenisiste Nadija Kičenoka zaudēja pirmos divus geimus un izstājās. Zīmīgi, ka savainojuma dēļ iepriekšējo maču nevarēja pabeigt Aļona, kurai šonedēļ Čehijā bija problēmas ar labo plecu. Ranga 130. vietā esošā Ostapenko Kičenoku (#255) pagājušā gada oktobrī Francijā sagrāva ar 6:2, 6:2. Arī toreiz mačs notika uz "hard" seguma, tiesa, telpās.

Ostapenko "International" līmeņa kvalifikācijā šogad spēlē trešo reizi. Abas iepriekšējās – aprīlī Prāgā un jūnijā Hertogenbošā – beidzās ar zaudējumu 3. kārtā. Šoreiz Aļonai nepieciešams gūt tikai divas uzvaras. 2. kārtas sasniegšana dod 12 reitinga punktus un 1020 ASV dolārus. Nākamā pretiniece rīt būs turciete Melisa Sezere (#473). Viņa sarūpēja pārsteigumu, trīs setos izslēdzot Igaunijas tenisisti Aneti Kontaveitu, kurai Aļona pagājušajā mēnesī Anglijā zaudēja bezcerīgi ar rezultātu 1:6, 2:6.

     [+] [-]

, 2015-07-19 15:02, pirms 9 gadiem
Ļoti nevēletos lai ir Ozaki, speletāja kurai pietrūkst fiziskais, bet tehniski ir ļoti specīga un ne velti ir viena no Matta top10 2016 speletājam kurām vajadzētu ielausties tūrē
Slēpts komentārs: M

  -3 [+] [-]

, 2015-07-19 15:36, pirms 9 gadiem
virsraksts tāds, ka var padomāts ka jau tikusi pamatturnīrā, bet tā jau vēl ir kvaļu pirmā kārta.
P.S drīz kārta spēlēt WTA kvalifikācijas pirmajā kārtā būs Aļonai (ap 15.50)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: dakots

  -2 [+] [-]

, 2015-07-19 16:10, pirms 9 gadiem
Aļonai spēle beigusies pirmajā setā pie 2:0 . Gaidam info kura spēlētāja izstājās

  +3 [+] [-]

, 2015-07-19 16:12, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: Aļonai spēle beigusies pirmajā setā pie 2:0 . Gaidam info kura spēlētāja izstājās
Alona ir talak un pretim visticamāk stāsies super-talants no Igaunijas

  +2 [+] [-]

, 2015-07-19 16:34, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Alona ir talak un pretim visticamāk stāsies super-talants no Igaunijas
droši ka tā, jo turciete turnīrā tikusi ar WC. Igauniete ir neērta pretiniece taču nekur augstāk par Aļonu nav tikusi. Vismaz rangā ir pat zemāk.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-19 16:39, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: droši ka tā, jo turciete turnīrā tikusi ar WC. Igauniete ir neērta pretiniece taču nekur augstāk par Aļonu nav tikusi. Vismaz rangā ir pat zemāk.
Nevar salīdzināt abu iešanu uz PRO, Igauniete ir ļoti milzīgs talants un pirms neilga laika Aļonu apspēlēja bez variantiem, lai arī Aļona ir augstāk un arī liels talants, Igauniete būs favorīte (ja protams nepaklups pret mājnieci) Nedaudz žēl,ka tik maz tika nospēlēts, šie mači dod lielu pieredzi un dažreiz pat labāk zaudēt 3setu garā cīņā nekā uzvarēt šādi

     [+] [-]

, 2015-07-19 17:22, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Nevar salīdzināt abu iešanu uz PRO, Igauniete ir ļoti milzīgs talants un pirms neilga laika Aļonu apspēlēja bez variantiem, lai arī Aļona ir augstāk un arī liels talants, Igauniete būs favorīte (ja protams nepaklups pret mājnieci) Nedaudz žēl,ka tik maz tika nospēlēts, šie mači dod lielu pieredzi un dažreiz pat labāk zaudēt 3setu garā cīņā nekā uzvarēt šādi
neviens igaunietes talantu neapšauba, bet pēdējā laikā izaugsmē ir drusku nobremzējusi.