Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Žguns: "Diānai par šodienas maču varu ielikt 8-9 balles"

Ints Megnis
Ints Megnis

Žguns: "Diānai par šodienas maču varu ielikt 8-9 balles"
Diāna Marcinkeviča un Adrians Žguns. Foto: Raimonds Volonts

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča mačā pret spēcīgo vācieti Jūliju Gērgesu nospēlēja ļoti labi, uzskata Latvijas izlases kapteinis Federāciju kausā Adrians Žguns. Cīņas rezultāts pagaidām ir vien 0-2 un summā Latvija vēl nav zaudējusi, atgādina kapteinis.

Diāna Marcinkeviča (WTA 267.) piektdien "Arēnā Rīga" ar 4:6, 6:4, 1:6 piekāpās Jūlijai Gērgesai (WTA 17.), un Latvijas sieviešu tenisa izlase nokļuva iedzinējos ar 0-2 Federāciju kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" cīņā pret Vāciju. Lai pirmoreiz iekļūtu pirmajā grupā, Latvijai sestdien jāuzvar visās trīs spēlēs. Pirms tam zaudējumu piedzīvoja arī Latvijas izlases pirmais numurs Aļona Ostapenko.

"Kopumā nejūtos slikti par šo spēli. Protams, ka gribējās uzvarēt, bet parādīju ne to sliktāko spēli. Žēl, ka Aļona zaudēja, tomēr es koncentrējos uz savu spēli, nedomājot, kā gāja viņai. Trešajā setā vajadzēja vairāk ticēt sev - slikti, ka tajā zaudēju pirmo geimu uz savas serves, kas radīja nepārliecinātību. Trešajā setā man bija sliktāka serve, viņai - laba pieņemšana. Paldies skatītājiem, ka viņi bija man aiz muguras," pēc mača teica Marcinkeviča. ""Arēna Rīga" ir liela, es tādā ikdienā nespēlēju, pie tā ir grūti pierast, tādā bumbiņa lido citādāk. Arī spēles šeit atšķiras no treniņiem, jo tad ir cilvēki, bet to saproti vien mača laikā. Neteikšu, ka laukums nav lēns, es teiktu, ka vidējs."

"Pēc spēles pateicu kapteinim, ka rīt Aļona ņem Gērgesu un tad man ir vēl viena iespēja spēlēt Arēnā," uzsvēra Marcinkeviča.

"Diānai šodien ieliktu 8-9 balles. Viņa nospēlēja labi, taktiski pareizi, darīja pareizas lietas. Vienīgi trešajā setā redzējām, kāpēc Gērgesa ir divdesmitnieka spēlētāja. Kā jau Diāna teica, ja tajā būtu noturēta pirmā serve, varbūt izdotos ilgāk ieķerties, bet tāpēc viņa ir divdesmitnieka spēlētāja," pauda Žguns. "Uzskatu, ka šajā mačā bija godīgi laukumā likt Diānu, jo viņa arī pēc ranga ir augstāk, ir mūsu otrais numurs."

"Aļonai savā spēlē bija jāņem pirmais sets, bet tas diemžēl nesanāca. Ja tas būtu izdarīts, mačs turpinātos pavisam citādāk. Pāris kļūdas noslieca svaru kausus uz Vācijas pusi. Otrajā mačā Diānai nebija, ko zaudēt," atcerējās Latvijas izlases kapteinis.

"0-2 pēc pirmās dienas nav patīkami, bet vēl nekas nav zaudēts. Jāgatavojas rītdienai," uzsvēra Žguns.

"Gaidīju smagu maču, jo tas ir Federāciju kauss, citādāks formāts, citādāks spiediens - visbīstamākie pretinieki ir, kas spēlē mājās un kuriem nav, ko zaudēt," Gērgesa pauda, ka nav bijusi pārsteigta pret sīvo pretestību no rangā daudz zemāk esošas sportistes. "Pirmajos divos setos man nebija viegli, esmu lepna, ka šodien uzvarēju, kopumā varu būt priecīgi. Nejutu papildus spiedienu, esot izlases pirmais numurs, vienīgo spiedienu uzliku pati sev, jo no sevis vienmēr sagaidu daudz."

"Neesmu daudz redzējusi Latvijā, jo šīs dienas bijušas garas. Vakar mums bija jauka pastaiga un pilsēta ir skaista. Rīga ir sena pilsēta, iepriekš neesmu šeit bijusi, bet esmu dzirdējusi daudz laba no Anastasijas Sevastovas, tagad varu to tikai apstiprināt. Pagaidām man ir kalendārs sastādīts vien līdz Vimbldonai, redzēsim vai spēlēšu Jūrmalas turnīrā," stāsta Gērgesa.

"Abas mūsu meitenes paveica labu darbu. Andrea atspēlējās no 3-5 pirmajā setā, pēc tam Jūlija parādīja pieklājīgu sniegumu pret šajā situācijā ļoti bīstamu tenisisti. Otrajā setā, kad rezultāts kļuva 4-4, tribīnes bija ļoti skaļas, radot īstu Federāciju kausa atmosfēru. Esmu ļoti lepns par viņām abām," teica Vācijas kapteinis Jenss Gerlahs. "Rezultāts ir 2-0, bet tas ir tikai 2-0 - Federāciju kausā nepieciešamas trīs uzvaras, lai uzvarētu dueli. Dosimies uz viesnīcu, atpūtīsimies un rīt atgriezīsimies ar šādu pat intensitāti."

     [+] [-]

, 2019-04-19 22:00, pirms 5 gadiem
Dinčiks molodčiks!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-20 08:41, pirms 5 gadiem
Pieļauju ka Aļonu šodienĀrenas tuvumā neredzēsim!

     [+] [-]

, 2019-04-20 10:42, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Pieļauju ka Aļonu šodienĀrenas tuvumā neredzēsim!
Pieļauju, ka tu aiziesi uz arēnu, lai par to pārliecinātos personīgi?