Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis trīs setos piedzīvo zaudējumu Delrejbīčas pirmajā kārtā

Rolands Eliņš

Gulbis trīs setos piedzīvo zaudējumu Delrejbīčas pirmajā kārtā
Ernests Gulbis. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ASV notiekošajā Delrejbīčas ATP 250 turnīra pirmajā kārtā ar 7:6 (5), 4:6 un 6:7 (4) piekāpās pasaules ranga 54. vietas īpašniekam Railijam Opelkam.

Ernests Gulbis mačā pret augumā ļoti raženo Railiju Opelku (viņa augums ir 2.11m) paredzamā kārtā grūti klājās ar pretinieka servju uzņemšanu. Pirmajā setā Gulbis sešos Opelkas serves geimos uzvarēja tikai trīs izspēlēs, četros geimos zaudējot sausā. Gulbis pats tikmēr bija spiests atspēlēt piecas breikbumbas, ieskaitot situāciju sestajā geimā, kad nokļuva iedzinējos 0:40, taču viņam izdevās izvairīties no serves zaudēšanas un tikšanas līdz taibreikam.

Taibreikā Gulbis tika pie diviem punktiem divās pirmajās Opelkas servēs un pārņēma iniciatīvu. Opelka gan atguvās, taču savu pirmo setbumbu Gulbis izmantoja un uzvarēja ar 7:5.

Otrajā setā Gulbis jau pirmajā geimā zaudēja servi un to tā arī neatguva, zaudējot ar 4:6. Šajā setā Gulbis gan tika pie pirmās breikbumbas, taču Opelka to atspēlēja un nākamajos trīs geimos pie savas serves zaudēja tikai trīs izspēlēs.

Trešajā setā iztika bez breikbumbām, un viss izšķīrās taibreikā. Gulbim tas sākās neveiksmīgi, ātri nokļūstot iedzinējos ar 1:3 un pēc tam ar 2:6. Gulbis atspēlēja divas mačbumbas, taču ar trešo mēģinājumu Opelka izcīnīja uzvaru.

Gulbis iepriekš Delrejbīčas turnīrā bija pārvarējis abas kvalifikācijas kārtas, tiekot pirmajā ATP līmeņa pamatturnīrā kopš „Australian Open”. Gulbim šī bija trešā savstarpējā spēle ar Opelku, un iepriekšējās tikšanās reizēs viņam bija nebija izdevies uzvarēt nevienā setā. Opelkam šis sezonas sākums nav bijis veiksmīgs, un šī viņam ir tikai otrā uzvara vienspēļu mačos.

Statistika

KategorijaGulbisOpelka
Eisi1320
Dubultkļūdas71
1. serves %61%66%
Punkti ar 1. servi77%88%
Breikbumbas0/11/8
Punkti104114

  +8 [+] [-]

, 2020-02-19 00:48, pirms 4 gadiem
Žēl, noskatoties spēli pat grūti komentēt, ļoti grūta spēle.
Gulbis servēja un turēja diezgan labi, spēles līmenis arī diezgan labs. Bet kad pretī tāds gremdētājs kā milzis Opelka - gandrīz nereāli varianti kā uzvarēt, īpaši ja pats Opelka daudz nekļūdās. Principā uzvarai pietika/izšķirošais bija 3.s taibreikā viens ļoti veiksmīgs sitiens, panāca vajadzīgo 3:1 ..

  +9 [+] [-]

, 2020-02-19 00:53, pirms 4 gadiem
Mjāā žēl, ka tik labā spēlē zaudējums. Tenisā vajadzētu ierobežot auguma limitu līdz 2m Opelkam 2,11 - pat Latvijas basketbola izlasē, kas piektdien spēlēs pret Bosniju nav tik gara spēlētāja. Opelkam 20!! eisi un diemžēl pie viņa pirmās serves Gulbim praktiski nebija variantu. Ja Gulbis nenolaidīs rokas, tad šogad līdz simtniekam aizvilks!!

  +9 [+] [-]

, 2020-02-19 01:05, pirms 4 gadiem
Ļoti laba spēle. Izturēt šādu spiedienu no milža. Es pat teiktu, ka milzim paveicās. Patika kā Gulbis meklēja un atrada veidus kā Opelkam sarežģīt dzīvi. Tīrā apšaudē Gulbis būtu zaudējis gandrīz bez variantiem, bet pamainot ritmu, ik pa laikam uzgriežot kādu augstāku bumbu Opelka vairs tik labi nejūtas. Gudrs teniss. Serves arī Gulbim labas. Šogad Gulbis priecē ar labu spēli.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-19 01:13, pirms 4 gadiem
Žel, ka zaudēja. Bija labs teniss no Gulbja

  +5 [+] [-]

, 2020-02-19 01:42, pirms 4 gadiem
"Milžu cīņa, milžu cīņa
Bet aizkulisēs sačukstēsies
Ziniet viņš jau ir tik milzīgs milzis
Un visi visi runās, teiks
Viņš ir milzis nelaimīgais
(Jo viņš jau ir milzis)"/Vārdu autors:Hardijs Lediņš/

Bet ja nopietni, tad neko Gulbim nevar pārmest. Laba spēle, kuru viņš turpina uzrādīt šogad. Ko pret tādu goliātu izdarīt? 2m+ augums, vēl 1m atvēziens, džeks bliež pretim no 3m augstuma un spēcīgi pa stūriem... Tur pat tādu pa kortu izdancināt grūti, jo ar plašo roku atvēzienu visur paspēj visu aizķert. Ernests priecē šogad, lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2020-02-19 10:14, pirms 4 gadiem
Jā, bija neparasti vērot, kā Opelkas servētās bumbņas, pateicoties viņa augumam, no liela leņķa dažreiz atsitās gandrīz vai tūlīt aiz tīkla. Uzņemšanā bīja lielas problēmas, kas faktiski arī izšķira mača likteni. Pats Ernests gan arī labi servēja, it īpaši 3.setā. Nepiespiesto arī nebija sevišķi daudz, lai gan tas varbūt uz piesardzīgās spēles rēķina.

     [+] [-]

, 2020-02-19 12:08, pirms 4 gadiem
Kad un kur Ernestam plānojas nākamais turnīrs?

     [+] [-]

, 2020-02-19 12:17, pirms 4 gadiem
Fotogrāfija laba - man tā bumbiņa patīk
Par Gulbi un spēli varu vien pievienoties šeit valdošajam viedoklim - Ernesta spēle priecē. Žēl, bet šoreiz pietrūka pavisam maz. lai to milzi nolauztu.

     [+] [-]

, 2020-02-19 12:17, pirms 4 gadiem
berimors rakstīja: Jā, bija neparasti vērot, kā Opelkas servētās bumbņas, pateicoties viņa augumam, no liela leņķa dažreiz atsitās gandrīz vai tūlīt aiz tīkla. Uzņemšanā bīja lielas problēmas, kas faktiski arī izšķira mača likteni. Pats Ernests gan arī labi servēja, it īpaši 3.setā. Nepiespiesto arī nebija sevišķi daudz, lai gan tas varbūt uz piesardzīgās spēles rēķina.
Ērnijs jau uzņemšanā bija labāks par garo. Bet nu stresiņš taibreikā uzdeva, nedaudz pat žēl, čalis darbojās labi.

     [+] [-]

, 2020-02-19 12:26, pirms 4 gadiem
pidriķis rakstīja: Kad un kur Ernestam plānojas nākamais turnīrs?
Pau (Francija) čelendžerī nākošnedēļ.Vismaz sarakstā ir.
https://openpaupyrenees.com/joueurs/