Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko "French Open" dubultspēlēs spēlēs duetā ar ranga vicelīderi Vesņinu

Ints Megnis
Ints Megnis

Ostapenko "French Open" dubultspēlēs spēlēs duetā ar ranga vicelīderi Vesņinu
Jeļena Vesņina
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīrā spēlēs pārī ar krievieti Jeļenu Vesņinu, kura ir ranga vicelīdere pāru ieskaitē.

Ostapenko pirms gada sensacionāli triumfēja "French Open" turnīra vienspēlēs, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Šī gada turnīrs sāksies jau aiznākamajā nedēļā un Ostapenko vajadzēs pierādīt, ka pērnais panākums nebija nejaušība.

Tagad kļuvis zināms, ka Latvijas sportiste būs viena no favorītēm arī pāru sacensībās, jo viņa spēlēs duetā ar krievieti Vesņinu, kura karjerā tikusi pie trim "Grand Slam" tituliem dāmu dubultspēlēs.

"Es biju nedaudz pārsteigta, kad viņa man pajautāja, bet tas bija pozitīvā nozīmē, jo, ja viņa man pajautāja, tātad uzskata, ka varu labi spēlēt dubultspēles," Ostapenko izteikumus citē "WTA Insider".

Vesņina lielu daļu savas karjeras pāru sacensības aizvadījusi duetā ar tautieti Jekaterinu Makarovu, kura Parīzē darbosies pārī ar 19 gadus veco Annu Kaļinsku. Visus trīs "Grand Slam" dāmu dubultspēļu titulus Vesņina ieguvusi kopā ar Makarovu un vēl šī gada janvārī viņas spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta finālā. Tāpat krievietes 2016. gadā triumfēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

WTA dubultspēļu ranga līdere šobrīd ir taivāniete Latiša Čana kurai dalītā otrajā vietā vien 230 punktu attālumā seko Vesņina un Makarova, turklāt viņas aizvadījušas ievērojami mazāk turnīru.

Ostapenko piektdien Romas WTA "Premier 5" turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālā vairāk nekā trīs stundu trillerī piekāpās krievu zvaigznei Marijai Šarapovai. Kaut spēles beigu daļā viņa izklupienā satraumēja kāju, divas stundas vēlāk tenisiste atgriezās kortā un dubultspēlē, spēlējot kopā ar Rumānijas tenisisti Soranu Kirsteju, pieveica spēcīgo Timejas Babošas un Kristinas Mladenovičas duetu – 6:2, 7:5.

Ungārijas un Francijas pāris šogad punktu ieskaitē ieņem augsto 2. vietu, atpaliekot tikai no Krievijas komandas Makarova/Vesņina. Baboša un Mladenoviča viņas janvārī pieveica "Australian Open" finālā, bet pagājušajā nedēļā Krievijas tenisistēm piekāpās Madrides "Premier Mandatory" finālā.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 14:00, pirms 6 gadiem
Šaubos, vai Aļonai izdosies aizstāvēt FO titulu vienspēlēs, bet tagad ir labas izredzes to izcīnīt dubultspēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 16:16, pirms 6 gadiem
Tomēr jocīgi ka dubultspēlēs tik ļoti mainās pārinieces!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 17:48, pirms 6 gadiem
Kāds tenisa spečuks var man paskaidrot, kādēļ tenisā tik bieži maina pāriniekus dubultspēlēs? vai tad labāk nav ja nostabilizējas ar vienu pārinieku ?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 18:13, pirms 6 gadiem
Tāpēc, ka vairums tenisistu par svarīgākām uzskata vienspēles un dubultspēlēm sarunā to, kas arī ir pieteicies attiecīgajam turnīram. Ja pāris būtu nemainīgs, tas ierobežotu katra tenisista individuālos plānus.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 18:41, pirms 6 gadiem
Vienspēlēs tiks līdz 1/4F dubultspēlēs nu jau var domāt par finālu

  +1 [+] [-]

, 2018-05-19 22:11, pirms 6 gadiem
Tomasons rakstīja: Kāds tenisa spečuks var man paskaidrot, kādēļ tenisā tik bieži maina pāriniekus dubultspēlēs? vai tad labāk nav ja nostabilizējas ar vienu pārinieku ?
Tad jājautā pretī: cik GS ir izcēluši pirms turnīra nokomplektējušies pāri? Spicē es redzu ilglaicīgi kopā spēlējušos pārus.
Kāpēc šonedēļ uzradās Cirstea-Ostapenko pāris.
a)tāpēc, ka draudzenes
b)iepriekšējā nedēļā ātri dabūja pa mizu un nav nogurušas, var atļauties vairāk iesvīst
c)treniņnolūkos
d)nauda pāri visam
e)reitinga punkti

Kāpēc pajūk 10 un vairāk gadu veci pāri
a)tāpēc, ka beidzot pieriebjas viens otram
b)tāpēc, ka kāds no grib vienspēlēs vairāk, jo tur lielāks kāposts
c)kāds no vienkārši vairs nevelk
d)kad kāds ir satraumējies, jaunais aizvietotājs ir super saderīgs un vecais vēlāk vienkārši tiek uzmests

1nedēļas pāri ir bieža parādība, itsevišķi zemākā līmenī. Kāda jēga truli nosist laiku kojās pie trubas, ja var uzspēlēt un izcelt kādu simtiņu. Dubultspēlēs deadlains ir turnīra pirmās spēļu dienas laikā un nav jāsarunā partneris 2 nedēļas iepriekš.