Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko Maiami labāka izloze nekā Sevastovai

Ostapenko Maiami labāka izloze nekā Sevastovai
Aļona Ostapenko
Foto: Sipa USA/Scanpix

Svētdienas pievakarē Maiami notika sezonas otrā "Premier Mandatory" sērijas turnīra izloze, kas no abām mūsu tenisistēm patīkamāka bija Aļonai Ostapenko, kurai Floridā būs iespēja beidzot kārtīgi sākt 2018. gada sezonu.

Maiami ir nupat piedzīvotā Indianvelsas turnīra formāts. Proti, no 1. kārtas brīvas 32 izsētās spēlētājas, kuru vidū ir arī abas Latvijas pārstāves. Viņām tādējādi pirmā spēle būs ceturtdien vai piektdien.

Turnīra izsēšana notika pēc 5. marta ranga jeb tad, kad vēl nebija atjaunots rangs ar Indianvelsas punktiem. Tādējādi Aļona Ostapenko izlikta ar sesto numuru, bet turnīru spēlēs kā pasaules piektā rakete un 2. kārtā tiksies ar Vācijas tenisisti Monu Bārtelu vai ungārieti Timeju Babošu. Aļonai pirmā izsētā pretiniece 3. kārtā var būt ķīniete Šuaja Džana, kura pirmajā cīņā sacentīsies ar Beatrizu Hadadu Maju vai Hezeri Vatsoni.

Ostapenko Maiami pagaidām nav guvusi nevienu uzvaru – 2016. gadā zaudējums kvalifikācijas 1. kārtā, bet pērn neveiksme pamatturnīra 1. kārtā, abos gadījumos zaudējot mājiniecēm – pirmajā turnīrā Sačijai Vikerijai, bet otrajā turnīrā Medisonai Brenglei.

Savukārt jaunajā rangā 17. vietu ieguvušajai Anastasijai Sevastovai Floridā būs 20. numurs. Viņa 2. kārtā tiksies ar Francijas tenisisti Alizē Kornē vai amerikāņu dubultspēļu speciālisti Betāniju Mateku-Sendsu. Sevastovai pirmā izsētā pretiniece var būt Medisona Kīsa 3. kārtā. Šajā sekcijā ir arī Viktorija Azarenka, kura mačā pret Sisi Bellisu noskaidros Kīsas pirmo pretinieci.

Sevastovai Maiami turnīrs ir ļoti neveiksmīgs, šeit sakrājot 1-4 bilanci ar vienīgo uzvaru 2010. gadā kvalifikācijā pret rumānieti Edinu Galovicu Holu. Kopš tā laika četri zaudējumi pēc kārtas – trīs kvalifikācijas mačos, bet vienīgā pamatturnīra spēle viņai bija pērn, kad 2. kārtā (pirmā kā izsētajai tenisistei bija brīva) neizdevās apturēt Soranu Kirsteju.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-19 06:38, pirms 6 gadiem
Dīvains virsraksts. Neredzu milzīgas starpības. Galvenais kādā formā pašas. Un līdz šim izskatās ka Sevastova labākā!
, 2018-03-19 06:43, pirms 6 gadiem
ganjau tapat ostapenko neko neparvares.nau ipaši pelnijusi ar tādam servēm.bet lai veicas.anastasijai ar veiksmi.
, 2018-03-19 06:55, pirms 6 gadiem
Alona liela iespeja!Vai izmantos tas cits jautajums.
, 2018-03-19 07:38, pirms 6 gadiem
Mūsu meitenes patreiz atrodas tādos reitinga augstumos,kad runāt par veiksmīgām vai neveiksmīgām izlozēm jāsāk aizmirst,jānovēl abām turpināt izaugsmi un progresu,kur tiekties vēl ir abām pilnveidojot savas vājās vietas.
, 2018-03-19 09:00, pirms 6 gadiem
Dzīvespriecīgs rakstīja: Alona liela iespeja!Vai izmantos tas cits jautajums.
da viņai visulaiku ir lielas iespējas,tikai izmantošana klibo
, 2018-03-19 09:26, pirms 6 gadiem
thekurmis rakstīja: da viņai visulaiku ir lielas iespējas,tikai izmantošana klibo
Diezgan neslikti ar klibu iespēju izmantošanu kļūt par pasaules piekto raketi.
, 2018-03-19 09:46, pirms 6 gadiem
Jā, Sevastovai atkal ir grūtāka izloze. Taisni jābrīnās, ka jau kuru reizi Ostapenko paveicās vairāk nekā Sevastovai.
Loģiski būtu, ja pirmās divas spēles Ostapenko vinnētu, par Sevastovu tik drošs neesmu!
Bet kā tur būs laukumā, to grūti prognozēt. Vispār kopš sieviešu tenisā nav stabilas līderes, vismaz pirmās 20-30 , vai pat vēl tālāk esošās, kā Osaka, var plūkt laurus!
, 2018-03-19 10:07, pirms 6 gadiem
Pozitīvais - jebkura uzvara abām dos klāt reitinga punktus! Un tos vajadzētu vākt tagad, lai vasarā nav tik sāpīgu kritienu..
, 2018-03-19 10:23, pirms 6 gadiem
Apskatot izlozi, Ostapenko pēc divām uzvarām ceturtdaļfinālā visticamāk
jāspēlē ar Kasatkinu vai Kvitovu. Tad Ostapenko varēs parādīt, cik vērta ir viņas 5. vieta reitingā!
Sevastovai smagāk, ja tomēr izdodas pārvarēt divas spēles( Arī Azarenko vai Kīsu), kas ir grūts uzdevums, tad visticamāk , ka cīņa ar Halepu. Būs interesanti!
, 2018-03-19 11:25, pirms 6 gadiem
Sevastovai tā retā reize, kad laba izloze. Piemēram, ja Keys nospēlē super, tad tur nav nevienai variantu. Azarenkai vairāk padodas bļaušana nevis spēle. Visticamāk, var izkrist 1.spēlē, bet tie stulbie zaudējumi, kad nekoncentrējas katrai spēlei, paliek arvien retāk.

Aļonai katrā turnīrā būtu jāvērtē, kas nāk pretī pusfinālā, nevis 1.kārtā, bet nu ir kā ir.
, 2018-03-19 11:31, pirms 6 gadiem
Cik var? Nu nav sieviešu tenisā labākas vai sliktākas izlozes. Jebkura jebkurai var zaudēt, viss atkarīgs no formas.
, 2018-03-19 12:24, pirms 6 gadiem
pareizā vieta rangā būs tad, kad Aļonai/Sevai būs jāaizstāv savi pagājušā gada punkti ... it īpaši Parīzes veiksmes punkti

lai meitenēm izdodas!

neputns rakstīja: Diezgan neslikti ar klibu iespēju izmantošanu kļūt par pasaules piekto raketi.
, 2018-03-19 13:04, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Tad Ostapenko varēs parādīt, cik vērta ir viņas 5. vieta reitingā!
Tak beidz! Viņa jau šogad vairākkārt ir "pierādījusi", cik vērta tā 5. vieta ir. Cik tad Tev tos "pierādījumus" vēl vajag?
, 2018-03-19 13:15, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Tak beidz! Viņa jau šogad vairākkārt ir "pierādījusi", cik vērta tā 5. vieta ir. Cik tad Tev tos "pierādījumus" vēl vajag?
Tā ir ironija?! Nu šogad viņa spēlē, ka simptnieka lejasgals, jo te diezgan daudzi kladzina reitings, reitings. . . .
Varbūt es kaut ko neredzu- cik lieliski viņa servē, vai cik precīzi sit pa līnijām?
Mazliet gan nesaprotu - abas gan ostaenko, gan Nastja ir Latvijas tenisistes, Nastjai ir labāki panākumi šogad, bet neviens viņu īpaši neslavina, bet Ostapenko, kura visu laiku zaudē , tiek celta debesīs, kā 7. pasaules brīnums?! Sevastova ir labāka!!!
, 2018-03-19 13:31, pirms 6 gadiem
pēc šajā gadā iegūtajiem punktiem Anastasija ir 27.vietā, bet Aļona 51.vietā, kas laikam arī atspoguļo pašreizējo spēku samēru.

Veiksme arī vienmēr noder.
, 2018-03-19 13:43, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Tā ir ironija?! Nu šogad viņa spēlē, ka simptnieka lejasgals, jo te diezgan daudzi kladzina reitings, reitings. . . .
Varbūt es kaut ko neredzu- cik lieliski viņa servē, vai cik precīzi sit pa līnijām?
Mazliet gan nesaprotu - abas gan ostaenko, gan Nastja ir Latvijas tenisistes, Nastjai ir labāki panākumi šogad, bet neviens viņu īpaši neslavina, bet Ostapenko, kura visu laiku zaudē , tiek celta debesīs, kā 7. pasaules brīnums?! Sevastova ir labāka!!!
Nekas tur nav daudz jāredz - ne kā servē, ne kā sit pa līnijām.
Fakti ir uz sejas - rezultāti pakaļā.
Gaidām māla sezonu - brīnums vēl var notikt.
Iespējams, lēnais atlēciens no māla ļauj labāk sagatavoties sitienam; sit viņa jaudīgi, un tad viss labāk sanāk. Iespējams. Īsti gan tam neticu, jo kaut kā šķiet, ka smadzeņu ieregulēšanas jomā pērngad lomu nospēlēja spāņu treneres faktors.
, 2018-03-19 16:48, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Apskatot izlozi, Ostapenko pēc divām uzvarām ceturtdaļfinālā visticamāk
jāspēlē ar Kasatkinu vai Kvitovu. Tad Ostapenko varēs parādīt, cik vērta ir viņas 5. vieta reitingā!
Sevastovai smagāk, ja tomēr izdodas pārvarēt divas spēles( Arī Azarenko vai Kīsu), kas ir grūts uzdevums, tad visticamāk , ka cīņa ar Halepu. Būs interesanti!
Tu kaut ko jauc! Divas uzvaras nedod ceturtdaļfinālu!
, 2018-03-19 16:56, pirms 6 gadiem
ptica rakstīja: pēc šajā gadā iegūtajiem punktiem Anastasija ir 27.vietā, bet Aļona 51.vietā, kas laikam arī atspoguļo pašreizējo spēku samēru.

Veiksme arī vienmēr noder.
Vispār jau ja nebūtu izsētās priekšrocību, garantēto punktu, vājākas pretinieces nez vai Ostapenko būtu pat tik augstu!
, 2018-03-19 18:56, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Vispār jau ja nebūtu izsētās priekšrocību, garantēto punktu, vājākas pretinieces nez vai Ostapenko būtu pat tik augstu!
Nevar piekrist. Garantētie punkti - 10
Ikvienam tenisistam vajag spēļu praksi, pat Federeram. Viņam gan menedžments un pieredze tāda, ka var pēc pusgada pauzes paņemt kausu. Mūsu zaļajam zaķim jāspēlē katru dienu. Šajos turnīros 2.kārtā top30 var dabūt pretī, kas jau ir reāls spēks. 1 noliets geims, sākās psihošana un atpakaļceļa vairs nav. 2 nedēļas brīvas.
, 2018-03-20 12:13, pirms 6 gadiem
23.vietā

ptica rakstīja: pēc šajā gadā iegūtajiem punktiem Anastasija ir 27.vietā, bet Aļona 51.vietā, kas laikam arī atspoguļo pašreizējo spēku samēru.

Veiksme arī vienmēr noder.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
2

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.