Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova zaudē ceturtdaļfinālā, M. Podžus iekļūst pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova zaudē ceturtdaļfinālā, M. Podžus iekļūst pusfinālā
Anastasija Sevastova
Foto: Milan Hutera

Anastasija Sevastova (WTA 237.) šodien Minskas ITF 25 000 turnīra ceturtdaļfinālā nenosargāja seta un breika pārsvaru, ar rezultātu 7:6(4), 6:7(5), 4:6 zaudējot Krievijas tenisistei Darjai Kasatkinai (WTA 216.). Tikmēr Mārtiņš Podžus sasniedza "Futures" pusfinālu Stambulā, bet viņa brālim Jānim tas neizdevās.

18 gadus vecā Darja Kasatkina pagājušajā gadā uzvarēja "French Open" junioru turnīrā. Māls ir viņas mīļākais segums, uz kura šogad uzvarēts trīs ITF 25 000 līmeņa turnīros. Pēdējais no trim tituliem iegūts pagājušajā nedēļā šeit pat, Minskā. Daša pirms tikšanās ar Anastasiju Sevastovu bija sasniegusi septiņu uzvaru sēriju.

Sevastova 1. setā trīs reizes neprata nosargāt breika pārsvaru un no 5:2 zaudēja četrus geimus pēc kārtas, bet Kasatkina pie rezultāta 6:5 neprata izservēt setu. Sevastova pirmajā taibreikā sāka ar 5:0 starta izrāvienu, Kasatkina uzvarēja nākamajās četrās izspēlēs, bet pēdējais vārds setā piederēja Latvijas tenisistei.

2. sets bija līdzīgs. Sevastova atkal priekšā ar breiku, šoreiz divas reizes, taču jau atkal nespēja nosargāt pārsvaru un no 3:2 nokļuva iedzinējos ar 3:5. Kasatkina nemācēja izservēt arī 2. setu, taču šoreiz taibreikā bija pārāka, tajā sākumā nokļūstot iedzinējos ar minibreiku.

Anastasija pēdējā setā divreiz atspēlēja breiku, bet astotajā geimā nespēja realizēt divas breikbumbas, kas ļautu iegūt iespēju servēt par uzvaru mačā. Tā rezultātā Kasatkina spēja nosargāt servi un panākt neizšķirtu 4:4. Devītajā geimā sekoja Krievijas tenisistes breiks. Trešo setu un līdz ar to arī visu maču viņa spēja izservēt, tiesa, punktu izdevās pielikt vien ar trešo mačbumbu.

Kasatkina spēlē agresīvu tenisu un spēja izmantot Sevastovas vājās serves. Anastasija ar pirmo servi uzvarēja tikai 50% punktu, bet ar otro – 31%. Kasatkinai abi rādītāji tikai nedaudz labāki un mačā par vienu breiku vairāk (10:9), kas arī viņai deva vietu pusfinālā.

Sevastova šodien piedzīvoja tikai ceturto zaudējumu sezonas 40 mačos. Pirmo reizi tas notika pēc uzvarēta 1. seta. Ar ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja deviņus reitinga punktus. Arī nākamajā nedēļā viņa iecerējusi spēlēt ITF 25 000 māla seguma turnīrā, dodoties uz Šveici.

Mārtiņš Podžus (ATP 512.) ar uzvarētiem diviem taibreikiem Stambulas "Futures" turnīra ("hard" segums) ceturtdaļfinālā pieveica Brazīlijas tenisistu Kaju Silvu – 7:6(3), 7:6(1). Podžus pirmajā setā divreiz atspēlēja breiku, savukārt 2. setā divreiz nespēja noturēt breika pārsvaru.

Jānis Podžus (ATP 738.) savā sezonas pirmajā ceturtdaļfinālā izturēja septiņus geimus pret Bolīvijas tenisistu Federiko Sevaljosu (#522). Jānis no rezultāta 4:3 (breiku tobrīd nebija) vairs neuzvarēja nevienā geimā! Jānis bija izlikts ar astoto numuru un ieguva divus punktus, bet ar trešo numuru izliktais Mārtiņš nodrošinājis sešus punktus.

Brāļi dubultspēļu turnīru pabeidza ar zaudējumu pusfinālā, divos setos ar rezultātu 6:7(5), 6:7(4) piekāpjoties Krievijas un Gruzijas duetam Fjodors Červjakovs/Aleksandre Metreveli.

     [+] [-]

, 2015-06-19 13:30, pirms 9 gadiem
Nu Mārtiņam baaaaigi vajadzētu šito turnīriņu pacelt, tad diezgan stabili nostiprinātos 500niekā. Vismaz uz kādu mēnesi, ja pareizi rēķinu.

     [+] [-]

, 2015-06-19 14:14, pirms 9 gadiem
Rafaello rakstīja: Nu Mārtiņam baaaaigi vajadzētu šito turnīriņu pacelt, tad diezgan stabili nostiprinātos 500niekā. Vismaz uz kādu mēnesi, ja pareizi rēķinu.
un kādēļ viņš nevarētu mērķēt uz simtu?

  +1 [+] [-]

, 2015-06-19 14:21, pirms 9 gadiem
tādēļ, ka challenger kvalifikacijas rāda, ka viņam tas vēl kādu laiku nespīd.

     [+] [-]

, 2015-06-19 14:33, pirms 9 gadiem
Rafaello rakstīja: tādēļ, ka challenger kvalifikacijas rāda, ka viņam tas vēl kādu laiku nespīd.
pēc kā to rēķina?

     [+] [-]

, 2015-06-19 14:36, pirms 9 gadiem
Maksimums ir izspiests.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-19 14:45, pirms 9 gadiem
Pēc manu sajūtu un pieredzes algoritma. Tas ir sarežģīts, tādēļ detaļās nerakstīšu, bet varu tev ar 98% pārliecību pateikt, ka iespējamība, ka viņš kādreiz karjerā sasniegs ATP Singles 200. pozīciju, ir ļoti, ļoti, ļoti maza.
It kā jau 20 gadi nav vecums, kad kādu norakstīt, taču 100nieka džeki parasti šādā vecumā kā minimums pa challenger pusfināliem micās. Protams, ir izņēmumi, taču tie tikai apliecina likumsakarību.
Ja kļūdīšos, protams, būšu tikai priecīgs...
Kaut kā tā

  +1 [+] [-]

, 2015-06-19 15:17, pirms 9 gadiem
Rafaello rakstīja: Pēc manu sajūtu un pieredzes algoritma. Tas ir sarežģīts, tādēļ detaļās nerakstīšu, bet varu tev ar 98% pārliecību pateikt, ka iespējamība, ka viņš kādreiz karjerā sasniegs ATP Singles 200. pozīciju, ir ļoti, ļoti, ļoti maza.
It kā jau 20 gadi nav vecums, kad kādu norakstīt, taču 100nieka džeki parasti šādā vecumā kā minimums pa challenger pusfināliem micās. Protams, ir izņēmumi, taču tie tikai apliecina likumsakarību.
Ja kļūdīšos, protams, būšu tikai priecīgs...
Kaut kā tā
Tas ir no lielvalstīm vai arī izcili talanti, bet vidusmērs- tāpat pa futures un challenger kvalifikācijās- ņemās.
Futures tituli ir, uzvaras kvalifikācijās ir, bet lielākais atbirums ir starp futures(tituliem) un challenger(pamatturnīru), jo tur ir jau jācīnās pret top200- top400(kvalifikācijās), kuri jau ir daudz pieredzējušāki.

Ja varētu sezonu nobraukāt un sisties pa challenger, tad varētu saprast kas un kā. Galvenais jau ir finansējums, kuru challenger kvalifikācijās- nevari dabūt.

Pēc redzētā, tad M. Podžus varētu būt top200 tenisists, ja vien būtu finansējums, lai izbraukātu visus challenger(kvalifikācijas).

Problēmas jau arī tā, ka mums ir tikai futures turnīri, bet nav challenger...

Slovākiem un čehiem- ir arī challenger turnīri, kur viņi tiek pie wildcard.

     [+] [-]

, 2015-06-19 15:58, pirms 9 gadiem
Protams, flipsider ieskicēja vēl precīzāk

Tad nu novēlēsim, lai Mārtiņš savāc vismaz gadus trīs no vietas Jūrmalas futūres taitlu - un tad jau būs vismaz pirmais čalis ciemā, kas nebūt nav maz!
Lai veicas!

     [+] [-]

, 2015-06-19 17:58, pirms 9 gadiem
Par Nastju - malace, bet nu nogurums ar iestājas, kaut vai sacenšoties ar trešo, ceturto utt simta spēlētājām. Atgriešanās ir izdevusies. Un tagad lēnām, bez traumām, uz priekšu. Lai veicās!

  +1 [+] [-]

, 2015-06-19 20:18, pirms 9 gadiem
krkr rakstīja: Par Nastju - malace, bet nu nogurums ar iestājas, kaut vai sacenšoties ar trešo, ceturto utt simta spēlētājām. Atgriešanās ir izdevusies. Un tagad lēnām, bez traumām, uz priekšu. Lai veicās!
Piekrītu. Nevar būt tikai uzvaras. Ticu, ka lēnām un pakāpeniski izdosies atkal iekļūt Top100.